Som vi har väntat på att säsongen ska dra igång på allvar, äntligen är vi igång. I helgen avgjordes SM och Sverige Cup deltävling ett och två hos Mora MK på Orsa Tallhed. Masessnowcross gjorde ett bra jobb och genomförde ett fin arrangemang med en bra bana.

John Malmström och Petter Nårsa var helgens giganter som stod obesegrade i Stock respektive Open. Starkt också av Emil Hansson att kriga sig till två andraplatser i Open. Efter dessa snabbåkande herrar var det blandade resultat under tävlingsdagarna. Om än få, så är det ett riktigt snabbt startfält i båda SM klasserna denna vinter. Det blir spännande att följa. I dam segrade Jenny Lundström första dagen följd av Hilda Öhman och Thea Arnessons, under dag två klev dock Thea högst upp följt av Jenny på en andraplats och Hilda Öhman på en tredje.

Axel Johansson saknades på startlinjen i Open pga sjukdom, däremot fick vi se Gustav Salomonsson tillbaka på banan under söndagens race. Gustav sliter fortfarande med svider efter skadan han ådrog sig i USA, men ser ljust på framtiden och hoppas snart att han är tillbaka med full kraft.

I ungdomsklasserna, Stock och bredd var det hårda drabbningar under Sverige Cupen. Riktigt kul att se! Fullständiga resultat både från SM och SC samt totala poängställningen hittar ni här på skotercross.se under respektive flik i menyn.

Redan kommande helg är det race igen, denna gången i Bygdsiljum när deltävling tre skall avgöras.

Massor av bilder finns på Actionphoto Swedens facebooksida, håll till godo!