Europas största skotercrosstävling byter namn till Arctic Cat Cup och laddar för tävling 27 mars.

Efter ett år under namnet ÖSSK-Cup är det återigen Arctic Cat Cup som gäller för Europas största och världens äldsta skotercrosstävling. Tävlingen har körts sedan 1973 och har haft namnet Arctic Cat Cup sedan 1991 (med undantag för 2020 då).

-Vi är mycket glada över att Europas största skotercrosstävling återigen bär namnet Arctic Cat Cup. Arctic Cat har ett djupt arv inom racing och få tävlingar har genomförts på grund av denna pandemi, men äntligen så har vi äntligen något att se fram emot, Arctic Cat Cup 2021, säger Johan Eliasson på Textron Sweden AB.

Trots covid-19 så satsar Östersunds snöskoterklubb på att köra en bantad version av Arctic Cat Cup den 27 mars. Naturligtvis kommer alla regler och lite till följas för att eliminera smittspridning. Det blir ett arrangemang utan publik och med inbjudna elitförare i klasserna Open, Stock och Dam Stock. Dessutom blir banan betydligt kortare än vanligt och kommer mer eller mindre att bli en stadioncrosstävling.

Arrangörsstaben är mycket glada att återigen ha ett samarbete med Textron som huvudpartner igen. Namnet Arctic Cat Cup är väl inarbetat och har hög status bland tävlingsförare och skoterintresserade. Nu tar vi det här samarbetet via årets specialversion av Arctic Cat Cup vidare till nästa år då tävlingen körs för 50:e gången!

Mer info www.arcticcatcup.com