Så var ännu en tävlingshelg i historieböckerna, denna gång bjöds det på, till skillnad från Boden, strålande sol och mildare temperaturer!

Under lördagen befann vi oss hos Mases snowcross på Tallhed i Orsa för att köra SM/SC delt 2.
Vårkänslorna var minst sagt påtagliga när solen värmde där ute på flygfältet, ljudet av tvåtaktsmotorerna tillsammans med speaker Hellgren som tar oss igenom racet under tävlingsdagarna så både publik och förare hänger med i vad som händer där ute på banan.

I Openklassen var det Gustav Sahlsten och Emil Hansson som dominerade i respektive kvalomgångar med genomgående vinster.
Efter den 10 minuter långa och händelserika finalen är det Gustav Sahlsten som återigen ställer sig högst upp på pallen följt av Albin Lundqvist som visar att märkesbytet från Arctic Cat till Ski-doo var en succé och tar hem silvret före Gustav Lindgren på en tredjeplats.

I damklassen fortsätter Hilda Öhman visa att racing är något som finns i blodet och tar hem vinsten i båda damernas finaler vilket leder till totalseger för dagen.
Thea Arnesson visar att hon är med och slåss uppe toppen med två stycken andraplaceringar vilket innebär att det är Thea som tar hem silvret.
Wilma Jonsson och Davina Backteman tar hem 3:e platsen i en final var, det resulterar i att båda slutar på samma poäng för dagen men det är Davina Backteman som tar hem bronset då hon placerar sig bättre i final 2.
Det kommer bli otroligt kul att följa damerna under säsongen!

Går vi över till Sverigecupen är det Oscar Nikula som tar hem segern i Stock klassen, följt av Anton Lindgren och Thor David Rasmus.
Ungdom 14-16, är det spännande att följa då vi under de två finalerna bjuder på blandade placeringar, när resultatet är räknat slutar totalen med att Gustav Vesterlund vinner klassen följt av Emil Hertén och Atte Vanhatalo.
Ungdom 12-14 är det Linus Staff som tar hem segern i, på en andraplats kommer Oliver Bröyt följt av Leo Öhlin.
Dam 12-16 är det Victoria Laine som kliver högst upp på pallen följt av hemmaföraren Nelly Eriksson på en andraplats och Holly Vesterlund på en tredjeplats.
I breddklassen har vi tre tappra förare, där tar amerikanaren Bruce Gaspardi hem vinsten före Gustav Holmstedt och Anders Olmedal.

Fantastiskt roligt att se är också att guldhjälmsklassen är så pass stor och visar på otroligt duktigare förare, här är alla vinnare!

Vi tackar Mases Snowcross och snabbt tömdes depån då vi under kvällen förflyttar oss till Woxnadalen för delt 3.
Även här sken solen och arrangörerna hade gjort ett bra jobb med förberedelserna.

SM
Openklassen vinner Gustav Sahlsten följt av Emil Hansson och Albin Lundqvist.
I damerna ser vi en repris från lördagen då Hilda Öhman står högst upp tillsammans med Thea Arnesson på en andraplats och Davina Backteman på en tredjeplats

Sverigecupen
Stock – Thor David Rasmus ser vi återigen på pallen men nu högst upp, Anton Lindgren tar även under söndagen hem silverpengen följt av Edvard Saeterstad.
I ungdom 14-16 kastar vi om pallplaceringarna där Atte Vanhatalo denna dag tar hem segern före Gustav Vesterlund och Emil Hertén.
Ungdom 12-14 vinner Oliver Bröyt följt av Linus Staff och Albin Johansson.
Dam 12-16 kliver Elise Jonsson högst upp på pallen följt av systrarna Victoria och Veronica Laine som tar hem andra respektive tredjeplatsen för dagen.
I breddklassen blev de rakt av en repris från lördagens totala resultat med Bruce på en första plats följt av Gustav Holmstedt och Anders Olmedal.

Fullständiga resultat finner ni här på skotercross.se under respektive flik i menyn.

SM deltävling 4 går av stapeln i Bygdsiljum 18/3, anmälan stänger 1 vecka innan tävling så anmäl er i tid!

Foto: EC Foto / Emilia Cortinovis