Team Walles MKs Gustav Salomonsson inleder tävlingssäsongen i USA. Gustav flyger över Atlanten redan nästa vecka för att träna och acklimatisera sig till den amerikanska hetluften. Jul och nyår firas hemma för att sedan återvända och köra två första racehelgerna under ISOC Nationals. Shakopee och Dubuque står på schemat för Belair Racing tillsammans med Jake Belair och Malene Cottew. Precis som här hemma kommer Gustav att tävla på en Ski-Doo även i USA.


Vi befinner oss i mitten av november, och det är som vanligt denna tid på året dags för oss att presentera tävlingskalendern för 2022.

För SM och Sverige Cup sen den i dagsläget ut som följande:

Deltävling Datum Arrangör
1 26/2 Woxnadalens MK
2 27/2 Mora MK
3 5/3 Bygdsiljum MK
4 TBA TBA
Final 8-9/4 Nyborgs SK

För komplett kalender kan ni se denna länk: https://www.svemo.se/Sporter/snoskoter/tavling/


Mellan 1-30 november 2021 kan du som haft startnummer under 2021 förnya ditt startnummer för 2022. Vill du välja ett nytt startnummer ska du inte förnya startnumret till 2022!

Fr.o.m. 1 december 2021 kan nya startnummer väljas t.ex. för förare som byter klass eller vill välja ett annat ledigt startnummer.

Ombokning av startnummer sker i Svemo TA

På vissa håll i landet har vi redan fått skrapa rutorna, älgjakten är i full gång och första snön faller snart i fjällen. Hösten är med andra ord här, och med det står vi snart inför en stundande ny racingsäsong. Som vanligt efter att snöröken efter sista heatet på vårkanten lagt sig påbörjas Silly season med förare som byter team, märken och till och med serie. Vissa flyttar upp, andra ner och en del till USA. Vi summerar vad som… Continue reading


Är du eller
 din förening intresserad av breddverksamheten inom snöskoter?

Svemo påbörjade innan sommaren en framtidsdiskussion för breddverksamheten inom snöskoter. Snöskotersektionen har tillsammans med representanter från distrikten diskuterat förutsättningar/ möjligheter för bredd och motion, där olika fokusområden framkommit.

Bredd och motion är en stor och viktig del av verksamheten, där vi nu vill fånga upp tankar och idéer från föreningarna i arbetet vidare. Är just Du eller din förening intresserad av att delta i arbetet med breddverksamheten? Kontakta Snöskotersektionen… Continue reading

Övre Norra kör barnledarkurs för snöskoter med start i maj. Desto fler barnledare vi har desto fler guldhjälmsutbildningar/skoterskolor kan vi komma igång med framöver, så passa på att anmäla er. Anmälan är öppen för samtliga distrikt, inte bara de som tillhör Övre Norra.

Inbjudan:

https://www.svemo.se/globalassets/svemo-forbundet/utbildning/utbildningsplan/ovre-norra/kursinbjudan-barnledarkurs-19-maj-16-juni-2021.pdf

Sista anmälningsdag är 12/5.


Fram till 14 maj vill Svemos Skotersektion höra era åsikter och önskemål inför kommande säsong. Vilka regeländringar vill ni se? Vilka klasser ska köras? Hur hade just du velat att SM och Sverige Cup såg ut? Skicka ett mail till snoskoter@svemo.se och gör din röst hörd nu när du har chansen!

Har ni maskinerna i ordning och känner att ni vill tävla mer så är det möjligt att komma och tävla när Finland kör final i deras SM-serie nu till helgen. Deras Finalhelg är öppen för alla, det körs två dagars tävling i klasserna Pro , Pro Lite och Dam. Pga coronaregler kan ej juniorer under 18 år från Sverige deltaga.

Anmälan gör man via motti systemet,
Anmälningslänk

Har ni frågor eller funderingar kring anmälan eller gränspassage med mera är nej… Continue reading


Äntligen fick Petter Nårsa kliva högst upp på pallen och krönas med ett VM Guld. Av nio pallplatser hittar vi svenskt på åtta av dem, otroligt bra jobbat av TEAM SWEDEN.

Nårsa hade tuffa fighter med en hårt satsande Elias Ishoel, men utan några misstag stod Nårsa som vinnare. Starkt jobbat även av John och Emil som tidigare varit skadedrabbade.

Hilda Arnesson endast 16 år gjorde en minst sagt imponerande debut och klev högst upp på boxen, på samma poäng… Continue reading


Efter träning och tidskval är startlistorna inför morgondagens finaler klara. Vi hittar svenskt i topp i samtliga klasser. Mest spänning bjöd Nårsa på som placerade sig 0.001 sekunder före Ishoel.

VM, P1: Petter Nårsa
WWC, P1: Thea Arnesson
EM, P1: Gustav Salomonsson

Här är morgondagens startlistor tillika dagens kvalresultat:

Nu väntar några riktigt tuffa heat innan vi har 2021 års världsmästare korad.


Äntligen är tiden kommen, en ny världsmästare ska koras i skotercross. Open avgörs under VM, dam i Womans World Cup och Stock i EM. En gäng snabbåkande svenska representater är på plats för att försvara våra blågula färger i respektive klass.

Racet sänd live via Livesändning VM

Tidsschemat ser ut som följande:


Viktig information från BRP Sverige angående racing inför nästa säsong 2021-2022!

Tillgång på maskiner och begränsad budget av Ski-Doo och Lynx modellår 2022.

BRP inför därför en Anmälan/Ansökan om att köpa Ski-Doo och eller Lynx av modellår 2022.
Du gör anmälan/ansökan genom att klicka på denna länk nedan och fylla i samtliga uppgifter.
BRP kommer senare i vår sammanställa och gå igenom anmälningarna /ansökningarna.
Mycket viktigt att ni fyller i samtliga uppgifter så vi har rätt information.
Återkoppling kommer sker… Continue reading


Det är dags för ännu en racehelg i USA för våra svenska proffs på på andra sidan Atlanten. Denna gången i Elk River Wisconsin där Kwik Trip & Nielsen Enterprises står som huvudsponsor.
Oskar Norum ligger just nu på en femteplats med 419 inkörda poäng, Emil Harr ligger åtta med 399 poäng. Båda tävlandes på Polaris i klassen Pro. Tidschemat ser väldigt bra ut för oss svenskar denna helg då det bara skiljer sex timmar.

Fredag
Öppningsceremoni: 00:00

Pro Lite… Continue reading


9-10 april avgörs FIM Snowcross World Championship, Women´s World Cup och EM i finska Rovaniemi. Svenska landslaget är uttaget och här är förarna:

FIM Snowcross World Championship
Oskar Norum – direktkvalificerad
Adam Öhman – direktkvalificerad
Petter Nårsa
John Stenberg
Lukas Johansson
Marcus Ogemar Hellgren
Reserver:
Oskar Englund
Axel Johansson
Emil Hansson

Women´s World Cup
Elina Öhman – direktkvalificerad
Matilda Johansson – direktkvalificerad
Jenny Lundström – direktkvalificerad
Fanny Wikström – direktkvalificerad
Marica Renheim
Thea Arnesson
Hilda Arnesson
Hilda Öhman


Efter FHM´S och Riksidrottsförbundets nya riktlinjer avgörs tyvärr helgens SM Final utan våra ungdomar. Ett tråkigt avslut på säsongen för våra ungdomar, men Skotersektionen har tagit beslutet att räkna poängen från hälften av de deltävlingarna som körts.

Topp 10 i poängställningen blev som sådan:

U12-14
1) Gustav Vesterlund, 50p
2) Vertti Kaihua, 50p
3) Sixten Johansson, 40p
4) Atte Vanhatalo, 40p
5) Emil Pettersson, 38p
6) Anton Persson, 38p
7) Liam Larsson, 36p
8) Hampus Höglund, 32p
9) Robin Brännström,… Continue reading


Till helgen smäller det, SM Finalen i skotercross ska avgöras i Tvärån strax utan för Älvsbyn. Klasserna som gör upp är Dam, Stock och Open i SM samt Sverige Cup i Stock.
Dessvärre körs tävlingen utan publik, men ni följer racen på svemoplay.se som vanligt.

Topp fem i poängställningen ser ut som sådan:

Open
1) Petter Nårsa, 100p
2) John Stenberg, 72p
3) Lukas Johansson, 72p
4) Oskar Englund, 68p
5) Axel Johansson, 68p

Stock
1) Gustav Sahlsten, 100p
2)… Continue reading

SM-finalen i skotercross 2021 är flyttad till Tvärån. Klasserna som körs Dam, Stock och Open. Alltså EJ ungdom, guldhjälm och bredd. Tävlingen arrangeras på samma tilltänkta datum, och anmälan öppnar inom kort i Svemo TA.

Beslutet att inte låta barn och undgomar tävla ligger hos Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet. Vill man läsa mer om detta hänvisar vi till denna länk: covid-19


Återigen står Mora MK som arrangör när vi skall tävla på Orsa Tallhed igen. Siktet stod inställt på Bygdsiljum och Storuman men med det rådande läget i Västerbotten med Covid-19 vänder vi istället neråt Dalarna där läget ser annorlunda ut och allt är förankrat med myndigheter och sjukvård. Kikar vi på tabellställningen i SM så är det några riktiga snabbåkare i toppen, samtliga ledare är hittills obesegrade. Marica Renheim i dam, Gustav Sahlsten i Stock och Petter Nårsa i Open… Continue reading


Till helgen är det dags för den sjätte av åtta racehelger i USA och ISOC Nationals. Innan vi går igenom helgens tidschema och tider så summerar vi säsongen så här långt.
Precis som hemma har säsongen i USA varit annorlunda i år, eventen läggs om med kort varsel och byter ort, förare saknas på startlinjen och det pendlar mellan -30 och plusgrader.
Vi har för stunden två svenskar på plats, båda på Polaris. Oskar Norum för Hentges Racing och Emil… Continue reading


De förare som avser att anmäla sig till EM den 9-10/4 i Rovaniemi ska inkomma med anmälningshandlingar senast den 22 mars till förbundet. Följ anvisningarna på länken nedan och återkom vid funderingar. Uttagningar till VM och World Cup kommer ske inom kort.

Anmälan


Europas största skotercrosstävling byter namn till Arctic Cat Cup och laddar för tävling 27 mars.

Efter ett år under namnet ÖSSK-Cup är det återigen Arctic Cat Cup som gäller för Europas största och världens äldsta skotercrosstävling. Tävlingen har körts sedan 1973 och har haft namnet Arctic Cat Cup sedan 1991 (med undantag för 2020 då).

-Vi är mycket glada över att Europas största skotercrosstävling återigen bär namnet Arctic Cat Cup. Arctic Cat har ett djupt arv inom racing och få… Continue reading

Som vi meddelat tidigare är SM och Sverige Cup deltävling tre och fyra flyttat från Bygdsiljum och Storuman till Orsa helgen 6-7 mars. Nu är även anmälan öppen i Svemo TA. Där finner ni som vanligt även tilläggsreglerna.

Vi påminner även om restriktionerna kring Covid-19, även denna helg gäller två mekaniker per förare.

På grund av den rådande situationen i Västerbotten just nu med smittspridningen kring Covid-19 ställs tävlingarna där in, och flyttas till Orsa. Masessnowcross och Mora MK står som arrangör i Orsa Tallhed.
Samma datum gäller, men på ny ort.

Nu har vi fått in aktuella begränsningar från vardera tillverkare och sammanställt dessa på vår hemsida.
Via länken finner ni vad som gäller för respektive märke och klass i både U12-14 och U14-16.

Regler ungdom


SM och Sverigecupen kommer till helgen med mycket kort varsel arrangeras av Masessnowcross i samverkan med Mora Motorklubb i Orsa Tallhed.
Tidigare i veckan fick tyvärr Team Walles lov att ställa in den planerade säsongspremiären i skotercross i pga. ihållande kyla.

Tävlingen kommer enligt rådande restriktioner att vara publikfri, men SvemoPlay sänder på nätet så ni intresserade kan hänga med ändå.

Vi vill uppmana er förare som kommer att vara väldigt noggrann med alla restriktioner kring Covid-19 enligt FHM och… Continue reading

På grund av det kalla vädret som råder har Team Walles MK valt att ställa in helgens tävlingar. Även om tempraturen på lördag och söndag visar humana tempraturer i Bruksvallarna så sliter arrangörsklubben med kallt väder nere vid banan under veckans förberedelser. Vi arbetar med en ny arrangör som förhoppningsvis kan ta över SM premiären redan till helgen på samma utsatta datum. Så fort vi har ett definitivt klartecken kring detta så meddelar vi genom våra kanaler.

Efter förra årets uppehåll är det äntligen dags att kora en ny svensk mästare i Stadioncross.
Tävlingen avgörs i Boden på Boden Arena med 30 herrar i klassen Open och tio damer på startlinjen.
Tävlingen är tyvärr publikfri men allt sänds live på SVT Play och SVT.

Här är tiderna:
14:45 Tävlingen öppnas
14:50 Open heat 1,2,3.
15:25 Open heat 4,5,6
Följt av Dam
16:10 Open heat 8,9,10
16:50 Open LCQ
17:10 Dam Final
17:25 Open Final

Länk till sändningen… Continue reading

I USA laddar våra svenska förare Oskar Norum, Emil Harr och Adam Renheim upp för en kylslagen tävling i Fargo, North Dakota.
Norum ligger just nu på en andraplats i serien medan Harr och Renheim ligger tia respektive elva. Tidsskillnaden i helgen är +7h och här är de svenska tiderna:

Fredag, öppningscermoni: 01:00

Pro Lite
R1: 22:10
R2: 01:55
LCQ: 02:55
Final: 03:55

Pro
R1: 01:35
R2: 02:35
LCQ: 03:40
Final: 04:20

Lördag, öppningscermoni: 01:00

Pro Lite
R1: 23:10
R2:… Continue reading

Då är det dags för race i USA igen, denna gången i Deadwood, South Dakota. Tidsskillnaden är åtta timmar så det blir sena nätter för att se racen svensk tid.

Fredag, öppningsceremoni: 02:00

Pro
R1: 02:35
R2: 03:35
LCQ: 04:40
Final: 05:20

Pro Lite
R1: 23:10
R2: 02:55
LCQ: 03:55
Final: 04:55

Lördag, öppningsceremoni: 02:00

Pro
R1: 02:30
R2: 03:50
LCQ: 04:30
Final: 05:10

Pro Lite
R1: 00:10
R2: 02:45
LCQ: 04:04
Final: 04:50

Sändningen hittar ni här: Livesändning

Nästa helg är det dags för Stadioncross SM i Boden. Ett publikfritt arrangemang väntar men SVT sänder hela dagen live i sina kanaler.
30 herrar ska göra upp i klassen Open och 10 damer, en tuff bana och tighta heat väntas.

Här är den officiella startlistan:

Open:

#1 Petter Nårsa
#58 Axel Johansson
#68 Marcus Ogemar-Hellgren
#227 Marcus Johansson
#61 Emil Hansson
#48 Filip Harr
#30 Lukas Johansson
#62 Marcus Sjöström
#681 Albin Lundqvist
#21 Adam Öhman
#259 John Stenberg… Continue reading

Nu är det klart att Stadioncross SM avgörs i Boden 6 februari. SVT sänder kvalen på SVT Play och finalen live på SVT. Dessvärre körs tävlingen utan publik pga covid-19, men vad gör väl det när allt sänds!?

30 herrar ska göra upp i klassen Open och 10 damer i damklassen. Som vanligt kan vi förvänta oss en tuff och utslagsgivande bana som bjuder på show. Startlistan släpper vi så snart vi gjort klart med våra förare.

Foto: Erika Holmberg

Nu är det inte allt för länge kvar innan skotercrossäsongen drar igång även här hemma. Först ut är Bruksvallarna med en dubbelhelg för SM-deltävling ett och två helgen 13-14 februari. Strax därefter laddar vi om för Bygdsiljum 6 mars och redan dagen efter avgörs deltävling fyra i Storuman, alltså 7 mars. Finalen arrangeras på Skellefteå Driving Center Arena av Infjärden Racing 20 mars.

Som vanligt avgörs även Sverige Cupen under samma dagar som SM.

Racing as usually alltså, även om… Continue reading

Norum va on fire förra helgen på ERX och fick kliva upp på boxen under lördagens race. Nu till helgen väntar två nya race i Dubuque, Iowa.
Round 3 och 4 ska avgöras och våra svenskar på plats är Oskar Norum, Emil Harr och Adam Renheim. Ställningen i den amerikanska skotercrosserien för dessa herrar just nu är följande:

Norum: 5a
Harr: 10a
Renheim: 14e

Här är de svenska tiderna för helgen:

Fredag
Öppningscermoni: 01:00

Pro Lite
R1: 22:10
R2: 01:55… Continue reading


Så var det äntligen dags att ställa väckarklockan för att ratta in ISOCs livesändning och se den Amerikanska Skotercrosseriens första race för säsongen live.  I helgen köra round ett och två i Elk River MN på ERX Motorpark, lite hemmabana för våra svenskar Norum och Harr faktiskt. Som vanligt är det två kval, LCQ och final vi har att se fram emot i båda klasserna vardera dag.

Svenskar som är på plats och tävlar är Adam Renheim på en… Continue reading

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eftersom det är många som tränar i Bruksvallarna hos Team Walles MK nu så erbjuder Eriksårdens Fjällhotell i Funäsdalen hela 20% rabatt på boende fram till 20 december hos dem. Ni uppger bara ”skotercross” när ni bokar via mail eller telefon (obs, ej online)

Eriksårdens Fjällhotell är ett genuint och familjärt hotell i Funäsdalen där du bor lite bättre. I boendet inkluderas frukost och tillträde till deras… Continue reading


Efter ett hårt arbete med att få arbetsvisumet i ordning är äntligen supertalangen Emil Harr på plats i USA. Emil som redan tidigare känt på de stora teamen och proffscirkusen har siktet högt inställt. Han har fått plats i ett av Polaris två fabriksteam i den amerikanska skotercross-serien ISOC Nationals. Vi tänkte att det var dags att kolla läget med Emil och fråga hur allt går nu när han är på plats.

Emil berättar att han redan direkt fick en… Continue reading


Efter att ha gått skilda vägar med Warnert Racing i våras laddar nu Adam Renheim om tillsammans med Ski-Doo teamet Green Mountain Racing i den amerikanska skotercrosserien ISOC Nationals. Adam kommer att åka ur en egen trailer tillsammans med mekanikern Kyle Sackett i största klassen PRO, som vanligt har Adam ett eget välfungerande program som tillsammans med teamägaren Nate Tatro satt sikte mot framgångarna. Precis som de senaste åren är även kommande säsong Adams Ski-Doo bestyckad med Öhlinsfjädring från Revelj… Continue reading


Regerande Svenska Mästaren Oskar Englund samt fjolårstrean Gustav Salomonsson lämnar Stockklassen bakom sig kommande säsong. Englund tävlandes på en Lynx för Northbike Sweden AB och Salomonsson på sin Ski-Doo för Motor & Fritid i Funäsdalen ställer istället upp i största klassen Open. Ett naturligt steg för båda dessa unga talanger som båda är uppbackade av bra team.

Vi önskar dem båda lycka till och ser fram emot att säsongen drar igång!


Nu är datumen för SM och Sverige Cup i skotercross satta för 2021!
Tävlingarna för SM och Sverige Cup kommer likt 2020 att samarrangeras genom hela säsongen.

SM & Sverige Cup 2021

Deltävling Datum Arrangör
1 13/2 Team Walles MK
2 14/2 Team Walles MK
3 6/3 Bygdsiljum MK
4 7/3 Storumans SK
Final 20/3 Infjärdens RSK

Snöskotersäsongen närmar sig och det börjar bli dags att förnya/boka om startnummer för 2021! Mellan 1-30/11 har du möjlighet att boka om ditt fasta startnummer.

Du bokar om ditt startnummer i din profil i Svemo TA. Följ anvisningar på länken nedan.

De startnummer som inte bokas om under perioden 1-30/11, kommer låsas upp och bli valbara för andra förare fr.o.m 1/12. Se därför till att boka om de startnummer du avser använda för säsongen 2021.

Följ denna guide:
https://www.svemo.se/Sporter/snoskoter/tavling/Startnummer/instruktionforbokningavstartnummer/

I dagarna blev det officiellt att Emil Harr är klar för Judnick Motorsports, ett av Polaris A-team i den amerikanska skotercrosserien ISOC Nationals. Emil är den första icke amerikanska föraren i teamet någonsin. Emil kommer att köra i klassen Pro och får sällskap av Nick Lorenz och Carlson Alread i teamet.

Teamets ägare Scott Judnick berättar i ett pressmeddelande att han ser fram emot att välkomna den unga svenska talangen som redan förra säsongen visade bra fart och flera topp… Continue reading

Ett preliminärt schema för 2021 AMSOIL Championship Snocross presenterades nyligen under ett möte med snöskotertillverkarnas tävlingstab och ett team representerat av varje tillverkare.

Medan vissa detaljer fortfarande behöver utarbetas när det gäller runda två och fyra är det så gott som säkert att säsongen kommer att starta den 8-9 januari på ERX Motor Park i Elk River, Minnesota. Anledningarna till förskjutningar tros vara flera, men vi inväntar ISOCS officiella utlåtande. Mer om serien och dess nya datum kan ni läsa… Continue reading

Säsongen närmar sig med stormsteg och det står inte på innan första snön ligger på våra fjälltoppar. Vill du vara säker på att ha din fjädring från Öhlins i god tid innan säsongen så är det dags att lägga en order hos din återförsäljare.

Revelj Racing
0684-12059
revelj.racing@telia.com

Öhlins Center, Skellefteå
070-6683332
info@ohlinscenter.se

På grund av rådande situation med Coronasmitta och regeringens begränsningar av allmänna sammankomster blir inte avslutet på årets SM och SC som vi förväntat oss.
Finalen i Skellefteå ställs in och därmed blir tävlingen i Storuman på lördag årets sista, därmed också den som avgör årets serier.
Vad innebär det?

För SM blir det tabellläget efter lördagens tävling som blir den slutliga SM ställningen. Samtliga tävlingar räknas

För Sverigecup är det lite mer komplicerat då det normalt kvalas till en… Continue reading

Skellefteå MS meddelar följande:

”I spåren av Coronavirusets framfart, och med hänvisning till regeringens beslut att förbjuda sammankomster med fler än 500 deltagare, har tävlingsledningen idag beslutat att ställa in vår tävling på Vitberget den 21/3.

Vi hade sett fram emot en fantastisk dag uppe på Vitberget med alla er, men vi har full respekt för den rådande situationen.

Mvh
Skellefteå Motorsällskap”

Helgens SM och Sverige Cup deltävling 5 körs till helgen som planerat i Storuman, dock utan publik.

Tävlingen blir alltså av, men för tomma läktare.

Regeringen har efter hemställan från Folkhälsomyndigheten beslutat att allmänna sammankomster med över 500 personer inte får hållas. Med anledning av regeringens beslut har RF och SVT i samråd med Luleå kommun och Boden kommun därför beslutat att ställa in SM-veckan vinter 2020.

SM-veckan vinter skulle ha genomförts 25–31 mars i Luleå och Boden, med SM-tävlingar i 20 olika idrotter. Med anledning av regeringens beslut gällande coronaviruset, och gårdagens höjda risknivå för spridning av coronavirus i Sverige, ställs SM-veckan vinter alltså… Continue reading

Bygdsiljum bjuder upp till race i helgen när säsongens fjärde deltävling i SM och Sverige Cupen skall avgöras. Är du inte på plats går det som vanligt bra att följa tävlingarna live på svemoplay.se

Så här ser den aktuella poängställningen i SM ut:

Open
1) Petter Nårsa, 75p
2) Marcus Ogemar, 66p
3) Magnus Reiten, 52p

Nårsa är ohotat med vinst i varje deltävling hittills, Ogemar är tyvärr borta resten av säsongen då han valt att köra vidare i USA.… Continue reading

Äntligen racehelg här hemma igen när NMS Boden bjuder upp till dans på Boden Arena. Som vanligt körd Sverige Cupen under förmiddagen och SM på eftermiddagen. Sverige Cupen kvalar ju fram till finalen i Skellefteå där de 16 bästa i varje klass får ställa sig på startlinjen, medan SM kör en rak serie med poäng i varje tävling som de bär med sig i totalen. Så här ser topp tre ut för stunden:

Open
1) Petter Nårsa, 50p
2) Marcus… Continue reading

Skotercrossåkaren Edvin Hamberg, Lycksele MK blev utsedd till Årets idrottsman under Idrottsgalan i Lycksele helgen som var.

Motivering: En ung förare som under sitt första år i SM-serien i skotercross legat i den absoluta toppen och även varit i framkant i andra stora tävlingar. Edvin har med sitt glada, ödmjuka och hjälpsamma sätt blivit en folkkär inspirationskälla inom sporten. En idrottare som vi inom en snar framtid kommer att få höra mer om både nationellt och internationellt.

Edvin har tyvärr… Continue reading

Seneca Allegany Snocross National avgörs i helgen i Salamanca, New York. Som vi nämnde tidigare i veckan så får våra svenska grabbar sällskap i helgen av Thea Arnesson. Thea kommer att tävla i klasen Pro AM Woman på en Ski-Doo. Dom vanligt hittar vi Balder Nääs på en Arctic-Cat för Zandstra Motorsports i Pro Lite, Oskar Norum och Emil Harr på Polaris för Hentges Racing. Övriga Skandinaver är Boss Racings Elias Ishoel och Aki Pihjala i Pro, Malene Anderssen på… Continue reading

Nu är anmälan öppen till Boden, Bygdsiljum och Storuman. Anmälan sker som vanligt via Svemo TA.
Är du intresserad av att söka ett Wildcard till någon av de kommande SM-racen så finner ni mer information via denna länk: Wildcard

Länk till anmälningssidan: Svemo TA

Talangen Thea Arnesson har flugit över till USA för att köra ISOC Nationals deltävlingen i Salamanca, NY. Genom sin bror Oskar har teamet styrt upp en Ski-Doo, trailer och pickup för att ställa Thea på startlinjen i Pro Woman.

Stort lycka till Thea!

Vi återkommer närmare helgen med tider för livesändningen som vanligt.

Bildredigering: Hasse Larsson Actionphoto

Succéarrangemang och Team Walles MK är något som rimmar, återigen bjöds vi på ett väldigt bra race med ett väder under eftermiddagen som inte går att slå. Dessutom hade arrangörsklubben vänt varv på banan och det var något som uppskattades av förarna. Under förmiddagen kördes Sverige Cupen och under eftermiddagen SM, ett schema vi börjar bli vana nu. Glädjande hade vi ett stort startfält i Guldhjälmsklassen där alla förare är vinnare, sportens framtid ser bra ut med alla dessa små… Continue reading

Till helgen är det race i Bruksvallarna igen då Team Walles MK står som värd för SM och Sverige Cup deltävling två. Petter Nårsa, Oskar Englund och Thea Arnesson är våra poängledare i SM och kommer under helgen att köra med Redplates (ledarplåtar) Som vanligt körs Sverige Cupen under förmiddagen och SM under eftermiddagen.

Är du inte på plats i Bruksvallarna så är det bara att surfa in på Svemoplay.se och kika på racen live.
Du kan själv välja att… Continue reading

Nu är det klart att Mora ställer in SM och Sverige Cups deltävlingarna två och tre. Bruksvallarna tar däremot över och bjuder oss på ännu ett toppenarrangemang. Det blir däremot en istället för tvådagars då Team Walles MK endast kör 15/2.

Anmälan sker som vanligt på Svemo TA.

Säsongens första SM och Sverige Cup är körd och därmed även vår första Svemoplay-sändning. Är ni inte på plats under vinterns race så kan ni se tävlingarna live vart ni än är, surfa bara in på Svemoplay och skapa en profil.

– 299 kr för hela serien
– 99 kr per tävling
– 99 kr / månad för att bli medlem på svemoplay som månadsabonnent.

I helgen bjöd Bruksvallarna på ett som vanligt riktigt fint arrangemang. Massorna av snö och en belysning som hade fått vilken längdskidåkare som helst att bli avundsjuk. Under förmiddagen avgjordes Sverige Cupen med klasserna Guldhjälm, U12-14, U14-16 samt Stock SC. Direkt efter lunchuppehållet drog SM igång med Stock Dam, Stock SM och Open.

Här finner ni topp 3 i samtliga klasser:

U12-14
1) Olle Sahlström
2) Sixten Johansson
3) Melvin Domnérus

U14-16
1) Mille Anderson
2) Johan Rosenberg
3) Nemo… Continue reading

Under helgens race i Dubuque fick Balder Nääs från Hede kliva upp på pallen när han knep ett silver i Pro Lite. Det va Balders första podium i ISOC Nationals. Stort grattis säger vi.

Oskar Norum och Emil Harr hade en bra helg även om pallplatserna uteblev. Nästa race går av stapeln i Seneca, NY 21-22 februari.

Återigen är det dags för race i USA, denna gången i Dubuque, Iowa. Oskar Norum, Emil Harr och Balder Näs står på startlinjen. Här är tiderna att hålla koll på:

Fredag, öppningsceremoni: 01:00

Pro Lite
R1: 22:20
R2: 01:55
LCQ: 02:55
Final: 03:55

Pro
R1: 01:35
R2: 02:55
LCQ: 03:40
Final: 04:20

Lördag, öppningsceremoni: 01:00

Pro Lite
R1: 23:20
R2: 01:30
LCQ: 03:05
Final: 03:50

Pro
R1: 01:30
R2: 02:50
LCQ: 03:30
Final: 04:10

Sändningen hittar ni här: Livesändning

Skotercrossen tar plats i finrummet då både Umeå och Lyckseles idrottsgalor nominerat förare. Bland de nominerade för Årets idrottsman på Lycksele Idrottsgala finner vi supertalangen Edvin Hamberg. På Umeås Idrottsgala står även Oskar Norum nominerad som Årets Idrottsman, men även Fredrik Granberg som Umeås bästa idrottare genom tiderna. Granberg som bland annat kan stoltsera med 25 SM medaljer, inte dåligt!

Vill ni lägga en röst gör ni det här:
Umeås idrottsgala

Stort lycka till säger vi till de nominerade.

USAF Snocross National Deadwood körs under fredagkväll och lördag till helgen. 8 timmars tidsskillnad gör det lite kämpigt för oss som följer racingen live här hemifrån. Precis som vanligt blir det däremot för våra svenska proffs Balder Nääs och Oskar Norum som i helgen får sällskap av Emil Harr. Harr som tidigare nämnt blir teamkompis i Hentges Racing med Norum så Kody Kamm är skadad och nyopererad.

Fredags, öppningsceremoni: 02:00

Pro Lite
R1: 23:25
R2: 02:55
LCQ: 03:55
Final: 04:55… Continue reading

25 Januari körs första rundan i Midtnorska mästerskapet i Singsås, redan den 26e på söndagen körs runda två i Vauldalen.

Under lördagens race ligger 5 km söder om Singsås station, det kommer att vara skyltat där ni svänger av från riksväg 30.

Klasserna som körs är:
Open, Pro Stock, Women Pro Stock, Semi Pro Stock, Ungdom 14-16, Ungdom 12-14, Barn 10-12, Knattar 5-9år.

Anmälan görs på NMF Sport

Första februari står Team Walles MK som värd för säsongens första SM och Sverige Cupstävling i Bruksvallarna. Anmälan har precis öppnar på Svemo TA, så det är dags för alla förare att anmäla sig.

Så var den 48e upplagan av Europas största skotercrosstävling ÖSSK Cup avgjort. Petter Nårsa var stor förhandsfavorit men efter att Adam Öhman gjort en riktigt bra start och jagande Nårsa fick problem med nödstoppet så kunde Adam säkra inteckningen i ÖSSK Cups vandringspokal.

Efter en kvallördag med bland annat snöstorm bjöd söndagens finaldag på lite trevande snöfall men till slut sprack himlen upp och det blev en riktigt solig och härlig dag på Gräfsåsens skoterstadion. Drygt 1500 människor fanns på… Continue reading

Strålande sol, ett par minusgrader, racefuel och förstklassig racing. Vi summerar Pirtek Snocross National som en lyckad helg efter de första rundornas storm och bitande kyla. Helgen var inte minst lyckad för Oskar Norum, Hentges Racing och Hampus Höglund, Muller Motorsports som presterade bra och fick en varsin pallplacering med ett silver till Norum och ett brons till Höglund.

Hampus är därmed den yngsta svensk någonsin att både tävla i USA och dessutom stå på pallen. Norum har gjort sig… Continue reading


Nu laddar vi om efter juluppehållet och kör tre dagars racing när ISOC Nationals återvänder till Shakopee,MN. Oskar Norum, Balder Näs och Hampus Höglund är våra svenskar att heja på. Tyvärr är både Adam Renheim och John Stenberg hemma i Sverige med skador.

Under söndagens race passar tiderna våra svenska tittare rätt bra, så passa på att se lite racing från andra sidan Atlanten utan att behöva vara vaken mitt i natten.

Svenska tider:

Fredag, öppningsceremoni: 01:00

Pro Lite
R1:… Continue reading

Den 25/12 00:00 träder efteranmälningsavgiften i kraft på ÖSSK Cup. Det betyder att det läggs på 600:- extra i ungdomsklasserna och 1000:- i seniorklasserna. En rätt dålig julklapp med andra ord, så passa på att anmäla er om ni vet med er att ni ska åka.

Efter att tävlingen i Duluth fick avbrytas på grund av vädret senast så laddar John Stenberg och Hampus Höglund om för ännu en runda i USA och ISOC National och deltävlingen på Canterbury Park i Shakopee, MN. Stenberg ställer sin Bauerly Racing Ski-Doo på startlinjen i Pro medan Höglund återfinns i juniorklasserna på sin Muller Motorsports Arctic-Cat.

På plats i USA hittar vi redan Oskar Norum och Balder Näs som kör full säsong. Låt nu julhelgen gå fort så att… Continue reading

Visst har vi sett Norum i USA tidigare, på en Polaris dessutom. Men aldrig i Pro, och aldrig med denna setup och speed. Oskar stod inte på pallen bara en, utan två gånger under helgens race i Fargo med sin Polaris för Hentges Racing. Imponerande styrning minst sagt!

3.3.5 blev Norums resultat och både han själv och teamet verkar vara nöjda. Idag vände han tillsammans med kompisen Hampus Melin hem till Sverige för lite julfirande. Gissningsvis är Oskar lika sugen… Continue reading


Vår sexfaldige världsmästare Adam Renheim åkte bergochdalbana under helgens race i Fargo, från en andraplats i lördags till en vurpa som grusade resten av säsongen i söndags. Vi pratade precis med Adam från sjukhussängen ikväll:

”Jag vart fast med några i startkurvan och skulle göra en attack på fjärde och femteplats. Då fick jag ett kasst och valde att hoppa av maskinen, jag landade i en woopies full av is och då var de klart! Lårbenet gick rätt av under… Continue reading

Njurunda MK bjuder in till skoterläger 28-29/12. Tävlingsförare från ungdom till elit är välkommen! Tränare är Mac Liljenberg och lägret är beläget på Njurunda MKs bana Nolbybanan.

Svemo har beviljat ett bidrag till ungdomar, och tar en del av kostnaden.

Anmälan görs i Svemo TA senast 23/12. Begränsat antal platser så passa på.

Frågor och funderingar besvarad av Oskar Englund på oskarenglund@live.se eller 072-197 96 93.


Nu är det dags för ett nytt race i USA igen, ett späckat schema med tre dagars race för att ta igen en av de två missade dagarna i Duluth då vädrets makter tvingade arrangören att ställa in.

Vi har Balder Näs i Pro Lite, samt Adam Renheim och Oskar Norum i Pro.
Så här ser tidschemat ut:

Fredag, öppningscermoni: 01:00
Pro Lite
R1: 22:25
R2: 01:55
LCQ: 02:55
Final: 03:55

Pro
R1: 01:35
R2: 02:35
LCQ: 03:40
Final: 04:20… Continue reading


Anmälan är öppen till den 48:e upplagan som körs den 11-12 januari 2020 på Gräfsåsen i Östersund. Guldhjälmsklassen är redan full och vi ser ett stort intresse även för Ungdom 12-14. Har ni tänkt åka? Se till att anmäla er oavsett vilken klass ni ställer upp i. Har ni funderingar finns allt tänkbar informations på tävlingens rykande färska hemsida ÖSSK Cup .

Anmälan sker som vanligt via Svemo TA.


Nu är det beslutat att Mora MK kör dubbelhelg 15-16/2. Riktigt roligt med hela sju SM deltävlingar i vinter samt sex stycken Sverige Cups kval.
Den uppdaterade mästerskapskalendern ser ut som följande:

SM/SC 1, Bruksvallarna 1/2
SM/SC 2: Mora 15/2
SM/SC 3: Mora 16/2
SM/SC 4 Boden 29/2
SM/SC 5: Bygdsiljum 7/3
SM/SC 6 Storuman 14/3
SM/SC 7 Skellefteå (Final)


Som vi har väntat! Efter ett långt sommaruppehåll är det äntligen dags för den amerikanska skotercrosserien ISOC Nationals att dra igång. Först ut är som vanligt Round 1 och 2 i Duluth, MN. På plats hittar vi ett gäng förare som representerar våra svenska färger, samt såklart även en hel del svenska flaggor i publiken då Duluth är en populär deltävling att besöka. Den är lite som ÖSSK Cup där alla samlas oavsett nationalitet, enormt många startande, spänningen med förare… Continue reading

Nu är den klar, tävlingskalendern för säsongen 2020. Med race från norr till söder ska SM avgöras på sex stycken race, nytt för i år är att samtliga SM deltävlingar samkörs med Sverige Cupen samma dag. Kom nu ihåg att boka era startnummer och skriv in dessa helger i era kalendrar.

Kalendern hittar ni här:
Tävlingskalendern

Skellefteå MS står alltså som värd för årets SM och Sverige Cups finaler. Så här skriver dom i deras pressmeddelande:

”I SM-finalen deltar de… Continue reading

Vi har redan hunnit se mycket av de lovande systrarna Hilda och Thea från Jättendal. Thea tog senast i vintras ett SM Silver i stadioncross medan lillasyster Hilda kört i ungdomsklassen 12-14. Till vintern blir dom däremot konkurrenter på startlinjen då förbundet beviljat Hilda dispens att gå upp direkt i damklassen. Det blir fullt upp för pappa, brorsan och resten av teamet med andra ord, men som tur är har Lynx ställt sig bakom systrarna och hjälper dem på vägen… Continue reading


Gustav Salomonsson, Funäsdalen, får Härjedalens kommuns idrottspris 2019 på 10 000 kronor för sina insatser i skotercross för Team Walles MK.

”Gustav Salomonsson tar varje chans till träning och letar aktivt bra träningsförhållanden för att optimera sin körning och förlänga snösäsongen. Under vintern fick han utdelning på sin satsning mot toppen och tog ett EM-brons”

Priset delas ut på kommunfullmäktige 3 december 2019.


Mycket händer inom skotercrossen inför kommande säsong, både här hemma och på andra sidan Atlanten. Förare sadlar om, teamen stramar åt och tillverkarna håller igen. Det har i varje fall varit känslan under sommaren och hösten. RideX365 gick tidigt ut med att Arctic-Cat lade ner sin racingverksamhet, något som AC dementerade bara några dagar efter i sina socialamediakanaler. Däremot ser vi inte ut att få några nya Catter på startlinjen i Norden kommande säsong. Polaris tappar Oskar Norum här hemma… Continue reading

Samtliga klubbar som önskar arrangera någon typ statustävling under 2020 ombeds att skicka in en intresseanmälan på fastställd blankett.

Fyll i intresseanmälan med föreningens namn.
Kryssa i den eller de grenar som ni önskar få arrangera.
I listan till höger om grenens namn väljer ni önskad statustävling. Högst tre alternativ kan göras per gren och blankett.
Skriv in vilket datum som tävlingen/tävlingarna önskas arrangeras.

När klubbens ordförande har skrivit under intresseanmälan och en klubbstämpel finns på pappret skickar ni in… Continue reading

I helgen avgörs den finska serien på Ruka International Ski stadium. Det tävlas både lördag och söndag och allt livesänds av Livesport.fi på deras Youtubekanal via denna länk Live . Vi hittar ett gäng snabba svenskar på plats så missa inte helgen race. För mer info och tider, besök deras hemsida Ruka

Redan ikväll drar Johan Eriksson Invitational igång med en Head2Head där vinnaren går hem med 15.000:-. Helgen rullar sedan vidare imorgon med ännu större prispengar i potten, startlistan är väldigt blandad men vi hittar toppåkare som nyblivne världsmästaren Adam Renheim, våra regerande svenska mästare i både Open och Stock Oskar Norum och Pärre Wikman samt namn som Harr, Stenberg, Öhaman och inte minst Nårsa som skall slåss om pallplatserna där 50.000:- går till segraren, 30.000:- till tvåan och 20.000:- till… Continue reading


De klubbar som har funderingar på och skulle kunna tänka sig att genomföra en watercrosstävling 2019 är varmt välkomna att inkomma med intresseanmälan snarast via mail till snoskoter@svemo.se.

Vi skulle omgående behöva veta hur stort intresset är så att vi kan dra igång all planering inför eventuell kommande säsong.
Hör gärna av er om ni har frågor.

Foto: Smörjteknik Media


VM är VM och visst var det något speciellt i luften under helgens race på Boden Travet. FIM Snowcross World Championship, Womans World Cup och EM avgjordes på en relativt lång bana utformad av ingen mindre än tidigare världsmästaren Emil Öhmman, som spenderade större delen av sin vakna tid bakom maskinens spakar i helgen. Varvet tog runt 50 sekunder och banan bjöd på både rytmsektioner och rejäla flygturer, en utslagsgivande bana som förväntas på ett VM.

I VM var det… Continue reading


Ni norråkare som känner för race i påsk, bege er upp till Karasjok och kör deras race på påskafton. Fina prispengar utlovar enligt listan nedan.
Ni läser mer och anmäler er via denna länk: Karasjok

Prispengar:
Röverheat 20.000kr

Pro open
1. 5000kr
2. 3000kr
3. 2000kr
Pro stock
1. 5000kr
2. 3000kr
3. 2000kr
Semi pro
1. 5000kr
2. 3000kr
3. 2000kr
Woman pro stock
1. 5000kr
2. 3000kr
3. 2000kr
Ungdom 14-16 år
1. 3000kr
2. 2000kr
3. 1000kr… Continue reading

 

Första dagen är in the books! NMS Boden stod för en fin arena där Emil Öhman spakat pistmaskinen. En tuff bana väntar imorgon när VM, WWC och EM skall avgöras.
Tidskvalet är kört och såhär ser topp fem ut:

FIM World Championship
Aki Pihjala
Adam Renheim
Emil Harr
Oskar Norum
Edvin Hamberg

FIM Womans World Cup
Elina Öhman
Malene Andersen
Matilda Norberg
Ellen Bäcke

European Championship
Grupp 1
Gustav Sahlsten
Filip Öhman
Anton Dahlqvist
Robert Lunden
Simon Lundström

Grupp… Continue reading


I helgen avgörs FIM World Championship, FIM Womans World Cup och FIM Snowcross European Championship på Boden Travet när NMS Boden står som arrangör. Vi törs sticka ut hakan och säga att våra svenska förare har guldvittring i samtliga klasser. Adam Renheim går för sitt sjätte guld, Elina Öhman är favorit i damklassen och i EM kryllar det av unga lovande talanger som kan göra upp om pallplatserna. MXGP och Youthstream står för sändningen, hur den däremot kommer att fungera… Continue reading


Den 19 april är det dags för Påskecrossen på Stuguvollmoen, Stugudal. Första start är 12:00 och dagen avslutas med ett race där förarna gör upp om 35.000:- totalt under en superfinal, spänannde!

För mer info, sök på Påskecrossen på Facebook.


I helgen avgjordes SM och Sverige Cups finalen i skotercross på Byvallens motocrossbana i Sveg. Härjedalens AK stod för ett välorganiserat arrangemang och en klassisk skotercrossbana med lite längre varvtider och kuperad terräng.

Förmiddagen inleddes med Sverige Cup där de 16 främsta i varje klass kvalificerat sig till finaldagen, först ut var U12-14 följt av U14-16 och Stock. När dagen var över för dessa lovande åkare såg resultaten ut såhär:

U12-14
1) Jan-Even Romsdal
2) Linus Pettersson
3) Olle Sahlström… Continue reading

Imorgon avgörs det, SM och Sverige Cups finalen i skotercross 2019. Platsen är Sveg och Byvallens Crossbana. Som vanligt avgörs SC under förmiddagen och SM på eftermiddagen.

Första start för Sverige Cupen är 08:30 och SM drar igång 12:15. Såhär ser hela tidsschemat ut:

Sverige Cup
08:30 U12-14 Final 1
08:45 U14-16 Final 1
09:00 Guldhjälm heat 1
09:20 Stock Final 1
09:40 U12-14 Final 2
09:55 U14-16 Final 2
10:10 Guldhjälm heat 2
10:30 Stock Final 2

12:00 Kändisrace… Continue reading


Under SM Finalen i Sveg körs det Guldhjälm för våra knattar, superkul!

Ni anmäler er i Svemo TA.

Obs: Guldhjälmsklassen ersätter Breddklassen pga för dåligt intresse och få anmälningar.


Är du en av de 16 främsta i din klass som kvalificerat dig till SM Finalen i skotercross kommande helg i Sveg?
Då är det dags att du anmäler dig på Svemo TA!

För anmälan som sker fr.o.m. 28 mars 2019 kl 00:00, tillkommer efteranmälningsavgift på 1.000:-


I år avgörs Skotercross VM, World Cup och EM på hemmaplan i Sverige när NMS Boden står som arrangör helgen 5-6 april.
Adam Renheim är hemma från en succésäsong i USA för att försvara sitt guld och går för sitt sjätte VM- Guld. Förutom andra meriterade VM åkare har vi även lyft upp några riktigt snabba stockåkare med. Spännande race väntar!

Vi har satt samman vårt landslag och det ser ut enligt följande:

FIM World Championship

#8 Edvin Hamberg
#21… Continue reading


Det hade smugit in ett fel i TR:et. Anmälan till tävlingen är möjlig från 19-21 fredag och lördag 06:00-07:45 Sverigecup/guldhjälm/bredd
Lördag 06:00-10:00 SM förare

Första träning 08:00 Sverigecup/bredd

Tävlingen sänds som vanligt på Svemo Play, är man dessutom på plats och vill ha speakerljudet i Peltorkåporna eller racebussen så rattar man in 101,8 MzH.


Helgen 23-24/3 körs det Mitt Norskt mästerskap två i Selbu på lördag och runda tre i Tydal under söndagen. Perfekt för de förare som valt att inte köra SM eller SC i Boden. Fina prispengar utlovas dessutom i vårt grannland.

Efter en lång säsong fylld med racing, hårda fighter och massor av adrenalin och sena nätter för oss Svenskar är det dags för final i den Amerikanska ISOC-serien.

Adam Renheim och Nisse Kjellström är båda endast tre poäng från en pallplats i totalen, så en spännande helg väntar.

Länk till livesändningen: Snocross Live
Här är de svenska tiderna:

Fredag
Öppningsceremoni: 01:00

Pro, fredag.
R1: 01:20
R2: 02:20
LCQ: 03:10
Final: 03:50

Lördag
Öppningsceremoni: 01:00

Pro, lördag.
R1: 01:35
R2: 02:35… Continue reading


Nu är det öppet att anmäla sig i Svemo TA till SM deltävling 5 och Sverige Cup 7 i Boden 23/3. Så in och anmäl er alla racers som tänkt köra!

Inför säsongens avslutande race vill vi i skotersektionen uppmärksamma er på denna regel:

3.5 Stänkskydd
Snöskoter ska vara försedd med stänkskydd av styvt plastmaterial som kan fånga upp delar som lossnar. Stänkskyddet får inte sluta högre än 100mm från marken med föraren sittande i körställning. Bredden på stänkskyddet skall vara sådan att det minst täcker mattbredden. Stänkskyddets rörelse skall vara begränsad, så att det svårligen kan böjas bakåt eller åka in i bandtunneln.


Ikväll och imorgon körs round 13 och 14 i Dubuque, Iowa. Adam Renheim ligger kvar på en tredjeplats i Pro-klassens poängsammanställning och ser ut att vara en stark contender om pallplatsen i totalen. Vår Marcus Ogemar är tyvärr hemma i Sverige igen efter en skada förra racet, Marcus är nu opererad och får tyvärr se säsongen som över. Mycket tråkigt efter en så väl genomförd säsong, men han är en kämpe och kommer tillbaka.

Helgens race ser ni live via… Continue reading

Nordiska mästerskapet är avgjort och vilken helg det blev för det Svenska landslaget, 10/12 medaljer följde med hem till Sverige. Torneå bjöd på en bra bana och ett bra arrangemang, när träning och tre finaler i vardera klass såg pallen ut enligt följande:

Junior
1) Emil Mikalsen
2) Linus Dahlberg 🇸🇪
3) Christer Vangen

Dam
1) Elina Öhman 🇸🇪
2) Ellen Bäcke 🇸🇪
3) Jenny Lundström 🇸🇪

Stock
1) Oskar Englund 🇸🇪
2) Gustav Sahlsten 🇸🇪
3) Pärre Vikman 🇸🇪… Continue reading

Idag är det dags för Nordiska Mästerskapet i Finska Torneå, racet sänds live på Youtube via den här länken: NM Live

Tidsschemat ser ut såhär i svensk tid:
Träning: 11:00
Round 1: 12:00
Round 2: 13:15
Round 3: 14:30
Prisceremoni: 15:30

Vädret har inte varit det optimala för att arrangera skotertävlingar, detta har medfört att Tåsjö tyvärr tvingas ställa in SM och Sverige Cup helgen 16-17 mars.

Imorgon är det däremot dags för race i Bygdsiljum när Sverige Cup 6 och SM deltävling 4. Är ni inte på plats går det såklart att se tävlingen live på Svemoplay via den här länken Livesändning

Efter några veckors uppehåll är det dags att dra igång den amerikanska cirkusen igen när round 11 och 12 ska avgöras i Salamanca, New York.
Renheim och Ogemar ligger på en varsin tredjeplats när vi räknar ihop poängen i Pro och Pro Lite, spännande!

Tävlingen ser ni live via den här länken: Livesändning

Här är helgens svenska tider:

Öppningscermoni, fredag : 00:00

Pro, fredag.
R1: 00:35
R2: 01:25
LCQ: 02:30
Final: 03:05

Pro Lite, fredag:
R1: 22:35
R2 00:55
LCQ:… Continue reading

På lördags körs Sverige Cup deltävling 5 under förmiddagen och SM deltävling 3 under eftermiddagen när Mora MK bjuder in till en fartfylld helg där det även körs Mases Cup under söndagen.

Under lördagens tävlingar sänder vi live på Svemo Play med Rasmus Talus Hjelm och Sebastian Asp vid mikrofonerna. Två grabbar som precis lagt hjälmarna på hyllan tar er igenom både Sverige Cupen och SM på bästa sätt.

Här är en länk till sändningen: Svemo Play

Är man på… Continue reading

Så här skriver arrangören:
I mars körs Finska och Nordiska Mästerskapet i Tornio.
Snowcross SM-Seriens säsongens andra deltävling körs i Tornio i början av mars. Tornios deltävling erbjuder förutom på Finska Mästerskapet även landskamps känsla, då vi på söndag tävlar i nordiska mästerskap.
Det är andra året som SM-seriens deltävling arrangeras i Tornio, tävlingarna hålls i år på travbanan i Laivakangas. Fighten om SM-poängen kommer att bli allt mer spännande då 2019 års andra deltävling körs 2 – 3 mars… Continue reading

3 mars arrangeras Nordiska Mästerskapet i skotercross, Finland står för värdskapet och tävlingen körs i Torneå. Här är det svenska laget:

Open
#21 Adam Öhman
#31 Emil Harr
#40 Oskar Norum
#61 Emil Hansson
#259 John Stenberg

Stock
#8 Edvin Hamberg
#48 Filip Harr
#165 Pärre Vikman
#339 Oskar Englund
#461 Gustav Salomonsson

Dam
#10 Ellen Bäcke
#11 Elvira Lindh
#17 Elina Öhman
#23 Matilda Johansson
#117 Jenny Lundström

Ungdom
#18 Elis Pedersen
#23 Linus Dahlberg
#43 Axel Persson
#69… Continue reading

Så var SM deltävling 2 och Sverige Cup 4 körda nere i Woxnadalen. Ett arrangemang med mycket publik och en tuff bana bjöd den duktigt motocrossklubben på. SC kördes under förmiddagen och SM eftermidddgen, här är resultaten:

SC, 12-14
1) Eliot Vestlin
2) Linus Pettersson
3) Hilda Arnesson

SC, 14-16
1) Alfred Gunnarsson
2) Nemo Fahlander
3) Ørjan Aune

SC, Stock
1) Joel Nordholm
2) Gustaf Lindgren
3) Pontus Berggren

SM, Dam
1) Ellen Bäcke
2) Jenny Lundström
3) Elvira… Continue reading

I helgen är det race i Woxnadalen när Sverige Cup 4 avgörs under förmiddagen och SM deltävling 2 körs under eftermiddagen. Hela dagen sänds live på Svemoplay: Livesändning med Rasmus Talus Hjelm och Sebastian Asp bakom mickarna. Två erfarna tävlingsförare som tar er igenom dagen.

Är ni på plats och vill höra Speaker Hellgren i racebussen eller i radiokåporna rattar ni in 105,9MhZ.

En rapportering med resultaen kommer efter helgen.


23 Februari arrangerar Singsås MK årets första runda i Mitt-Norska Mästerskapen på Reitens hemmabana.
Perfekt för oss svenskar då det är en tom helg i kalendern!

Första start är klockan 11:00 och mer info hittar ni på deras event på Facebook via länken: Mitt-Norskt

Vilken helg våra svenska förare haft i USA, wow! Adam Renheim tar ännu en PRO seger under fredagen med Petter Nårsa på en andraplats. Dessutom tar Marcus Ogemar sin första seger i USA följt av Nisse Kjellström på en tredjeplats i Pro Lite. Verkligen superkul att se våra svenska proffs på pallen, så som dom kämpar för detta.

Snabba åkare från Norge fick vi se med där Malene Andersen tog en första och en andraplats i Pro AM Woman och… Continue reading

Dags för Round 9-10 i USA

I helgen är det dags för nya race over seas igen, denna gången i Mt. Pleasant, Michigan. Mer än halva säsongen har passerat och vi har två svenskar bland topp tre i seriepoängen. Adam Renheim ligger delad tvåa i Pro och Marcus Ogemar ligger på en tredjeplats i Pro Lite, spännande! Skapliga tider också faktiskt när det bara skiljer sex timmar denna helg.

Helgens race ser ni via länken Livestream och här är de… Continue reading

Igår avgjordes Stadioncross SM på Gärdehov i Sundsvall under SM Veckan. Njurunda MK bjöd både förare och publik på en superfin bana som var publikfriande, utslagsgivande och säker. Som vanligt när allt avgörs under en kväll är nerverna utanpå kläderna och vi fick se favoriter göra misstag medan skrällar kunde leverera.

Här kommer resultatet:

Open
1) Lukas Johansson
2) Adam Öhman
3) Gustav Sahlsten

Dam
1) Elina Öhman
2) Thea Arnesson
3) Fanny Vikström

Till helgen får SM åkarna träna… Continue reading

Ikväll avgörs Stadioncross SM för snöskoter på Gärdehov i Sundsvall. Både fjolårsvinnaren Adam Renheim och 2017 års vinnare Nisse Kjellström är i Michigan för att köra amerikanska ISOC-serien i helgen. Det blir tuff racing om medaljplatserna för våra svenska proffs som kör på hemmaplan!

Kan du inte medverka på plats så sänds racet på SVT Play och SVT 24.

SVT Play
18-21 (kval och finaler)

SVT 24
20-21 (finaler)

Såhär ser startlistan ut:

Open
Direktkvalificerade sedan 2018:
#21 Adam Öhman… Continue reading


I helgen kördes round 7 och 8 i den amerikanska ISOC-serien i Deadwood, South Dakota. Under fredagens race fick se Nisse Kjellström högst upp på pallen som nummer ett i Pro Lite, hans första vinst i USA! Adam Renheim blev trea efter en stökig Openfinal där heatet rödflaggades när det var tre varv kvar att köra, då Aki kraschat och var kvar på banan vid ett olämpligt ställe. Aki kom starkt tillbaka på lördagen och kunde vinna Pro. Marcus Ogemar… Continue reading


I lördags avgjordes SM och Sverige Cup deltävling 1 i Bruksvallarna hos Team Walles MK. Förarna fick känna på en lång och fin klassisk skotercrossbana med mycket snö. Snöröken var lite besvärlig i kylan, annars flöt allt på fint. Hemmasonen Gustav Salomonsson passade på att vinna Stock-klassen, kompletta resultat från samtliga klasser i både SM och SC finns upp i respektive flik i menyn, men här är topp tre:

SM, Open
1) Emil Harr
2) Magnus Reiten
3) Emil Hansson… Continue reading

Till helgen körs både SM deltävling 1, Sverige Cup 1 i Bruksvallarna samt Round 7 och 8 i Armerikanska ISOC-serien när det vankas tävlingar i historiska Deadwood, South Dakota. En helg att se fram emot alltså, och vet ni vad det bästa är? Så väl Pro heaten i USA till ungdomsheaten i Sverige Cupen går att se live. Vi har beslutat att sända all Sverige Cup på Svemoplay i vinter de tävlingar som körs samma dag som SM.

SM och… Continue reading

Inför helgens SM och Sverige Cupspremiär vill vi vänligt uppmärksamma er om reglerna gällande orginalluftburk till våra standarsmaskiner. Reglerna är solklara, orginalluftburken skall finnas under huven. Vi förväntar oss maskiner som är i ordning och härlig racing till helgen!


Infjärden Racing SK har tagit beslutet att flytta deltävlingarna kommande helg pga kyla. Det går varken bygga bana eller ställa ordning annat när kvicksilvret visar -25 grader. Men misströsta inte, det blir racing första helgen i februari istället. Sverige Cup 1 & 2 blir alltså 2 & 3. Låter det struligt? Kortfattat: Serva grejerna kommande helg så tävlar vi 2-3 februari istället. Ni som anmält er ligger kvar i startlistorna.


Så var det äntligen dags för Stadioncross SM, denna gången på Gärdehov i Sundsvall vid Nordichallen.
Datumet är torsdagen 31/1 och första start är 18:00. Tävlingen körs i två klasser, Open och Dam. Där Damerna tävlar med standardskotrar och herrarna med trimmade maskiner, båda på 600cc. 10 stycken damer och 30 stycken herrar är uttagna enligt startlistorna nedan.

Open
Direktkvalificerade sedan 2018:
#21 Adam Öhman
#31 Emil Harr
#34 Filip Öhman
#48 Filip Harr
#61 Emil Hansson
#259 John Stenberg… Continue reading


Så var den 47:e upplagan av Europas största skotercrosstävling Arctic-Cat Cup körd. Arrangörsklubben Östersunds SSK slet lite med plusgrader veckan innan race men kunde bjuda de närmare 180 förarna på en bra bana i dagarna två. ACC är alltid en spännande tävling, säsongens första stora med alla Skandinaviens förare på plats. Vem har skött försäsongen bäst? Vem har bäst koll på variatorerna och vem har justerat in sin fjädring riktigt? En sak är säker, det var väldigt många som var… Continue reading

I vinter kommer våra arrangörer att skärpa kontrollerna av skyddsutrustningen.

Nedan ser Ni informationen ur Specialreglementet för snöskoter, generella kraven finner ni via denna länk http://www.svemo.se/ImageVaultFiles/id_14200/cf_44/NT_2018-2019_Webb.PDF från sida 35.

Ur SR Snöskoter

2.4 Klädsel

Gäller vid all form av träning och tävling för samtliga klasser även motionstävlingar.

Förare ska bära:

2.4.1 Lämplig klädsel för tävlingsändamål som skyddar mot kyla och mot skador vid omkull

körning.

2.4.2 Följande skyddsutrustning är obligatorisk:

– Skyddshjälm som uppfyller angivna krav i NT.… Continue reading

Yes, ni läste rätt. Äntligen är det premiär för den efterfrågade breddklassen i Sverige Cupen. Maskinklassen är enligt Racer 1000 reglemente och du måste ha varit olicensierad i 3år för att få starta. En perfekt klass för dig som vill prova på sporten med din skoter du har hemma, vi utlovar även lite kortare heat än i de övriga klasserna. Dessutom är det även möjligt att lösa engångslicens till dessa race.

Vi tror på sikt att det här kan bli… Continue reading


Emil Harr visade sig vara snabbast båda dagarna när Rovaniemi bjöd in till säsongspremiär. ”Allt kändes bra och det var skönt att känna på grejerna riktigt inför Arctic-Cat Cup” säger Emil. Även den äldre av bröderna Harr, Filip som bytt märke till i år hade en bra dag i söndags och hamnade på pallen i Openklassen.

I Pro Lites segrade John Malmström under söndagens race. I ungdomsklassen U12-14 hade vi även svenska framgångar där Olle Sahlström placerade sig tvåa respektive trea under tävlingsdagarna.


Förbundet har summerat de godkända strypningarna för att tävla med 600-maskiner i ungdomsklasserna U12-14 och U14-16. Ni finner dem via denna länk Begränsningar Där du kan välja märke och se vad som gäller för just Er maskin.

Vi har gjort detta för att klargöra reglerna, då vi märkt att det varit otydligt tidigare.


Efter en rörig start i Pro finalen kunde Nårsa klippa ett holeshot strax före teamkompisen Kody Kamm. 16 varv senare av tuff racing, kanske säsongens bästa final hittills stod vår Adam Renheim som segrare. Det här var Adams första seger i USA under hans proffskarriär bortsett från säsongens inledande Amsoil Dominator. Otroligt glädjande att se, ni som läste artikeln om Adams julledighet hemma i Lima vet vilket arbete som ligger bakom segern. Team effort, beslutsamhet och hårt arbete! Tråkigt nog… Continue reading


Så var Round 5 avklarat i amerikanska ISOC-serien. I Pro Lites final hittade vi Marcus Ogemar, Alexander Berglund och Nisse Kjellström efter en seger i LCQn. Bäst ifrån sig gjorde Oge som var under en sekund från podium efter väldigt bra körning i finalen.

Pro Lite
1. Adam Peterson
2. Trent Wittwer
3. Max Taillefer
4. Marcus Ogemar
8. Alexander Berglund
12. Nisse Kjellström

I Pro Finalen fick Johan Lidman sällskap av Petter Nårsa och Adam Renheim från LCQn. Det… Continue reading


Julledigheten är över och våra svenska proffs är tillbaka i USA igen för nya race. I helgen körs Pirtek Snocross National på Canterbury Park i Shakopee, MN. Norske Elias Ishoel leder Pro med vår Adam Renheim på en andraplats. Marcus Ogemar hittar vi bland topp fem i Pro Lite och norska Malene Andersen ligger just nu trea i Pro AM Woman.

Massor av skandinavier ligger och krigar bland topp 10 i båda Pro-klasserna så bra racing väntas i helgen.

Såhär… Continue reading

Europas största skotercrosstävling Arctic-Cat Cup arrangeras i Östersund helgen 12-13 januari. Alla förare som tänkt köra bör anmäla sig snarast för att slippa betala efteranmälningsavgiften som träder i kraft 31/12. Anmälan sker som vanligt via Svemo TA.

Nu är det dags att ställa undan julmaten, klapparna och dra igång skotern. Tok-Lasse bjuder in till träningsläger på Allmec Raceway. Ni anmäler er och läser med om upplägget via den här länken: Annälan

Vårt grannland Finland bjuder in till Nationell stadioncrosstävling i Oulu, tävlingen körs 2019-02-22 mellan klockan 11:00 och 15:00 Finsk id. Klasserna som körs är Pro Lite, Sport, Veteran, Damer, Junior 14-16, Junior 11-14, Junior 7-11 (tillsammans Micro+Mini juniorer)

Anmälan startade 2018-12-15 och antalet deltagare är begränsat.

Mera info om tävlingen och anmälan görs via länken: Snowcross Oulu


Round 4 i ISOC-serien är in the books, och våra skandinaviska förare skötte som som vanligt och levererade pallplatser. Banan blev lite slagig och tuff när det var dags för finaler, något som bjöd på många olika spårval. Både Lites och Pro-finalerna bjöd på bra racing.

I Pro Lite segrade unge Trent Wittwer, som kör sitt första år i Lites före Nisse Kjellström och Francis Pellitier. Marcus Ogemar landade på en åttondeplats, Martin Moland på en elfte och Alexander Berglund… Continue reading


Adam Renheim som redan visade bra fart i Duluth fick igår kliva upp på pallen i Pro efter Lincoln Lemieux som vann, men före teamkompisen Tim Tremblay som blev trea. Adams andraplats är viktig för championshipet och vi kommer garanterat att få se honom göra allt i kvällens race för en minst lika bra prestation. Johan Lidman blev åtta och Petter Nårsa placerade sig elva. Norska pointsleadern Elias Ishoel blev fyra strax före finska Aki Pihlaja som blev femma.

I… Continue reading

Äntligen är det dags igen, till helgen får vi sitta vakna på nätterna och följa våra svenska proffs i USA när ISOC round 3 och 4 körs i Jackson Hole. Teamen är på plats och testar för full på den höga höjden banan är belägen på, nästan 1900m över havet till skillnad från förra banan i Duluth som ligger 214m över havet. Jag tänkte att vi kan kika igenom tabellerna i Pro klasserna så att ni får lite koll på… Continue reading

Först och främst vill vi på förbundet tacka alla som deltagit i undersökningen om barnskoterverksamheten. Utfallet av denna finns att läsa via länken nedan.

Barnskoter_inventering_2018-12-02

Vi önskar även gärna att ni tar er tiden och fyller i denna enkätundersökning, oavsett om ni har eller vill tävla eller träna skotercross. Tack för er hjälp att föra sporten framåt!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdLOeM7EtdpbPoAAjmk90frXNwlvMV5kcuNzxFd3DX_XakaEQ/viewform

 

Nu är det fritt för alla att välja och vraka bland årets startnummer på Svemo TA. Spärren för förnyelse släpptes 1/12. Så in och plocka ditt nummer för vintern oavsett om du åker SM eller Sverigecup.

Well, då var det dags att summera årets season opener i Duluth. Amerikanska skotercross-serien är äntligen igång och våra skandinaviska förare är minst sagt något att räkna med i år. Malene Andersen visade god fart och tog två podium i Pro AM Woman. Marcus Ogemar, Balder Nääs, Alexander Berglund och Nisse Kjellström höll hög nivå hela helgen i Pro Lite med flera heatsegrar och bra körning. Nisse var närmast podium med en fjärdeplats under söndagen strax efter Martin Moland som… Continue reading

Elias Ishoel vinner den inledande deltävlingen i Amerikanska ISOC-serien efter en minst sagt hårresande körning i finalen. Även Norska Malene Andersen fick kliva upp på boxen med en tredjeplats i Pro AM Woman.

Svenskarna hade överlag en bra dag med lite blandade resultat. Bäst ifrån sig gjorde Marcus Ogemar som efter en dålig start i Pro Lites finalen körde upp sig till en topp fem placering. Startkurvan i Duluth har tyvärr skördat många offer den här helgen, och även ställt… Continue reading

Efter ett spännande tidskval där Renheim, Ogemar, Kjellström, Nårsa och Lidman gick vidare var det dags för första elimineringsrundan. Alla svenskar körde riktigt bra men Renheim och Kjellström hade bäst flyt i körningen och kunde avancera vidare. Nisse åkte tyvärr ur men Adam ställde sin Warnert Ski-Doo i främsta ledet bredvid teamkompisen Tremblay i finalen med Aki Pihlaja bakom sig. Starten gick och Adam visade självsäker och trygg körning hela heatet,   på andra varvet gjorde Tremblay ett misstag och… Continue reading

Äntligen är det raceday här i Duluth. Idag körs Amsoil Inc Dominator, en head 2 head tävling där förarna först kör ett tidskval för att kvalificera sig. Tuffa heat väntar och våra svenska förare är laddade.

I Pro Open kör Petter Nårsa vidare för Hentges Racing kommande säsong på sin Polaris. Även för Adam Renheim ser det mesta lika ut tillsammans med Warnert Racing och Ski-Doo, den stora förändringen för honom blir att han åker på fjädring från Öhlins och… Continue reading

Mayhem 2019

Åter igen bjuder vårt grannland Finland in till racing. Extremsporteventet Mayhem körs för andra året i rad, disciplinerna är många men skotercross och hillcross står bland annat på schemat. För mer information hänvisar vi till deras facebook-sida, facebook.com/mayhem2k19

 

 

Finnish Championship of Stadium Snowcross + International Bothnia Cup 2019!
International Bothnia Cup will be organized in Oulu, Finland as a one
weekend ISOC-style Stadium Snowcross -miniserie.
International Bothnia Cup consist of three different races during two days.
Finnish championship of Stadium Snowcross will be at friday 22.2.2019 at 6
pm. That race is also the first race (Race 1) of International Bothnia Cup
Race 2 of International Bothnia Cup will be the Loukko.com-Dominator (head
to head) at Saturday… Continue reading

 

Stadion Snowcross Oulu kommer att arrangeras i Finland igen nästa vinter 22-23.2.2019.

Alla nationella klasser samt Stadion Snowcross Finska Mästerskapet på fredag kväll och på lördagen Bothnia Cupen.

Mer info om tävlingen finns här

@snowcrossoulu


Då står vi åter i startgroparna för en ny härlig skotersäsong. Det är något magiskt ändå med den färgglada hösten, kylan som hänger kvar på morgnarna, de mörka kvällarna och löftet om att snart kommer det vita guldet. Och därmed underbara tävlingshelger.

Dock så lämnar jag det där till ”nästa generation” och lämnar därmed vidare skotercross.se till andra som vill utveckla skotersporten. Det har varit en spännande och rolig resa. Den började 2012 med en tanke att få in pressbilder… Continue reading

Och här kommer då den årliga höstpåminnelsen om att skicka in ansökan om att arrangera skotertävlingar. Det behövs arrangörer till SM och Sverige Cup.
Här kan du ansöka om att arrangera tävling (har du frågor kan du ta det med Emilia Olsson på Svemos:s kansli

2018-08-29 såg Tävlingskalendern ut så här: (föreslagna arrangörsdatum i fet stil, om man vill köra bara SM eller Sverige Cup är naturligtvis en förhandlingsfråga)

Januari
12-13 Arctic Cat Cup, skotercross – Östersund – Östersunds… Continue reading


Inte helt oväntat blir det satsning i USA och Amsoil Championship Snocross Nationals i klassen Pro Lite för Balder Nääs. Han har varit och känt sig för tidigare och nu blir ansluter han till de nordbor som kör full säsong i USA.

– Jag kommer att köra för Zandstra Motorsport/Arctic Cat som håller till i Annandale, Minnesota. Jag är otroligt tacksam för denna chans att representera Zandstra mina sponsorer och Arctic Cat, säger Balder.

Med sig på resan har han… Continue reading


Den mycket sympatiske och färgstarka finländaren Viktor Hertén meddelar att han avslutar sin skotercrosskarriär. Viktor har under sin karriär bland annat vunnit EM, Finska Mästerskapen, Arctic Cat Cup (vilket endast 4 utländska förare lyckats med) och flera andraplatser i Svenska Mästerskapen. Sista säsongen gjorde han i USA.

– Jag vet vad det krävs för att ligga i toppskiktet och motivationen finns inte riktigt kvar längre. Jag behöver dessutom operera axeln efter en motocrossolycka, men jag hade redan tagit beslutet att… Continue reading

Efter 12 säsonger inom skotercross väljer Rasmus Talus-Hjelm att avsluta sin skoterkarriär.
– Jag känner mig nöjd med resultaten jag gjort under karriären med tanke på att jag aldrig har kunnat träna inom 15-20 mil hemifrån. Det har varit en rolig resa men nu känner jag att motivationen och ekonomin säger ifrån, säger Rasmus.

Vi säger lycka till Rasmus och hoppas att du hittar nya spännande utmaningar i framtiden.


Högsommarvärmen börjar lägga sig och det är dags att hålla utkik efter de första snöflingorna. Och första vintertecknet brukar vara datumrelease för Europas största skotercrosstävling: Arctic Cat Cup. Inte helt oväntat är det ungefär samma helg som körts de senaste åren det vill säga helgen efter trettonhelgen 12-13 januari 2019. Så boka in den helgen redan nu för den 47:e upplagan av Arctic Cat Cup.

– Vi hade ju en fantastisk vinter förra året och vi hoppas det blir något… Continue reading

Intresserad av att arrangera SM-tävling inom snöskotergrenarna 2019? Då är det dags att skicka en intresseanmälan på blanketten nedan:

Intresseanmälan (Följ länken för att ladda ned blankett som pdf.)

  • Ladda ner blanketten ovan.
  • Fyll i intresseanmälan med föreningens namn.
  • Kryssa i den eller de grenar som ni önskar få arrangera.
  • I listan till höger om grenens namn väljer ni önskad statustävling. (japp, vill ni arrangera något annat än snöskoter så går det bra att söka på samma blankett MEN… Continue reading

SVEMO har skickat ut ett mejl till licensierade förare och SM- samt Sverige Cup-arrangörer. Om du skulle ha missat eller inte fått något mejl så kommer här länkar till enkäterna. Enkäterna har skickats ut för att få in allas enskilda synpunkter på hur säsongen har varit och för hur verksamheten kan se ut i framtiden. Passa på att tycka till!

Förarenkät

Arrangörsenkät


Idag avgjordes inte mindre än tre stycken prestigemästerskap i skotercross vid Levi, Finland. Och det blev en riktigt trevlig historia med tre guldmedaljer av tre möjliga. Adam Renheim tog hem sin femte (!) guldmedalj i VM och systern Marica Renheim tog hem sin andra guldmedalj i World Cup och Pär Vikman vann EM-guld. Dessutom blev det VM-brons till Nisse Kjellström och World Cup-brons till Emilia Dahlgren.

Resultat FIM Snowcross World Championship, Levi 2018

1. Adam Renheim, Sverige, 47 poäng
2.… Continue reading

John Stenberg, Lofsdalens SK, finsk mästare i skotercross 2018

Finska Mästerskapen i skotercross avgjordes för första gången via idrottspromotorn LiveSports på uppdrag av Finska Motorförbundet (SML). Det blev fyra deltävlingar, Seinäjoki, Tornio, Tahko och Himos, där förarna kunde samla poäng i två finalheat per deltävling. Tack vare ordentligt med prispengar i omlopp lockade serien en hel del svenskar och glädjande nog blev det dessutom svenskt i topp i högsta klassen Pro Open. John Stenberg, Lofsdalens SK, plockar hem titeln Finsk… Continue reading

Fyrfaldige och regerande världsmästaren i skotercross, Adam Renheim.

I helgen körs FIM Snowcross World Championship, FIM Women´s Snowcross World Cup och FIM Europe Snowcross Championship i finska Levi. Till VM (klassen Open) och World Cup (klassen Dam Stock) har respektive nation tagit ut förare men EM (klassen Stock) är det öppet deltagande (det vill säga att alla som vill får delta, förutsatt att de har elitlicens och har en Stockmaskin). Tidigare har vi presenterat det svenska landslaget för VM och… Continue reading


Svenska Mästerskapen och Riksmästerskapen i Backe avgjordes i Lofsdalen den 28 april. I rejält skiftande vårväder (från stekande sol till hagel och regn) bjöds åskådarna på rejält med action i den vattentyngda snön. Underlaget höll dock mycket fint och gav dessutom bra förutsättningar för rejäla utmaningar. Och naturligtvis fick vi fram både Svenska Mästare och Riksmästare:

Resultat SM i Backe Lofsdalen 2018

Racer
1. Marcus Johansson, Östersunds SSK, Polaris
2. Emil Sundvisson, Åsarna SSK, Polaris
3. Niklas Höglund, Östersunds SSK,… Continue reading

Lördag 28 april arrangeras stor veteranskotertävling på Tåsjöberget. Fjällsiktens veteranutmaning är en uthållighetstävling där lag med max fem förare ska köra flest varv under tre timmar för att vinna. En utmaning som kan vara nog så jobbig och med tanke på att snöskotrarna i det här fallet måste vara äldre än 1990 och dessutom ha bladfjädring så kan vi lova en hel del träningsvärk till söndagen. Starten går 11.00 och det finns boende hos Fjällsikten (naturligtvis begränsat antal platser) precis… Continue reading

Klarblå himmel, inte ett moln och gnistrande sol. Lägg därtill plusgrader och Tänndalen Ski Lodge så kan ni ana att stämningen var på topp när den tredje upplagan av Johan Eriksson Invitational avgjordes i Hamra. Banan var lagd i oval form precis i anslutning till hotellet och precis som förra året var förarna tvungna att ta ett idealspår. Eller tvungna och tvungna. Idealspåret var nämligen en genväg som man kunde använda en gång. Och den som inte använde genvägen fick… Continue reading


Nu är det spikat och klart att det SM (svenska mästerskapen) och RM (riksmästerskap)-final i Backe i Lofsdalen den 28 april. Men det är inte allt. Helgen ingår i eventet Lofsdalen Bonfire 1125 som arrangeras av Masessnowcross och Mora MK med partners. Därför blir det även backtävlingen FH-tech Hill-X för den som vill köra extra mycket skoter. Dessutom blir det Mud and Snow Challenge (dragracing 100 m) med valfri snöskoter eller fyrhjuling, Snowracer Cup (femte deltävlingen i den rikstäckande sledcross-cupen),… Continue reading


Lördag den 14 april är det dags för den årligt återkommande Johan Eriksson Invitational. Platsen är som vanligt Hamra i Tänndalen och förutom skotercross bjuds det på en riktig skoterhelg med provkörningar av 2019-års skotermodeller och show med bland annat Nanne Grönvall. Men vi är såklart mest intresserad av en riktigt härlig vårtävling som dragit ihop ett fantastiskt startfält. Men helt satt är det inte. Om du känner att du kan hävda dig i denna konkurrens så kan du anmäla… Continue reading


Den 5 maj körs FIM Snowcross World Championship 2018 och FIM Women´s Snowcross World Cup 2018 i finska Levi. De som ska försvara de blågula färgerna är tillika det svenska landslaget i skotercross:

FIM Snowcross World Championship

Adam Renheim – Lima MS
Oskar Norum – Umeå AK
Nisse Kjellström – SMK Söderhamn
Markus Ogemar Hellgren – Östersunds SSK
John Stenberg – Lofsdalens SK
Adam Öhman – Tväråns IF
Emil Hansson – NMS Boden
Balder Nääs – Team Walles MK
Emil… Continue reading

För den som redan är leds på påskägg, fjädrar och kycklingar kan styra kosan mot Norge. Där vet man hur man firar påsk, med skotercross såklart. Inte mindre än tre skotercrosstävlingar körs samma helg. Och värdar är Tydal, Kautokeino och Karasjok.

Påskecrossen Tydal 2018
Långfredag 30 mars
Stugguvollmoen crossbana
Tydal MK
Påskecrossen Tydal mer info hos NMF
Påskecrossen Tydal mer info hos Facebook

 

Påskecrossen Kautokeino 2018
Långfredag 30 mars
Gahkkormaras crossbana
Kautokeino MK
Påskecrossen Kautokeino mer info hos NMF… Continue reading

Trots snö och kyla gjorde sitt bästa för att sätta käppar i hjulen för arrangören Nyborgs SK och Kalix Bandy så blev ändå SM en succé. Den lilla bandyplanen bjöd på en bana med enorma mängder snö och som till slut blev ordentligt krävande för förarna. Mycket publik och uppklarnande mot eftermiddagen gjorde även sitt till trivseln. Och publiken bjöds på ordentligt med racing.

Open
Adam Öhman bjöd upp till dans direkt genom att vinna första finalheatet. I andra finalheatet… Continue reading

För första gången kördes Sverige Cup inte i en en tvådelad zon i Norr och Söder. Nu kördes istället sex stycken deltävlingar där man kunde välja att delta i alla eller i några. Dock får man bara räkna poäng från tre deltävlingar. Väl i finalen står dock alla på noll och då hjälper det inte hur mycket kvaletta man är. Det gäller att hålla igång hela vägen.

Något som blev verklighet för Edvin Hamberg som var favorit men försvinn redan… Continue reading


Då drar det ihop sig till säsongsavslutning för SM och Sverige Cup i och med finalen på Kalix IP mitt i centrala Kalix. SM har körts i fyra deltävlingar där seger i varje klass har gett maximalt 25 poäng. I finalen kommer det att köras tre stycken finalheat där varje heat ger 25 poäng. Massor av poäng att köra om med andra ord och inget är avgjort redan på något sätt. Så här är läget inför finalen:

Open
Här leder… Continue reading


Det var bäddat för bataljer när SM i stadioncross 2018 avgjordes på Norrvalla i Skellefteå. Och några favoriter höll för trycket medan några försvann.

Open
Med fyrfaldige världsmästaren i skotercross, Adam Renheim, på plats blir det till att skärpa upp sig. Och allt kan ju hända i stadioncross (vi kommer till det) men Limaexpressen skulle visa sig vara omutlig. Adam som i vanliga fall tävlar som proffs i amerikanska skotercrosserien Amsoil Championship Snocross Nationals fick för en gångs skull till… Continue reading


Då var det dags för en av årets stora höjdpunkter: SM i stadioncross. Det är faktiskt 10:e gången som SM i stadioncross avgörs och den har varit ett stående inslag i SM-veckan sedan den startades 2009 i Sundsvall. På plats är naturligtvis alla våra svenska skotercrosstjärnor kryddade med återvändare från USA i form av Adam Renheim, Marcus Ogemar Hellgren och Oskar Norum. Det blir något att bita i för bland annat John Stenberg som vann stadioncrosstävlingen Boden Arena Super-X senast.… Continue reading


Nu är alla SM-deltävlingar och Sverige Cup-deltävlingar körda och därmed har vi ett totalresultat. De 16 bästa i SM-klasserna Open, Stock och Dam Stock är berättigade att köra SM-finalen i Kalix. Likaså gäller de 16 bästa i Sverige Cup-klasserna Stock, Ungdom 14-16 och Ungdom 12-14. Nu är det för er att anmäla er om ni ska köra även ni som är reserver.

Ordinarie anmälan till och med måndag 19 mars och efteranmälningsavgift tas ut från tisdag 20 mars. Så in… Continue reading


Så var den sista SM-deltävlingen gjord på en solig men blåsig Vôllarbanan i Bruksvallarna. Förutsättningarna i Open blev helt annorlunda redan i första finalheatet då både John Stenberg och Adam Öhman inte kunde fullfölja med maskinproblem. Även snabbkörande Magnus Reiten var tvungen att bryta vilket öppnade fältet för Filip Öhman. I Stock blev det norskt i toppen då Robert Lunden äntligen fick allt att stämma på en SM-deltävling och tog hem vinsten. I damklassen kunde inte ens en tjuvstart hindra… Continue reading


Då är det dags att kora mästare i amerikanska proffsserien Amsoil Championship Snocross Nationals. I helgen kör en tredagars i Grand Geneva Resort and Spa i Lake Geneva, Wisconsin. Så här är läget för våra svenska förare:

Pro
Positionerna är oförändrade inför helgens avslutning. Petter Nårsa har femteplatsen totalt med 492 poäng (8 poäng upp till Lincoln Lemieux och fjärdeplatsen) Johan Lidman ligger på sjätteplats med 486 poäng och Adam Renheim har sjundeplatsen med 432 poäng. Leder gör Tucker Hibbert… Continue reading


Så är det dags för den fjärde och sista deltävlingen i årets SM-serie i skotercross. Lördag 17 mars i Bruksvallarna är sista chansen för förarna att knipa en plats i finalen som går redan helgen efter i Kalix. De 16 bästa i varje klass går vidare till finalen. Och så här ser läget ut i toppen.

Open
Leder gör John Stenberg, Lofsdalens SK, på 75 poäng. Tvåa är Adam Öhman, Tväråns IF, med 66 poäng. På tredjeplats har Robin Jonsson,… Continue reading


I helgen avgjordes Norska Mästerskapen i skotercross på Slideråsen i Valdres. Det är i klasserna Pro Stock 600 och Women som NM-guld delas ut. De andra klasserna hade för få deltagare för att få NM-status. Pro Open hade dessutom så få deltagare att den ströks helt. Under fredagen kördes dessutom en stadioncrosstävling.

Norska Mästerskapen Skotercross 2018 – Valdres

NM Pro Stock 600 (tre finalheat)
1. Magnus Reiten – 75 poäng
2. Robert Lunden – 66 poäng
3. Ole-Herman Hagen… Continue reading


Årets Europamästerskap i skotercross kommer att köras i Kittilä, Finland, den 4-5 maj i samband med sista deltävlingen i Finska Mästerskapen i skotercross, FIM Snowcross World Championship och FIM Women´s Snowcross World Cup. Själva tävlingen körs i Finlands största skidort, Levi. Förbundskapten kommer att vara Tobias Eklund, SVEMO, och om du har frågor angående EM så kontakta honom på mejl tobias.eklund@svemo.se

Det tas inte ut något landslag för EM (som det görs för VM och World Cup) utan har… Continue reading


I helgen avgjordes den tredje deltävlingen i Finska Mästerskapet i skotercross och platsen var Tahko. Vi hade deltagande i klasserna Pro och Ungdom 14-16. I klassen Pro lade de blågula förarna vantarna på fyra av platserna i topp-5. John Stenberg vann båda heaten och är nu dessutom totalledare av klassen Pro. Här är resultaten:

Finska Mästerskapen skotercross del 3, Tahko

Pro
1. John Stenberg, Lofsdalens SK. Lynx
2. Emil Sundvisson, Åsarna SSK, Polaris
3. Simon Lundström, Kiruna MK, Lynx
4.… Continue reading


Amsoil Championship Snocross Nationals gör sin näst sista tävlingshelg för den här säsongen. Platsen är Sundown Mountain Resort i Dubuque, Iowa. Och så här ligger svenskarna till inför tävlingarna:

Pro
Våra tre svenskar ligger tätt ihop efter varandra på plats 5, 6 och 7. Petter Nårsa, Moskosels SK, toppar med plats fem och 411 poäng. Han har Lincoln Lemieux närmast före sig med 445 poäng. Johan Lidman, Tväråns IF, är sexa med 404 poäng och Adam Renheim är sjua med… Continue reading


SM i stadioncross närmar sig med stormsteg. I år körs den i Skellefteå på Norrvalla och som sig bör i samband med SM-veckan i Skellefteå. Torsdag 22 mars klockan 18.00 går första start. Mer information finns här.
De som blir uttagna att köra går in och anmäler sig  i SVEMO TA senast 15 mars. Men vem får köra? Jo:

Open
#9 Emil Persson
#10 Anton Dalkvist
#15 Marcus Dorsch
#21 Adam Öhman
#26 Linus Eriksson
#29 Balder… Continue reading


Det blev en spännande upplösning av Bothnia Cup som började med Stadion Snowcross i Uleåborg och avslutades vid Boden Arena Super-X. Tävlingarna räknades ihop dels med poäng till de tre första i respektive Head2Head-tävling och slutresultatet i de båda ordinarie stadioncrosstävlingarna. Och eftersom Adam Öhman vann Bodens Head2Head-tävling skaffade han sig en klar fördel inför lördagens stadoncrosstävling. Men efter en mindre lyckad final gick istället segern till Mikko Osmo från Finland. Han fick därmed med sig bland annat en vattenskoter… Continue reading


Den andra årgången av Boden Arena Super-X bjöd på både Head2head, mässa och stadioncross. Och det är inte särskilt ofta som tjejerna får vara med att köra stadioncross. Och det var faktiskt första gången i världshistorien som tjejerna fick vara med och köra Head2Head. Så all heder till Åke Karlsson på Vikmax och NMS Boden som ordnade det.

Kompletta resultat finns här

Och världens första Head2Head-tävling tog hem av Elina Öhman som tagit paus från sitt tävlande i USA för… Continue reading

Nu är det dags för den andra deltävlingen i Bothnia Cup: Boden Arena Super-X. Tävlingen körs på Boden Arena i Boden och arrangeras av Vikmax AB i samarbete med NMS Boden. Stadioncross ska definitivt ses live men för den som inte har den möjligheten så sänds den också via webb-tv på SVEMOPLAY. Boden Arena Super-X består inte bara av skotertävlingar utan även av en stor mässa med massor av utställare.

Fredagen inleds med två Head2Head-tävlingar. Det är bland annat världspremiär… Continue reading


Helgen 9-10 mars arrangerar Valdres Snöskoterklubb Norska Mästerskapen i skotercross. Mästerskapet är öppet för svenskar att delta i. Under fredagen körs det supercross med prispengar till topp tre. Under lördagen körs själva NM. Anmälan ska ske innan 1 mars 2018.

Norska Mästerskapen i skotercross, Valdres 2018

När:
Fredag-lördag 9-10 mars 2018

Var:
Valdres Crosscenter utanför Fagernes (karta Eniro)

Arrangör:
Valdres Snöskoterklubb

Första start:
Fredag 19.30
Lördag 11.00

Klasser:
Pro Open, Pro Stoc,. Supercross, Ungdom 14-16, Women Pro Stock, Semi… Continue reading

Den 8-10 mars körs Giant Snowmobile Enduro där Europamästerskapet i enduro avgörs. Platsen är Kemijärvi i Finland och senast anmälningsdag är 28 februari. För att som svensk förare ska kunna ställa upp så behövs en internationell tävlinglicens och tillstånd från SVEMO att ställa upp.

EM i skoterenduro 2018

Var:
Kemijärvi, Finland

När:
8-10 mars 2018

Klasser:
EC Senior LC (Proklassade förare över 18 år. Vätskekylda snöskotrar 600cc)
EC Veteran (Förare som fyllt 40 år eller fyller 40 under 2018. Vätskekylda… Continue reading


Det var en fin helg ur svenska ögon sett i Salamanca förra helgen där Petter Nårsa, Moskosels SK, och Elina Öhman, Tväråns IF,  tog hem silver och Nisse Kjellström samt Emilia Dahlgren tog hem brons. Nu hoppas vi formen håller i sig när Amsoil Championship Snocross Nationals drar vidare till  Soaring Eagle Casino and Resort i Mt. Pleasant. Här kommer en liten lägesrapport.

Pro
De svenska deltagarna i Pro-klassen håller envist kvar vid platserna efter varandra. Petter Nårsa… Continue reading


Då är det dags för säsongens första uppdateringar av Specialreglemente (SR) för snöskoter. SVEMO Snöskotersektion har beslutat om följande tillägg:

Du kan läsa mer här

3.1.3 Standard klasser

Följande gäller klass Sport 800, Stock och Sport 600: ID-handling ska vara upprättad. ID handlingar ska vara SVEMO tillhanda senast 15 december före tävlingssäsong. Motor och chassi ska tillsammans utgöra en modell som tillverkats i minst 60 exemplar i världen och som saluförs till allmänheten. Motor inklusive luftburk, förgasare/insprutning, tändsystem samt avgassystem… Continue reading


Fjärde deltävlingen i Sverige Cup kördes på Tåsjöberget söndag 18 februari. Här följer resultatet:

Kompletta resultat finns här

Sverige Cup deltävling 4 Tåsjöberget

Stock
1. Edvin Hamberg, Lycksele MK, Lynx
2. Emil Hägg, Tväråns IF, Ski-Doo
3. Daniel Åman, Malmfältens MCK,
4. Albin Lindblom, Skellefteå MS, Polaris
5. Emil Karlsson, Storumans SK, Arctic Cat
6. Per Mikael Wagenius, Team Walles MK, Lynx
7. Axel Norberg, Nyborgs SK, Lynx
8. Filip Höök, Skellefteå MS, Ski-Doo
9. Marcus Söderqvist, Arvidsjaurs MS, Lynx… Continue reading


SM-deltävling tre avgjordes på Tåsjöberget och värden för dagen var Tåsjö SSK. Vädergudarna satte in snö med ordentligt med snörök som följd men dagen bjöd ändå på racing. Efter att ha kört tre stycken SM-deltävlingar på lika många helger så tar vi en månads paus i SM-säsongen. Nästa tävling körs 17 mars i Bruksvallarna.

Kompletta resultat hittar du här

Open
John Stenberg, Lofsdalens SK, var som vanligt den här säsongen omutlig och körde hem två stycken finalsegrar och därmed också… Continue reading


De tre första SM-deltävlingarna ligger de tre första helgerna i februari och sedan får förarna vila en månad innan den fjärde deltävlingen körs i Bruksvallarna. Men nu är det som sagt Tåsjö som gäller. Dessutom är Tåsjö SK värd för Sverige Cup deltävling 4 söndag 18 februari. Men nu var det SM som det gällde och läget SM-deltävling 3 ser ut så här:

Open
I trimmade klassen är det John Stenberg, Lofsdalens SK, som tagit ett grepp om serien. Två… Continue reading


16-17 februari körs den andra deltävlingen i Finska Mästerskapen i skotercross. Tornio/Haparanda står som värd och platsen är Toranda World. Tävlingarna sänds live och flera svenskar är anmälda. Bland annat Emil Hansson, John Stenberg, Simon Lundström och Emil Sundvisson. Däremot har Marcus Dorsch meddelat att han har diskbråck och kan varken vara med i finska- eller svenska mästerskapet.

Mer info deltävling 2 FM-skotercross Toranda

Livesändning FM-skotercross Toranda hos Ruutu

Program FM-skotercross Toranda

Så var det dags att sparka igång Amsoil Championship Snocross Nationals igen efter ett litet uppehåll. Den här gången körs det i Seneca Allegany Resort och Casino i Salamanca, New York. Så här ligger läget med svenskarna inför tävlingarna:

Pro
Petter Nårsa, Moskosels SK, ligger total sjätteplats med 263 poäng. Han har Kyle Pallin på 271 poäng närmast ovanför. Johan Lidman, Tväråns IF, har en total sjundeplats endast två poäng (261p) bakom Petter. Och vem hittar vi på åttondeplatsen om… Continue reading


I helgen var det dags för SMK Söderhamn att vara värd för Sverige Cup deltävling 3. Platsen var Helsinge Motorstadion och här följer resultaten.

Kompletta resultat finns här

Stock
1. Emil Hägg, Tväråns IF, Ski-Doo
2. Edvin Hamberg, Lycksele MK, Lynx,
3. Daniel Åman, Malmfältens MCK, Arctic Cat
4. Pontus Berggren, SMK Söderhamn, Polaris
5. Filip Höök, Skellefteå MS, Ski-Doo
6. Hampus Melin, Umeå AK, Ski-Doo
7. Sebastian Persson, Östersunds SSK, Polaris
8. Per Mikael Wagenius, Team Walles MK, Lynx… Continue reading

Emil Hansson, segrare i Stock

Den andra SM-deltävlingen avgjordes i Söderhamn 10 februari. Och det blev exakt samma vinnartrio som i Mora. SMK Söderhamn stod som värd och mycket publik hade hittat ut till Helsinge Motorstadion utanför Söderhamn.

Kompletta resultat finns här

Open
Eftersom det var färre än 16 tävlande i Open så kördes den precis som Dam Stock i två finalheat. I första finalheatet fick Adam Öhman, Tväråns IF, till en riktigt bra start och höll länge en jagande… Continue reading


Och för den delen även dags att anmäla sig till första deltävlingen av Bothnia Cup i Uleåborg (Oulu). Sista anmälningsdag till Stadioncross Snowcross Oulu är 11 februari. Mer info här och här kan du registrera dig.

Andra delen av Bothnia Cup körs på fotbollsarenan Boden Arena mitt i Boden den 2-3 mars. På fredagen körs Head2Head för både herrklassen och damklassen(!). Så vitt vi vet är det första gången damklassen får köra Head2Head någonsin. Damklassen får dessutom… Continue reading


Lördag 10 februari är det dags för andra deltävlingen i SM i skotercross 2018. Platsen är Helsinge Motorstadion och första start går 10.00. För den som inte kan vara på plats (motorsport bör ju upplevas på plats i första hand) kan följa tävlingen live via webb-tv, SVEMO PLAY eller någon av MittMedias webbtidningar (länk finns nedan) Redan dagen efter, söndag 11 februari, är det dags för race igen. Då blir det Sverige Cup deltävling 3, läs mer om Sverige Cup… Continue reading


Så har första SM-deltävlingen avgjorts för säsongen. Platsen var Mora Motorstadion där en både lång och bred bana byggts av Masessnowcross och Mora MK. Rejält med snö men ändå så pass hård att den höll för två tävlingsdagar (NM avgjordes under lördagen). Solen tittade fram och bjöd på en riktigt trevlig vinterdag med massor av spännande skoteraction.

Här hittar du kompletta resultat

Open
Trimmade klassen körde två finalheat och det stod ganska fort klart vem som skulle stå som segrare.… Continue reading


För andra gången sedan landskampen infördes förra säsongen vinner Sveriges landslag Nordiska Mästerskapen i skotercross. Det gör man med totalt 633 poäng före tvåan Norge med 464 poäng. Finland blev trea med 12 poäng. Den låga poängen beror inte på en dålig insats utav Finlands landslag utan av att det finska landslaget endast bestod av Linn Sjöberg som ensam tappert kämpande representant. Uppslutningen från Finland ställer naturligtvis frågor om upplägg och framtid för NM.

Det svenska landslaget gick i vilket… Continue reading


Precis som förra säsongen så kan du se alla SM-deltävlingar samt SM- och Sverige Cup-finalen. Dessutom blir det en extrasändning från Nordiska Mästerskapen i Mora. Alla tävlingarna streamas via SVEMOPLAY och via MittMedia.

SVEMOPLAY
Svemos egen videokanal där du kan se alla deras livesändningar. Kostar 99:- i månaden eller 89:- per tävling.
Här hittar du SVEMOPLAY

MittMedia
För att se på livesändningen via MittMedia krävs det att du är prenumerant på MittMedia. För att se sändningen måste du prenumerera på… Continue reading


Efter två vintrars dvala är äntligen klassiska Vildmarkscupen i Svartnäs tillbaka. Gott om snö och en härlig skotercrosstävling väntar förare och publik. Så in och anmäl dig nu! vilket du som vanligt gör via SVEMO TA.

Vildmarkscupen 2018

När: Lördag 24 februari

Var: Vildmarksbanan, Svartnäs, Karta hos Eniro

Arrangör: Lingheds SK

Första start: 10.30

TR: Tilläggsregler hittar du här

Startlista:
Open/Stock
Dam Stock
Ungdom 14-16
Ungdom 12-14

Övrigt:
Hamburgare, korv och fikaservering
Arrangören har beställt solsken

Mer information:… Continue reading


Under söndagen 28 januari körde den andra deltävlingen i Sverige Cup. Arrangör var Race of Snow MK och platsen var Allmec Raceway i Skomanstjälen. Här är resultatet:

Kompletta resultat finns här

Sverige Cup deltävling 2 Skomanstjälen, 28 januari

Stock (efter A-final)
1. Emil Hägg – Tväråns IF – Ski-Doo
2. Edvin Hamberg – Lycksele MK – Lynx
3. Ville Sarkkinen – LaMK – Lynx
4. Filip Höök – Skellefteå MS – Ski-Doo
5. Hampus Melin – Umeå AK – Ski-Doo… Continue reading

Fina svenska framgångar blev det när deltävling 2 av Midt-Norskt Mästerskap i skotercross kördes i Vauldalen på gränsen till Sverige. Här är resultatet:

Kompletta resultat finns här

Midt-Norskt Mästerskap deltävling 2 Vauldalen 28 januari

Pro Open (fem i topp)
1. Robert Lunden – 68 poäng
2. Joel Dorra – Team Walles MK – 63 poäng
3. Gustav Salomonsson – Team Walles MK – 58 poäng
4. Per Eilif Brandsfjell – 55 poäng
5. Tore Gustavson – 54 poäng

Pro Stock… Continue reading


Lördag 27 januari kördes första delen av Midt-Norskt Mesterskap på Sellisjøbanen i Tydal. Här är resultatet:

Midt-Norskt Mesterskap Sellisjøbanen 27 januari 2018

Pro Open (fem i topp + svenska placeringar)
1. Magnus Reiten – 75 poäng
2. Robert Lunden – 66 poäng
3. Mathias Hagadokken – 58 poäng
4. Joel Dorra – Team Walles MK – 53 poäng
5. Tore Gustavson – 48 poäng

6. Gustav Salomonsson – Team Walles MK – 45 poäng

Pro Stock (fem i topp)
1.… Continue reading


Under lördagen 27 januari kördes första deltävlingen i Sverige Cup av Infjärdens Racing i Piteå. Här är resultaten.

Kompletta resultat finns här

Sverige Cup deltävling 1 Piteå 27 januari

Stock (resultat A-final)
1. John Nordström – Infjärdens RSK – Lynx
2. Edvin Hamberg – Lycksele MK – Lynx
3. Emil Hägg – Tväråns IF – Ski-Doo
4. Albin Lindblom – Skellefteå MS – Polaris
5. Jesper Eriksson – Skellefteå MS – Lynx
6. Rasmus Andersson – Ljusdals MK – Lynx… Continue reading


Den 3 februari körs Nordiska Mästerskapet i skotercross i Mora. Dels deltar förarna i en individuell gren och dels deltar de i lagtävlingen. Sverige är för övrigt regerande mästare i lagtävlingen och vi hoppas att de kan försvara titeln på hemmaplan i år.

Svenska landslaget i skotercross NM

Open
#15 Marcus Dorsch
#21 Adam Öhman
#31 Emil Harr
#252 Robin Jonsson
#259 John Stenberg

Stock
#10 Anton Dahlqvist
#29 Balder Nääs
#48 Filip Harr
#61 Emil Hansson
#165 Per Vikman… Continue reading


Det har ansökts om Wildcard för att få köra SM-klassen Stock för säsongen 2018. Följande förare har fått Wildcard för att köra i respektive SM-tävling:

SM-deltävling 1 Mora 4 februari
#72 Daniel Åhman
#120 John Nordström
#160 Anton Sandström
#393 Rasmus Andersson

SM-deltävling 2 Söderhamn 10 februari
#7 Sebastian Persson
#66 Emil Hägg
#72 Daniel Åhman
#116 Michael Jonsson
#120 John Nordström
#160 Anton Sandström
#393 Rasmus Andersson

SM-deltävling 3 Tåsjö 17 februari
#7 Sebastian Persson
#66 Emil Hägg
#116… Continue reading


Helgen 27-28 januari blir det dubbla tävlingar i Midt-Norskt Mesterskap i Tydal och Vauldalen. Klasser som kommer att köras är Pro Open, Pro Stock, Semi-Pro Stock, Women Pro Stock, Ungdom 14-16 och Ungdom 11-14. Det är ett öppet mästerskap så svenska förare är välkomna att anmäla sig. Anmälan och mer info till kaare-l@online.no

Midt-Norskt Mesterskap runda 1, Tydal

När: Lördag 27 januari
Var: Sellisjøbanen, Tydal, karta hos Eniro
Arrangör: Tydal MK
Första start: 10.00
Mer information finns här

Midt-Norskt… Continue reading


Omgång 7 och 8 kördes i den amerikanska proffsserien i skotercross, Amsoil Championship Snocross Nationals, i Deadwood den 19-20 januari. Bäst gick det för de svenska tjejerna där Emilia Dahlgren, Team Walles MK, blev tvåa i fredagens lopp och Elina Öhman var tillbaka på pallen då hon blev trea under lördagens tävling.

Kompletta resultat hittar du här

Amsoil Championship Snocross Nationals Deadwood, South Dakota

Resultat fredag 19 januari

Pro – topp 5 + svenska placeringar
1. Tucker Hibbert
2. Logan… Continue reading

Emil Hansson vinnare i Pro och Daniel Wälimaa vinnare Pro Lite båda NMK Boden. Foto: Emilia Cortinovis

Första deltävlingen i Finska Mästerskapet i skotercross är avgjord. Tävlingen kördes i Seinäjoki på fotbollsarenan OmaSP Stadion. I Pro blev det dubbelt svenskt i topp där Emil Hansson, NMK Boden, segrade på samma poäng som John Stenberg, Lofsdalens SK. I Pro Lite tog Daniel Wälimaa, NMK Boden, hem segern.

Totalresultat FM i skotercross Seinäjoki 20 januari

Pro topp 5 (plus alla svenskar)
1.… Continue reading

Masessnowcross Cup kördes på Mora motorstadion 20 januari och det var Masessnowcross och Mora MK som arrangerade tävlingen.

Kompletta resultat hittar du här

Resultat

Open/Stock
1. Balder Nääs – Team Walles MK – Arctic Cat
2. Oskar Englund – Njurunda MK – Lynx
3. Dennis Jonsson – SMK Ockelbo – Polaris
4. Joel Jonsson – Lingheds SK – Polaris
5. Linus Eriksson – Mora MK – Ski-Doo
6. Lukas Johansson – Gargnäs MK – Polaris
7. Ludwig Gustafsson – Lingheds… Continue reading


Nu är det helt klart att FIM World Snowcross Championship, FIM Women´s World Cup Snowcross och FIM Europe Snowcross Championship kommer att köras i Finland. Platsen är Levi Ski Resort utanför Kittelä i norra Finland. Levi är Finlands största alpina anläggning så några problem med snö ser man inte även fast tävlingen körs 4-5 maj 2018. Det är FIM och FIM Europe tillsammans med SML-finska motorförbundet som arrangerar tävlingarna tillsammans med promotorn LiveSports Promotions oy och Youthstream.

Under helgen körs… Continue reading


Helgen 27-28 januari drar de två första deltävlingarna i Sverige Cup igång. Eftersom tävlingarna går inom två dagar och ett stenkast från varandra (det är 3 mil mellan banorna) så kan det dessutom vara ett gyllene läge att tävla även för de som har lite längre att åka. Anmälan är öppen och den gör du som vanligt via SVEMO TA. Det är klasserna Stock, Ungdom 14-16 och Ungdom 12-14 som ingår i Sverige Cup. Övriga klasser är inbjudan.

Sverige… Continue reading


Då har vi kommit till omgång 7 och 8 i Amsoil Championship Snocross Nationals som den här gången körs i At Days of ´76 Sports Complex, Deadwood, South Dakota. Och som vanligt har vi en hel hög med svenskar och nordbor på plats för att mäta krafterna med nordamerikanerna.

Pro
I Shakopee slog Petter Nårsa, Moskosels SK, till med en andraplats under fredagens race vilket gjorde att han skuttade upp rejält i sammandraget. Petter ligger på en total femteplats med… Continue reading


Lördag den 20 januari är det åter dags för Masessnowcross Cup på Mora Motorstadion i Mora. Det blir en öppen klass för Open och Stock, Dam Stock, Ungdom 14-16, Ungdom 12-14, veteranklass och motionsklass.

På kvällen blir det Snowcross Night på Strand Kök och Bar i Mora. Grillbuffé och underhållning av Jolly George.

Masessnowcross Cup 2018

När
Lördag 20 januari

Var
Mora Motorstadion utanför Mora. Karta hos Eniro

Första start
10.00

TR
Tilläggsregler finns här

Klasser
Pro Open (öppen klass… Continue reading


Elias Ishoel blev under helgen historisk då han som förste norrman får sin inskription på Arctic Cat Cup-bucklan. Det gör att den bucklan fortsätter sin resa i utlandet då den två år på raken har fått vara i Finland. Det har varit två riktigt härliga dagar på Gräfsåsen med spännande racing där publiken dessutom fick se två stycken hemmavinster. Från samma familj dessutom. Niklas Höglund, Östersunds SSK, överraskade alla genom att vinna Head2head-tävlingen Cat Attack. Dessutom vann hans son europapremiären… Continue reading


För 46:e gången på raken är det dags för Arctic Cat Cup, Europas största skotercrosstävling. Tävlingen körs lördag-söndag 13-14 januari på anrika Gräfsåsens skoterstadion i Östersund. Som vanligt stort startfält med bland annat regerande svenska mästarna John Stenberg, Lofsdalens SK, och Balder Nääs, Team Walles MK. Dessutom kommer norske världsstjärnan Elias Ishoel att köra. Han tävlar i vanliga fall i Amsoil Championship Snocross Nationals men har varit skadad och rehabiliterat på hemmaplan.

Det är för ovanlighetens skull massor av snö… Continue reading


Årets första och säsongens andra tävling avgjordes i Bruksvallarna på Trettondagen. Tuff bana som blev en riktigt bra genomkörare inför kommande helg då säsongen sparkar igång på allvar med Arctic Cat Cup. Open och Stock kördes ihop i en Racerklass och avgjordes med kval och final. Dam Stock, Ungdom 14-16 och Ungdom 12-14 avgjordes genom fyra finalheat där poängen räknades ihop från alla heat.

Racer

1. Robert Lunden – Tydal MK – Ski-Doo
2. Marcus Dorsch – Umeå AK –… Continue reading

Julmaten ligger som bomull i magen och de amerikanska skotercrossförarna gör sig redo för omgång fem och sex i Amsoil Championship Snocross Nationals. 5-6 januari tävlas det i Canterbury Park i Shakopee, Minnesota. Nytt ur svenskt perspektiv är att regerande svenske mästaren Balder Näs finns på plats dock vet vi just nu inte vilken klass han kommer att köra.

Pro
Efter fyra omgångar så har de svenska förarna grupperat sig i totallistan. Petter Nårsa, Moskosels SK, ligger femma på 145… Continue reading


Här är resultatet från årets sista och säsongens första skotercrosstävling, Mellanströms Motor Annandagsrace.
Kompletta resultat finns här

Open

1. Emil Harr
2. Simon Lundström
3. Axel Johansson
4. Gustav Salomonsson
5. Pontus Lundström

Stock

1. Filip Harr
2. Oskar Englund
3. Gustav Sahlsten
4. Jim Eliasson
5. Jens Vikman
6. Pontus Lundström
7. Linus Långdahl
DNF. John Nordström

Dam Stock

1. Matilda Johansson
2. Fanny Wikström
3. Jenny Lundström
4. Matilda Norberg
5. Thea Arnesson

Ungdom 14-16

1. William Svensson… Continue reading


Den 23-24 februari 2018 invaderar återigen snöskotrarna Raksilas basebollstadion i Oulu (Uleåborg) i Finland. Tävlingen blev en jättesuccé förra säsongen då det även kördes Finska Mästerskapen i stadioncross för första gången. Till den här säsongen ingår tävlingen dessutom i den internationella stadoncrosscupen, Bothnia Cup, tillsammans med Boden Arena Super-X som körs 2-3 mars 2018.

Finska mästerskapen i stadioncross körs på kvällen fredag 23 februari i klassen Pro Open. Det blir andra gången Finska Mästerskapen i stadioncross körs och dessutom för… Continue reading


För den som tycker att det är en smula långt att ta sig till Bruksvallarna den 6 januari så finns det alternativ om en ändå vill lägga mattan i snö. LaMK (Lapin Moottorikelkkailijat ry) står som värd för Pakkaskisat – Snowcross Rovaniemi den 6-7 januari 2018 och tävlingen går på Mäntyvaraan Motorcenter strax utanför Rovaniemi.

Klasser är Pro Open, Semi Pro, Damer, Motion, Veteran, Junior 14-16, Junior 11-14. Mer information kommer att komma på evenemangets facebooksida och på SML… Continue reading

Masessnowcross och Mora MK bjuder in till knattecrosskola som passar alla barn med egen minskoter/barnskoter. Utbildade barnledare kommer att lära barnen hur man kör en barnskoter på ett säkert sätt. Fokus ligger på att barnen ska ha roligt och utvecklas efter sin egen förmåga. På plats kommer även duktiga tävlingsåkare från Mora MK att finnas för att hjälpa till med utbildningen. Bland annat tvåfaldige SM-silvermedaljören i Stock, Andreas Mårten, med flera.

Masessnowcross Knattecross skola 2018

Datum
Upptakt 7 januari, klockan… Continue reading

Den 6 januari arrangerar Team Walles MK Trettondagsracet på Vôllarbanan i Bruksvallarna. Klasserna blir Racer (ihopslagen klass för Open och Stock precis som i stadioncross), Dam Stock, Ungdom 14-16 och Ungdom 12-14. Anmälan till tävlingen görs som vanligt via SVEMO TA.

Trettondagsracet 2018

När: 
Lördag 6 januari 2018

Var:
Vôllarbanan i Bruksvallarna, Karta på Eniro

Första start:
Klockan 10.00, träningen börjar 9.00

Klasser:
Racer (ihopslagen klass för Open och Stock), Dam Stock, Ungdom 14-16, Ungdom 12-14

Mer information:… Continue reading

Säsongens första och årets sista skotercrosstävling körs i Arvidsjaur på Annandag Jul 26 december. Det är Arvidsjaurs MS som bjuder in och tävlingen kommer att köras på Ringelvallens IP med första start 12.00.

Mellanströms Motors Annandagsrace 2017

När: 26 december

Var: Ringelvallens IP – Arvidsjaur. Länk på google maps

Första start: 12.00

Anmälan: Öppnar 1 december. Efteranmälan från 18 december 23.59. Anmälan stänger helt 21 december 23.59

Klasser: Open, Stock, Dam Stock, Ungdom 14-16, Ungdom 12-14. Max antal startande i… Continue reading

Eftersom Norska Mästerskapen i skotercross blev inställt i våras gör NMF, Norska motorsportförbundet, ett nytt försök. Nytt datum är alltså 15-17 december. Det är ett öppet mästerskap så det är läge för åksugna svenskar att delta.

Norska Mästerskapen i skotercross 2017

När: 15-17 december 2017

Var: Karasjok Crossbane, Karasjok
Lat: 69,488201 Lng: 25,501714
Banan på Google Maps

Tilläggsregler: TR laddar du ner här

Klasser: Pro Open, Pro Stock, Women Pro Stock, Semi Pro Stock, Supercross, Ungdom 14-16, Rekrutt 11-13

Anmälan:… Continue reading


Finska mästerskapen i skotercross kommer som vi berättat att köras med ett helt nytt upplägg 2018. Det är sportpromotorn LiveSports Promotion som fått uppdraget från SML (finska motorförbundet) att arrangera serien och det är en hel del prispengar inblandade. Från LiveSports Promotion har vi fått dessa instruktioner för svenska förare som vill köra i Finland (OBS, redaktionen har ändrat alla SM, Suomen mestaruutta, till FM, Finska mästerskapen)

LiveSports Promotion Snowcross FM-Series 2017-2018

Information gällande säsong- och deltagaravgifter, vinstpengar samt… Continue reading


Det är tätt på given nu. Den tredje och fjärde rundan i Amsoil Championship Snocross Nationals körs 8-9 december i Jackson, Wyoming. Och de svenska förarna att hålla koll på är:

Pro: Johan Lidman, Tväråns IF – Petter Nårsa, Moskosels SK – Adam Renheim, Lima MS.
Pro Lite: Nisse Kjellström, SMK Söderhamn – Oskar Norum, Umeå AK – Marcus Ogemar Hellgren, Östersunds SSK – Alexander Berglund, Bollnäs MK.
Pro AM Woman: Emilia Dahlgren, Team Walles MK – Elina Öhman, Tväråns… Continue reading


Så har premiären för den amerikanska proffsserien i skotercross Amsoil Championship Snocross Nationals körts vid klassiska Spirit Mountain i Duluth, Minnesota. Vi har ett helt gäng svenska och nordiska förare på plats som tävlar full säsong där. Kompletta resultat från helgen hittar du här

Pro
Det var verkligen berg-och-dalbana för de svenska Proförarna. Adam Renheim, Lima MS, hade tung inledning på helgen då han var näst snabbast i fredagens kval till Dominatorn. Dock blev han diskad då det hittades… Continue reading

Till helgen smäller så den amerikanska skotercrossäsongen 2017/2018 igång med en tredagars i Spirit Mountain, Duluth. Och vi har massor svenskar på plats och dessutom inga dåliga namn:

Pro: Johan Lidman, Tväråns IF – Petter Nårsa, Moskosels SK – Adam Renheim, Lima MS.
Pro Lite: Nisse Kjellström, SMK Söderhamn – Oskar Norum, Umeå AK – Marcus Ogemar Hellgren, Östersunds SSK – Alexander Berglund, Bollnäs MK.
Pro AM Woman: Emilia Dahlgren, Team Walles MK – Elina Öhman, Tväråns IF.

Tävlingarna går… Continue reading


Sugen på att arrangera backtävling? Då är det hög tid att skicka in en ansökan om att köra. Förutom att det är en spännande och fartfylld skotergren så är det dessutom ett utmärkt tillfälle för skoterförare att prova på. Vilket i sin tur leder till större bredd inom skotersporten. Och ju fler vi är tillsammans desto bättre och roligare.

Klicka här för att ansöka om tävling (scrolla neråt på sidan som kommer upp)

Frågor om att arrangera backtävling vare sig… Continue reading


Äntligen kan vi sätta ut datum för SM- och Sverige Cup-tävlingar säsongen 2018. Det nya för säsongen 2018 är att Sverige Cup-förarna inte är bundna att köra i Region Norr eller Söder. Nu kan de köra alla tävlingar om de så vill. De kan dock endast ta med sig poäng från max tre stycken Sverige Cup-kval (eftersom det är sex stycken kvaltävlingar och en får endast ta med sig poäng från max hälften av tävlingarna).

Tävlingskalendern är preliminär så det… Continue reading


Torsdagen den 22 mars kommer SM i stadioncross 2018 att avgöras på Norrvalla idrottsplats centralt mitt i Skellefteå. SM i stadioncross arrangeras i samband med SM-veckan vinter 2018 som har Skellefteå som värdstad. Stadioncrossen har varit med i alla nio SM-veckan vinter, faktum är att SM i stadioncross togs fram för att köras under SM-veckan. Dock så är det 10-års jubileum för SM i stadioncross 2018. Och hur kan det komma sig då? Jo 2010 var det uppehåll i SM-veckan… Continue reading


Ett av Europas största extremesportevent, Clash of Nations, kommer att ta paus 2018:

”Efter noga övervägande tillsammans med våra samarbetspartners har vi som arrangör för Clash of Nations beslutat att ta en paus. Evenemanget tar ett uppehåll 2018 och vi siktar på att komma tillbaka starkare än någonsin 2019.

För att genomföra ett evenemang av den här storleken krävs hårt arbete av många parter och inför 2018 finns inte de rätta förutsättningarna. Av hänsyn till våra volontärer, samarbets-… Continue reading


Bröderna Emil och Philip Andersson från Burträsk meddelar tyvärr att de inte kommer att dyka upp på skotercrossbanorna i vinter. De tar en paus från skotercrossen 2018 men vi hoppas att de snart är tillbaka igen. Har vi tur så dyker de upp på sidan av banan under säsongen.


Nu har vi klart vilka som kommer att tävla för Team Lundström Maskin under säsongen 2017/2018. Vi har ju tidigare nämnt Rasmus Talus Hjelm och Jeanette Skoog och vi fyller på naturligtvis med Simon Lundström. Förutom crossförarna så består teamet även av FSX-föraren Rasmus Johansson. Simon och Jeanette kör Lynx och båda Rasmusarna kör Ski-Doo.

Simon Lundström – Open
Kom tillbaka efter att ha varit skadad säsongen 2016. Total 14:e plats i klassen Open 2017.

Rasmus Talus Hjelm – Stock… Continue reading


Från och med den 1 november 2017 kan alla som vill vara med och tävla i skotercross gå in och boka ett startnummer (mellan 23-31 oktober var det endast de som hade ett startnummer från året innan som kunde göra det). Så om du ska köra och verkligen vill ha ett bra nummer så är det hög tid att boka ditt startnummer.

Mer information om detta och instruktion om hur du gör finns via den här länken

Och hur ska… Continue reading


Alexander Berglund, Bollnäs MK, fortsätter sin satsning i USA och kommer därmed att göra sällskap med ett stort antal svenskar som kör full säsong i Amsoil Championship Snocross Nationals. Men det kommer att bli lite förändringar den här säsongen.

– Teamet jag körde för ifjol lägger ner det här året. Så jag och AJ Stoffle kommer att köra ett eget team tillsammans och ha samma verkstad och mekaniker som förra säsongen, säger Alexander.

Just nu är förberedelserna igång för fullt… Continue reading


Det regerande mästarteamet i Openklassen, Ljungbergs Motor Racing Team, satsar vidare både på skotercross och FSX under 2018. I samarbete med BRP/Lynx och Bihr mönstrar det Svegsbaserade teamet ett starkt gäng bestående av:

John Stenberg, Open
Regerande svensk mästare i kungaklassen Open och i ärlighetens namn favorit även till titeln 2018.
Gustav Salomonsson, Stock
Vann Ungdom 14-16 2016 men skadade sig tidigt och var borta hela säsongen 2017. Med andra ord revanschsugen.
Linus Åberg, Stock
Återigen en lovande ung förare… Continue reading


Jeanette Skoog satsar vidare på skotercrossen och gör det i ett nytt team och på en ny maskin.

– Jag kommer att köra Lynx för B. Lundströms Maskinaffär AB. Nu väntar jag på att Lynxen ska visas upp på BRP-mässan till helgen så vi får se hur skönheten ser ut, säger Jeanette.

Jeanette har jobbat stenhårt med träning i mellansäsongen så det kommer att bli spännande att se hur det nya upplägget kommer att avspegla sig i resultatlistorna.


Nu är det klart att vi har ännu en snabbkörande svensk i den amerikanska proffsserien Amsoil Championship Snocross Nationals. Emilia Dahlgren, Team Walles MK, åker över för att tävla i Pro AM Women-klassen säsongen 2017/2018. Hon kommer att köra för Team Southside Polaris och därmed byter hon även maskin från Lynx till Polaris.

– Om bara några veckor drar jag till USA och uppfyller min dröm. Det kommer att bli spännande och roligt, jag är supertaggad, säger Emilia.

Emilia som… Continue reading


Nu är det äntligen dags för skotersäsongens stora startskott: Snöskoterns dag. Den 28-29 oktober (observera att en del skoterhandlare har öppet endast lördag 28 oktober) har alla skoterhandlare i Sverige öppet hus. Tider och vad som händer hittar du i information från just din skoterhandlare. Eller naturligtvis gör ni som redaktören för skotercross.se och försöker åka runt hos så många skoterbutiker som han hinner med 🙂

Här finns länkar till återförsäljare:
Arctic Cat

Lynx

Polaris

Ski-Doo

Yamaha


Boka in den 2-3 mars 2018 för då är förra säsongens stora succé, Boden Arena Super-X, tillbaka. Precis som förra gången kommer tävlingen att köras på Boden Arenas fotbollsplan. Men till 2018 har arrangören Åke Karlsson, VIKMAX AB, flera stora nyheter på gång.

– Det gäller att hela tiden utveckla ett arrangemang för att göra det bättre, intressantare och ännu mer spännande. Till 2018 så utökar vi arrangemanget och kör i två dagar med mässa, filmvisning och massa andra aktiviteter.… Continue reading


Mellan den 23-31 oktober 2017 har du som redan har ett startnummer inom skotersporten möjlighet att gå in och boka det. Detta förutsatt att du vill behålla det nummer som du hade förra året det vill säga.

Vill du ha ett helt nytt startnummer eller om du aldrig tidigare bokat ett eget startnummer så får du hålla dig till den 1 november 2017 då resterande startnummer blir bokningsbara.

 

Mer information om detta och instruktion om hur du gör finns via den här länken


Emil Hansson satsar stort inför säsongen. Han kommer att köra för Team Kjellin för hemmaklubben NMS Boden. Dessutom blir det märkesbyte till Lynx i men han fortsätter att köra Stock.

– Formen känns på topp och jag ser verkligen fram emot kommande säsong med ett starkt team och en bra setup bakom mig, säger Emil.

För runt Emil har ett starkt gäng samlat sig för att ge honom de bästa förutsättningarna att ta SM-guld i vinter. Det teamet gör allt… Continue reading


Nästa svensk som ger sig av för att gräva guld i USA blir Oskar Norum, Umeå AK. Oskar som blev svensk mästare i skotercross 2016 kommer dessutom att byta märke till Polaris. Anledningen till det är att han kommer att tävla för Team Southside Polaris.

– Det ska bli riktigt roligt att prova på nåt nytt, nu blir det både ny tävlingsmark och nytt märke. Jag har alltid velat testa att köra i USA och just den här säsongen kändes… Continue reading


Nu står det klart att Andreas Mårten, Mora MK, kommer att byta från Team Motorbiten till nystartade morabaserade Team Mud and Snow. Det betyder det också att Andreas byter märke från Lynx till Arctic Cat.

– Det känns både spännande och lite konstigt, men det är bra med en nytändning, säger Andreas.

De senaste säsongerna har Andreas utvecklats enormt vilket har visat sig i resultatet med bland annat två stycken SM-silver i Stock.


De nya reglerna är i antågande men medan vi väntar på dem så kan vi passa på att döda lite rykten.

Openklassen kommer att köras kommande säsong utan några större förändringar jämfört med de senaste två åren. 

Den kommer alltså inte läggas ner, få större motorer eller jämställas med Stock.

Så nu vet ni det 🙂


Det redan stora och förarstarka Haralds Racing Team förstärker sin uppställning med Julia Mosshäll till säsongen 2018. Teamet tävlar på Polaris maskiner.

– Jag ser verkligen fram emot en ny säsong med detta kanongäng och är otroligt glad över chansen jag fått att vara en del av det, säger Julia.

Medlemmar i det borlängebaserade Haralds Racing Team 2018:

Gustaf Lindgren, Lingheds SK, sjua i Sverige Cup Ungdom 14-16 2017
Ludwig Gustafsson, Lingheds SK, brons i Sverige Cup Stock 2017… Continue reading


Team Arctic Cat Sweden satsar vidare även denna säsong på Balder Nääs, Elvira Lindh och Nisse Kjellström. Nisse kommer dock att tävla större delen av säsongen i USA men till vårkanten kommer han att vara tillbaka i norden och tävla de återstående tävlingarna här.

Balder Nääs som är regerande svensk mästare i klassen Stock är just nu osäker på om det blir fortsatt körning i Stock eller om han går upp i Open.

Elvira Lindh tävlar i SM-klassen Dam Stock… Continue reading


Den 46:e upplagan av Europas största och världens äldsta skotercrosstävling, Arctic Cat Cup, körs den 13-14 januari 2018. Platsen är anrika Gräfsåsens skoterstadion och arrangör är som vanligt Östersunds snöskoterklubb.

– Det känns skönt att ha spikat ett datum. På grund av snöläget vi haft de senaste säsongerna i Östersund ville vi egentligen köra 20-21 januari. Men då krockade vi med finska mästerskapen och eftersom vi vill ha så starkt startfält som möjligt så måste vi naturligtvis få hit finländarna,… Continue reading


Nu är det verkligen hög tid att få till ett komplett tävlingsschema säsongen 2018. Om du eller din förening funderar på eller vill arrangera SM- och Sverige Cup-tävling i skotercross samt SM-tävling i backe så är det dags att skicka in ansökan.

Sista dag att skicka in ansökan är måndag 16 oktober 2018. Men skicka gärna så tidigt som möjligt.

 

Ansök om tävling här


Säsongerna 2018-2020 har SML, finska motorförbundet, lagt uppdraget att köra finska mästerskapen i skotercross på promotionföretaget LiveSports Promotions Oy. Nu har LiveSports fått upp sin webbplats och dessutom lagt ut datum för deltävlingarna.

19-20 januari – Seinäjoki, OmaSP Stadion (fotbollsarena)
16-17 februari – Tornio Haparanda, Toranda Even Park
9-10 mars – Tahko, EventPark
13-14 april – Himos, Länsirinteet (skidanläggning)
3-5 maj – Levi, Erurinteet (skidanläggning)

Skotercrosstävlingarna är en del av ett större event med mässa, FMX-tävling, barnaktiviteter, stuntshow, nattklubb och… Continue reading


Regerande svenska mästaren i Damklassen, Ronja Renheim, meddelar att hon gjort sin sista säsong inom skotercrossen. Här kommer Ronjas egen text om att hon slutar och varför.

Det är med otroligt blandade känslor jag lämnar tävlandet bakom mig. Jag har haft en karriär som gått rakt uppåt och förra vintern gjorde jag min bästa säsong någonsin. SM- och NM-guld toppat med ett VM-brons…Det hade jag aldrig någonsin kunnat drömma om. Jag kan nog inte med några ord beskriva min tacksamhet… Continue reading

Sebastian Drotz, Härjedalens AK, kommer inte att tävla i skotercross säsongen 2018.

– Jag har funderat på det här hela sommaren och kommit fram till att jag vill satsa på min yrkeskarriär denna säsong men planerar att komma tillbaka till nästa vinter starkare än någonsin, säger Sebastian.

En del träning kommer det säkert ändå bli för Sebastian och han planerar även på att satsa lite större på motorcross kommande sommar.

Vi önskar Sebastian lycka till och hoppas verkligen att han… Continue reading


Gällivarebaserade Team Ignition Snowcross satsar stort inför säsongen 2018. Teamet består av Pär och Jens Vikman samt Daniel Åhman.

– Jag ser verkligen fram emot årets säsong. Kommer att fortsätta att köra Stock och med den nya racemaskinen från Arctic Cat kommer folk att se på fan, säger Pär Vikman med ett stort leende.

Teamet kommer att köra på Arctic Cats tävlingsmaskiner och Jens kommer precis som Pär att köra SM-klassen Stock. Daniel kör Sverige Cup men ska försöka ta… Continue reading


Skoterbranschens kick-off i USA sker vid Sno-Baron´s årliga event Haydays. Då brukar de tre stora nordamerikanska skotertillverkarna bland annat visa upp nyheter bland sina modeller och även de nya racemaskinerna. Så även i år.

Ski-Doo MXZx 600RS E-TEC 2018

Tävlingsmaskinen med det allt längre namnet är helt ny för säsongen 2018. Eller som tillverkaren själv säger, allt skiljer från 2017-års tävlingsmaskin förutom mattan. 2018-års version har det nyutvecklade REV Gen4 chassit. Det nya chassit smalnar bland annat av upptill har… Continue reading


Det har rapporterats en del avhopp från Damklassen till säsongen 2018 så därför känns det extra roligt att rapportera ett inhopp. Thea Arnesson, Njurunda MK, tar steget från ungdomsklassen upp till Damklassen kommande säsong. Thea körde in på en tiondeplats i klassen Ungdom 12-14 vid Sverige Cup-finalen i Östersund i år. Något som gav henne blodad tand och dispens att gå direkt till Damklass utan att passera klassen Ungdom 14-16.

– Jag ser verkligen fram emot den här säsongen, att… Continue reading


Nu är det klart att Marcus Ogemar Hellgren, Östersunds SSK, kommer att köra för Team Bauerly Racing även säsongen 2017-2018. Marcus körde full säsong i Amsoil Championship Snocross Nationals för första gången förra säsongen. Han var inte nöjd över resultatet men måste ändå ses som helt ok då säsongen 2016 spolierades av ett brutet ben. Nu är Marcus mer taggad än någonsin.

– Jag ser verkligen fram emot att få köra i USA igen och visa att jag kan köra… Continue reading


Det har legat lite i luften ett tag men nu är det klart att Adam Renheim, Lima MS, återvänder till USA och ett nytt team: Warnert Racing. Han kommer att köra Ski-Doo MXz i klassen Pro i Amsoil Championship Snocross Nationals. Adam som tog sin fjärde världsmästartitel (något han är ensam om) och ett andra silver på raken i X-games hade nog siktat högre i Pro Open-klassen förra säsongen. Något som han får en chans att ända på till 2018.


Vi sammanfattar lite racenews den här veckan:

Daniel Wälimaa kommer att köra säsongen 2018 med samma setup som ifjol med stöttning av Lindroths Motorcenter och Lynx. Daniel blev 9:a i EM och slutade på 25:e plats i SM Stock förra säsongen.

Elin Sandgren kommer dock att avsluta sin satsning på skotercross. Förra säsongen drog Elin på sig en skada i ryggen som hon fick dras med resten av säsongen. Därför har hon valt att prioritera läkningen av ryggen och tackar… Continue reading


Det börjar bli dags att förbereda tävlingsmaskinerna med snygga wraps och diverse uppfräschningar. Kom ihåg dock att lämna lite plats för tydliga tävlingsnummer på din snöskoter. Visst idag kör vi med avancerade datorsystem som styrs av personliga transponders. MEN publiken vill ju gärna se vilka ni är också, plus att ibland falerar datorsystemen och då är det bra om det finns manuell hjälp. Och då behövs ju tydliga nummer.

Så här säger reglerna:

3.13 Tävlingsnummer

3.13.2
Snöskoter ska vara försedd… Continue reading


Elina Öhman fortsatte det svenska segertåget genom att vinna klassen Pro AM Woman i den amerikanska proffsserien Amsoil Championship Snocross Nationals 2017. Hon krönte dessutom säsongen genom att vinna sin tredje titel i FIM Women´s Snowcross World Cup på hemmaplan i Älvsbyn. I början av november återvänder hon till USA för att försvara sin titel.

Hon kommer att fortsätta att köra Polaris men nytt för den här säsongen är att hon kommer att köra för Team US27 Motorsports.

– Mitt… Continue reading


Regerande X-gamesmästaren i skotercross, Petter Nårsa, kommer att fortsätta sin satsning i den amerikanska proffsserien Amsoil Championship Snocross Nationals. Petter kommer att tävla på en Polaris i nygamla klassen Pro. Teamet är samma som förra säsongen, Hentges Racing, och hans teamkollega är Kody Kamm (för övrigt regerande mästare i klassen Pro Open). Förra säsongen slutade Petter Nårsa på en femteplats totalt i ACSN.

– Målet är att ta mig till topp tre i totalen och så klart pallplaceringar i deltävlingarna.… Continue reading


Det är väl ingen hemlighet att grenen backe i snöskotersporten har haft några tuffa år. MEN det ska vi nu se till att ändra på. Tillsammans kan vi hjälpa till att rycka liv i en av de roligaste och bredaste tävlingsformerna. Backe är en perfekt publiksport som passar bra både för de som vill köra professionellt och de som vill testa på skotersport.

Vi behöver fler arrangörer och fler deltagare till backe. Därför efterlyser vi åsikter och synpunkter och tips… Continue reading


En av de senaste årens stora stjärnor i skotercrossens damklass, Ellen Bäcke som kör för SMK Ockelbo, kommer att göra uppehåll i sin satsning under säsongen 2018. Men redan till säsongen 2019 kommer hon vara igång igen med hårdsatsning på SM och VM. Målet är att ta sig till USA och tävla i Amsoil Championship Snocross Nationals.

Här kan du lyssna på en intervju med Ellen i SR P4 Gävleborg.

Ellen gick från junior till senior säsongen 2016 och vann… Continue reading


I en artikel på www.seriousriding.com berättas det att Suomen Moottoriliitto (Finska motorförbundet) har skrivit ett preliminärt avtal med det nya promotionföretaget LiveSports Promotions Oy. Avtalet gäller Finska mästerskapen i skotercross och gäller under tre år. Syftet är att lyfta sporten till en högre professionell nivå med bland annat livestreamning, sändning på TV och större prispengar.

LiveSports planerar att arrangera fyra-fem FM-tävlingar i skotercross redan till säsongen 2018 och planerar att marknadsföra tävlingarna i stor skala för att locka större publik.… Continue reading


Än får vi vänta ett tag innan den europeiska skotersportkalendern formar sig. Men redan nu har datumen för amerikanska proffsserien Amsoil Championship Snocross Nationals för säsongen 2017/2018 släppts.
De svenskar som just nu är klara för att köra i den serien är Petter Nårsa (Pro), Johan Lidman (Pro), Nisse Kjellström (Pro Lite) och Elina Öhman (Pro AM Woman).

2017
24-26 november: Spirit Mountain, Duluth – Minnesota
8-9 december: Snow King Mountain, Jackson Hole – Wyoming

2018
5-6 januari: Canterbury Park,… Continue reading


Nya regler är på väg men något som redan är klart är att Sverige Cup kommer att köras på ett annorlunda sätt än de senaste åren.

Inga regioner
Sverige Cup kommer att köras som en nationell serie. Det betyder att förarna inte är bundna att köra i norr- eller söderregion längre. De kan välja att köra alla tävlingar om de så vill. Dock får förarna bara tillgodoräkna sig poäng från max hälften av tävlingarna. Det vill säga om det körs… Continue reading


Teamnyheterna börjar poppa upp lite här och där. Rasmus Talus-Hjelm meddelar att han kommer att fortsätta att köra för kirunabaserade Team Lundström Maskin och att precis som förra säsongen kommer att styra en Ski-Doo RS 600. Förra säsongen slutade Rasmus på en elfteplats i SM-skotercross i klassen Stock.


I juni blev det officiellt att Johan Lidman och Nisse Kjellström kommer att köra i amerikanska Amsoil Championship Snocross Nationals säsongen 2017-2018. De innebär att Lidman återvänder efter hans olyckliga knäskada 2014 och efter att ha visat bra form under 2017-års säsong hemma i Europa. Det innebär också att Lidman gör återkomst hos Arctic Cat.

– Det har varit bra för mig att vara hemma och tävlat för att få igång farten och visa för mig själv att jag fortfarande… Continue reading


Det är inte bara här i Europa som den högsta klassen i skotercross har problem med att locka förare. Även världens bästa skotercrosserie Amsoil Championship Snocross Nationals drar med ett startfält som sällan når över 20 startande i deras högsta klass Pro Open de senaste säsongerna. Och genom den gemensamma organisationen ISR  (International Snowmobile Racing Inc) kommer nu en regeländring.

Pro Open kommer nu heta Pro och i stort sett vara identisk med en Pro Lite-maskin. För att översätta… Continue reading


Den 22 juli arrangerades SnoXDirt på Granbo Motocrossbana strax utanför Östersund. En motocrosstävling med en baktanke enligt initiativtagaren Niklas Höglund.

– Ja skotercrossäsongen är ju ganska kort men intensiv. Sedan under sommarhalvåret så saknar man sina skoterpolare. Därför drog jag ihop tävlingen SnoXDirt dit jag bjöd in skotercrossförare med elitlicens för att mäta krafterna på motocross, och för att umgås. Fjorton förare kom till start och sedan kom det dessutom ett gäng till som inte tävlade i crosstävlingen. Vi hade… Continue reading


Hösten knackar på dörren och det är hög tid att ansöka om att arrangera SM i: skotercross, backe och enduro samt Sverige Cup och Nordiska Mästerskapen. Dock är SM-finalen i skotercross redan tilldelad Nyborgs SK efter ansökan 2017. Dock går det att ansöka om att arrangera SM-final i skotercross och backe 2019 redan nu.

En annan nyhet är att de arrangörer som tar på sig SM i skotercross även tar på sig en Sverige Cup-deltävling. Dock kan arrangören själv styra… Continue reading


Så här mitt i sommaren strax före Silly Season så kan det vara gött att summera säsongen 2017. Nedan följer topp 10 i SM i skotercross, Sverige Cup, SM Stadioncross och SM Backe. Håll ut. Snart är vi igång igen!

SM Skotercross

Open
1. John Stenberg – Lofsdalens SK – Lynx – 159p
2. Nisse Kjellström – SMK Söderhamn – Arctic Cat – 145p
3. Oskar Norum – Umeå AK – Ski-Doo – 116p
4. Adam Öhman – Tväråns IF… Continue reading


Då är det äntligen dags för årets skotercrosshändelse. Dags för avgörandet i världens näst högsta serie för skotercross: Svenska Mästerskapen i skotercross (bara den amerikanska är större). Årets final körs tillsammans med Sverige Cup-finalen på nationalarenan för skidskytte: Östersunds skidstadion. Det är en av Sveriges modernaste idrottsanläggningar som nu för andra gången någonsin kommer att hålla SM-final i skotercross.

Upplägget är att Sverige Cup-klasserna Stock, Ungdom 14-16 och Ungdom 12-14 kommer att starta klockan 9.00 och köra två stycken heat… Continue reading


Årets världsmästare i skotercross heter Adam Renheim och han har därmed fyra VM-guld. Adam dominerade lördagens tävling med två raka och relativt ohotade heatsegrar. Adam vann före Aki Pihlaja, Finland och Elias Ishoel, Norge. I damernas World Cup infriade Elina Öhman förväntningarna. Men Malen Andersen, Norge, hade länge greppet om damernas enda finalheat. Hon kraschade dock och Elina kunde sedan köra hem sitt tredje World Cup-guld. Här blev det helsvensk pall med Emilia Dahlgren på andraplats och Ronja Renheim på… Continue reading


Så är det äntligen dags för den stora superfinalen i skotercross. På fredag är det träning och på lördag är det race på riktigt i FIM World Snowcross Championship, FIM Women´s Snowcross World Cup och FIM Europe Snowcross Championship. Det är klasserna Open, Dam Stock och Stock som tävlar i VM, World Cup och EM. Och mer information om tävlingen finns på:
www.alvsbyn2017.se

VM, World Cup och EM i Älvsbyn

När
Lördag 1 april (träning fredag 31 mars)

Var
Höghedens… Continue reading


Clash of Nations i Falun lockade som vanligt till sig både storpublik och härligt vårväder till Lugnet. Dessutom lockade de till sig en hög med skotercrossförare. Adam Renheim kunde äntligen ta hem titeln i Openklassen i Clash of Nations efter flera försök. Han vann dessutom dubbelt då han även tog hem fredagens Head2Head-tävling. Dubbel glädje för Limaexpressen då han dessutom för ovanlighetens skull var startsnabb. I Stock fanns inget att göra åt de två norska suveränerna Martin Moland och Magnus… Continue reading


Nu är det inte många veckor kvar till årets stora SM-final och Sverige Cup-final i skotercross som körs på Skidstadion i Östersund 8 april.

Därför är det dags för alla kvalificerade förare att gå in och anmäla sig till SM-finalen eller till Sverige Cup-finalen.
Så fort som möjligt!!! Anmälan via SVEMO TA.

Kvalificerade till SM-final och Sverige Cup

Totalresultat SM i skotercross (16 bästa till final, resterande reserver)

Kvalificerade och reserver till Sverige Cup 


Så är det vårvinter och med den kommer årets stora avslutningstävlingar. Och en av dem är Europas största extremsportevenemang Clash of Nations. Fredag 24 mars till lördag 25 mars blir det full rulle på anrika Lugnet i Falun. Då samlas några av världens ABSOLUT bästa skotercrossförare och dessutom freestyleshow i världsklass. Upplagt för en höjdarhelg alltså, säger Ted Lindborg som är Head of riders hos Clash of Nations.

– Det ser ohyggligt bra ut måste jag säga. Vi har kört… Continue reading


Det är fortfarande gott om snö på Tåsjöbergsbanan i Tåsjö utanför Hoting. Därför bjuder Tåsjö SSK in till träningshelg 25-26 mars.

Banan är öppen 11.00-16.00 och det kostar 250 kr per dag i träningsavgift. (ps all träning sker på egen risk)

Lördag 25 mars finns det möjlighet att köpa lunch och på söndag 26 mars grillas det hamburgare i det fria.

Boende kan också ordnas. Hyr fyrbäddsstuga med vidunderlig utsikt för 700 kronor per natt. På lördag serverar Restaurang Fjällutsikten… Continue reading


Vad

Utvecklingsmöte öppet för alla förare som tävlar i skotercross.
Nästa år tas det fram nya regler för skotersporten och därför bjuder vi in alla som vill vara med att lämna förslag och synpunkter och utveckla skotersporten framåt.

Var
Scandic Lugnet, Falun
Ett konferensrum är bokat för skotercrossmöte

När
Fredag 24 mars klockan 20.30-21.30

Vem håller i?
Hasse Kjellström är moderator och ser till att alla synpunkter skrivs ner.
Dessa kommer sedan att lämnas till SVEMO Snöskotersektion.
Detta möte håller… Continue reading


Då är alla deltävlingar i SM-serien körda och de två sista kördes alltså samma helg i Piteå på LF-Arena. Det var en kort men mycket utslagsgivande bana som Infjärdens Racing fått till och det blev spännande på mer än ett sätt under tävlingarna.

Resultaten från de två olika SM-deltävlingarna i Piteå hittar du här.

Lördag 18 mars

Open
John Stenberg, Lofsdalens SK, var helt överlägsen och vann båda finalheaten vilket gjorde att han också tog hem förstaplatsen i Open. Än… Continue reading


Så är det dags för den sista tävlingshelgen för de amerikanska proffsförarna i skotercross-serien Amsoil Championship Snocross Nationals. Platsen är Lake Geneva i Wisconsin och avslutningen körs på en spektakulär bana i tre dagar. Så här är läget för de svenska förarna:

Pro Open
Petter Nårsa, Moskosels SK, ligger bäst till på en femteplats och 499 poäng. Närmast framför sig har han Lincoln Lemieux på 521 poäng. På niondeplats finns Adam Renheim, Lima MS, med 391 poäng. Adam har Corin… Continue reading


Fredag 17 mars klockan 13.00 går tiden ut för att anmäla sig till att köra EM i skotercross i Älvsbyn 2017.

Information från SVEMO:
Förare som vill anmäla sig till EM ska använda följande formulär:


ANMÄLAN

Anmälan EM (word)
Anmälan skickas till anders@svemo.se

OBS! Ange vilket startnummer du önskar köra med.
Om detta ej görs så kommrr startnummer att tilldelas av FIM Europe.


LICENS 

För att delta i EM krävs en EM licens denna löses via vår licensavdelning till… Continue reading


Efter en längre paus är det äntligen dags för SM-tävlingar igen. Den här gången styrs kosan mot Piteå och LF-Arena. Den här gången är det inte fotbollsplanen som står värd för tävlingen utan friidrottsarenan. Det blir ett dubbelkval med SM-kval 3 lördag 18 mars och SM-kval 4 söndag 19 mars, och det är Infjärdens Racing som är arrangör.

Tävlingarna sänds live och här hittar du sändningslänken

Aktuell SM-ställning hittar du här 

SM sidan på Skotercross.se

SM-deltävling 3 och 4… Continue reading


Nu är det officiellt vilka som kommer att få representera Sverige i FIM World Snowcross Championship och FIM Woman´s Snowcross World Cup som körs i Älvsbyn den 1 april. Team Sweden kommer att bestå av både USA-proffs och förare som tävlar hemma i Europa. Förutom VM och World Cup, kommer även EM att avgjöras i Älvsbyn samma helg.
Mer information om tävlingen hittar du på www.alvsbyn2017.se

VM i skotercross FIM World Snowcross Championship

Direktkvalade: (via placering i VM förra året)… Continue reading


Är du nyfiken på att testa eller börjar köra skotercross? Då finns det ett gyllene tillfälle för dig lördag 18 mars. Då bjuder nämligen Njurunda MK in till nybörjarläger på Nolbybanan utanför Sundsvall. Lägret riktar sig ungdomar och nybörjare, tjejer och killar.

Skotercrossläger för nybörjare och ungdomar 18 mars

Var?
Nolbybanan i Njurunda strax söder om Sundsvall

När?
18 mars 2017

Vilken tid?
Start 09.00 och det pågår fram till cirka 16.00

Men käk då?
Fika och lunch ingår

Vad… Continue reading


I helgen 11 och 12 mars körs de två kvalen till norra poolen i Sverige Cup. Lördag 11 mars körs kvalet i Vitådalen och söndag 12 mars är det dags för det andra kvalet som körs i Överkalix. En härlig tävlingshelg med andra ord som förutom Sverige Cup-klasserna även bjudit in knattecrossförare. Så har ni barn hemma som vill vara med att köra knattecross är det bara att anmäla sig via SVEMO TA. Frågor runt knatteklassen får ni via respektive… Continue reading


Två veckor kvar innan den dubbla SM-deltävlingen körs i Piteå på LF-arena. Under tävlinghelgen kommer Infjärdens RSK att köra uppvisning med knatteskoter. Har du ett barn som vill vara med? Kontakta Tomas Stenberg.

Eftersom det är dubbelhelg så kan det även vara bra med boende vilket Piteå Stadshotell har bra erbjudande på:

Skotercrosspaket
– Del i dubbelrum
– Tillgång till bastu- och relaxavdelning
– Middag i restaurang 1906. Vår populäraste rätt: Butchers cut
steak serverad med pommes frites… Continue reading


Näst sista tävlingshelgen för årets säsong av Amsoil Championship Snocross Nationals och nu styr förarna kosan mot Sundown Mountain Resort i Dubuque, Iowa. Förra tävlingshelgen bjöd både på regn och åska, låt oss hoppas att förarna slipper det den här gången. Så här ser förutsättningarna ut för de svenska förarna:

Open
Petter Nårsa, Moskosels SK, ligger på en stabil femteplats med 432 poäng. Närmast framför sig har han Lincoln Lemieux på 441 poäng och närmast bakom ligger Ross Martin på… Continue reading


Det våras för knatterace. Vid Sverige Cup kval 1 Norr som körs i Vitådalen 11 mars, Sverige Cup kval 2 Norr som körs i Överkalix 12 mars kommer det att köras en knatteskoterklass, så kallad Guldhjälm. Detsamma kommer att köras i den södra regionen i Tåsjöcrossen som körs samma helg (11 mars). Så har du barn hemma som vill vara med och köra knatterace på riktigt så finns det en bra chans nu.

Anmälan via SVEMO TA för samtliga tre… Continue reading


Då var det äntligen dags för Boden Arena Super-X som körs på Boden Arena (vanligtvis en fotbollsarena) i centrala Boden. Eventet slår upp portarna redan vid 17.00 och klockan 19.00 går första start. Arrangören har fått ihop ett imponerande startfält med de bästa förarna som går att uppbringa i Europa just nu.

För den som inte kan vara på plats och se tävlingen så sänds den live här

Boden Arena Super-X 2017

När 
Fredag 24 februari

Var
Boden Arena,… Continue reading