Den 23-24 februari 2018 invaderar återigen snöskotrarna Raksilas basebollstadion i Oulu (Uleåborg) i Finland. Tävlingen blev en jättesuccé förra säsongen då det även kördes Finska Mästerskapen i stadioncross för första gången. Till den här säsongen ingår tävlingen dessutom i den internationella stadoncrosscupen, Bothnia Cup, tillsammans med Boden Arena Super-X som körs 2-3 mars 2018.

Finska mästerskapen i stadioncross körs på kvällen fredag 23 februari i klassen Pro Open. Det blir andra gången Finska Mästerskapen i stadioncross körs och dessutom för andra gången i Oulu. Det är ett öppet mästerskap så arrangören förväntar sig ett startfält med de absolut bästa europeiska förarna.

Den 24 februari körs den första deltävlingen i Bothnia Cup med Head2Head-tävling och en stadioncrosstävling med klasser för både Pro Open och Damer. Den andra deltävlingen körs som sagt i Boden den 2-3 mars även där med klasser för både Open och Damer. Under de två helgerna kommer förarna att kämpa om priser för ett sammanlagt värde av 400.000 kr. Den sammanlagda mästaren vinner Bothnia Cup-titeln och Grand Prize.

Extreme Stadium Race Stadion Snowcross i Oulu är inte bara en skotertävling. Det är ett fullspäckat event med kringaktiviteter och lördagen avslutas med ett festligt fyrverkeri.

Mer information om Extreme Stadium Race Stadion Snowcross Oulu hittar du här