I helgen har vi befunnit oss hos Mases snowcross på Tallheds flygfält i Orsa för att inleda säsongen 2024!
Lördagen visade sig från sin bästa sida med strålande sol och några enstaka minusgrader följt av en varm och grå söndag.
Förarna var förväntningsfulla och en aning nervösa för att få ställa sig på startlinjen för första gången iår men bjöd publiken på förstklassig racing!

SM
I Openklassen fick vi bland annat se John Stenberg, William Svensson, Albin Lundqvist och Emil Hansson tillbaka på banan efter skador och alla visade att de är där för att slåss i toppen.
Under kvalheaten både lördag och söndag var det varierande resultat i toppen men vi kunde efter den 10 minuters långa finalen på lördag välkomna upp Magnus Reiten högst upp på pallen följt av William Svensson på en andraplats och Emil Hansson på en tredje.
Efter söndagens final var det John Stenberg som stod som segrare följt av Magnus Reiten och Robert Lunden.
Det kommer minst sagt bli spännande att följa!

I damklassen var det Hilda Öhman som dominerade genomgående i samtliga tidskval och finaler under hela helgen. Ifjol vann Hilda samtliga deltävlingar och final och hon tar vid där hon avslutade även iår när hon ställer sig höst upp på prispallen i dagarna två!
Jenny Lundström dammade av skoterhjälmen efter ett års uppehåll och visade även att hon inte legat på latsidan när hon tog hem silvret både lördag och söndag!
Wilma Jonsson som iår sadlat om från Polaris till Ski-doo kliver upp på en tredjeplacering båda dagarna!

Sverigecup
Går vi över till Sverigecupen är det Gustav Vesterlund som tar hem segern i Stock klassen, följt av Felix Andersson och Albin Persson under lördagen.
Under söndagen är det däremot Felix Andersson som får kliva högst upp på pallen och Gustav Vesterlund på en andraplats följt av Oscar Eriksson på en tredje!

I ungdom 14-16 står Sixten Johansson stabilt högst upp genom hela helgen följt av Hampus Höglund som även han tar hem silvret både lördag och söndag.
Emil Pettersson kammar hem en tredjeplats på lördagen och Linus Staff under söndagen!

Ungdom 12-14 är det Alf Granberg som kliver högst upp följt av Calle Eklund och William Brännström, det blev även en repris under söndagen då de tre placerar sig på samma resultat som lördagen!

Dam 12-16 är det Elise Jonsson som står som segrare både lördag och söndag, följt av Holly Vesterlund och Nelly Eriksson som även dom tar hem en andraplats respektive tredjeplats båda dagarna!

Det är också fantastiskt roligt att se att guldhjälmsklassen har ett stort intresse och visar på otroligt duktiga förare, här är alla vinnare!

Fullständiga resultat finner ni här på skotercross.se under respektive flik i menyn.

Vi tackar Mases Snowcross för en väl genomförd tävling!
Nästa deltävling går av stapeln den 2/3 i Bygdsiljum men redan till helgen beger sig många förare till Östersund för Arctic Cat Cup och vi önskar er alla ett stort lycka till !