De tre första SM-deltävlingarna ligger de tre första helgerna i februari och sedan får förarna vila en månad innan den fjärde deltävlingen körs i Bruksvallarna. Men nu är det som sagt Tåsjö som gäller. Dessutom är Tåsjö SK värd för Sverige Cup deltävling 4 söndag 18 februari. Men nu var det SM som det gällde och läget SM-deltävling 3 ser ut så här:

Open
I trimmade klassen är det John Stenberg, Lofsdalens SK, som tagit ett grepp om serien. Två raka vinster ger totalt 50 poäng. Men inte långt bakom hittar vi Adam Öhman, Tväråns IF, som med två raka andraplatser ligger just totaltvåa med 44 poäng. Totaltrea med 36 poäng ligger just nu Marcus Dorsch, Umeå AK, men det kommer han inte vara efter helgen då han inte kan ställa upp på grund av diskbråck. Strax bakom lurar Emil Harr, Gargnäs MK, och Filip Öhman, Tväråns IF, som båda har 32 poäng.

Stock
Toppen i standardklassen ser ut som i Open. Två raka vinster har Emil Hansson, NMS Boden, och därmed full pott med 50 poäng. Där bak i vassen lurar regerande svenske mästaren Balder Nääs, Team Walles MK, med två raka andraplatser och därmed 44 poäng. På bronsplats hittar vi Pär Vikman, Malmfältens MCK, med 40 poäng. Pär meddelade via sociala medier att han var nöjd med körningen och maskinen men det vara ”bara” det att Emil och Balder är så jävla snabba. Ärlighet kommer en långt i livet med. På fjärdeplats finns Emil Sundvisson, Åsarna SSK, med 34 poäng och på samma poäng hittar vi snabbaste norrman Robert Lunden, Tydal MK.

Dam Stock
Damklassen fick ett överraskningsbesök av Marica Renheim, Lima MS, och då har det gått som det brukar gå när Marica är inblandad. Två raka segrar och därmed 50 poäng (hon hann ta NM-guld i bara farten också). Bakom Marica har Elvira Lindh, Borlänge SSK och Matilda Johansson, Älvsbyns MS, en härlig fight om silver och brons. Just nu har Elvira klart övertag med två andraplatser och 44 poäng. Matilda har lika klart grepp om tredjeplatsen och 40 poäng. Jenny Lundström, Skellefteå MS, krigar på bra och har 34 poäng och en fjärdeplats. Och på femteplats hittar vi Thea Arnesson som hoppat över en hel klass och fått dispens att köra Dam Stock fast hon egentligen inte riktigt har åldern inne. Men kör fort gör hon ändå och har hittills samlat på sig 28 poäng.

Totalresultat hittar du här

Alla SM-tävlingar sänds live och mer info hittar du här

SM Skotercross deltävling 3 Tåsjö

När:
Lördag 17 februari 2018

Arrangör:
Tåsjö SSK

Var:
Tåsjöbergsbanan, Kyrktåsjö . Karta hos Eniro

Första start:
Klockan 10.00

Livesändning:
Livesändning och resultat finns här

TR:
Tilläggsregler

Startlista:
Open
Stock
Dam Stock

Resultat:
Kompletta resultat finns här

Priser:
Entré 100 kr
Till och med 16 år gratis

Övrigt:
Fjällsikten är öppen, hamburgare finns till försäljning.
Mer info finns här