Klarblå himmel, inte ett moln och gnistrande sol. Lägg därtill plusgrader och Tänndalen Ski Lodge så kan ni ana att stämningen var på topp när den tredje upplagan av Johan Eriksson Invitational avgjordes i Hamra. Banan var lagd i oval form precis i anslutning till hotellet och precis som förra året var förarna tvungna att ta ett idealspår. Eller tvungna och tvungna. Idealspåret var nämligen en genväg som man kunde använda en gång. Och den som inte använde genvägen fick ju då skylla sig själv då det blev en längre väg att åka. Lurigt värre.

Det stod ganska fort klart att föraren att slå för dagen var Adam Renheim. En utmaning som visade sig vara för svår för det övriga fältet. Adam tog sin andra seger på raken. Han följdes av nyopererade Elias Ishoel som för övrigt var den som vann den första upplagan av Johan Eriksson Invitational. På tredje plats körde Oskar Norum in vilket var ett stort positivt steg i rätt riktning för Oskars i övrigt tunga säsong.

Som vanligt gjorde Team Walles MK ett fantastiskt jobb med arrangemanget det märks att klubben är rutinerad och har en väl fungerande organisation.

Johan Eriksson Invitational 2018

1. Adam Renheim, Lima MS, Ski-Doo
2. Elias Ishoel, Norge, Ski-Doo
3. Oskar Norum, Umeå AK, Polaris
4. Marcus Ogemar, Östersunds SSK, Ski-Doo
5. Balder Nääs, Team Walles MK, Arctic Cat
6. Emil Harr, Gargnäs MK, Lynx
7. Ingebrigt Hoelsæter, Norge, Lynx
8. Emil Sundvisson, Åsarna SSK, Polarsi
9. Magnus Reiten, Norge, Lynx
DQ Kristoffer Holm, Norge, Polaris

Kompletta resultat hittar du här