På grund av rådande situation med Coronasmitta och regeringens begränsningar av allmänna sammankomster blir inte avslutet på årets SM och SC som vi förväntat oss.
Finalen i Skellefteå ställs in och därmed blir tävlingen i Storuman på lördag årets sista, därmed också den som avgör årets serier.
Vad innebär det?

För SM blir det tabellläget efter lördagens tävling som blir den slutliga SM ställningen. Samtliga tävlingar räknas

För Sverigecup är det lite mer komplicerat då det normalt kvalas till en avslutande final, nu är dock läget som det är och beslutet blir därför att tabellen efter lördagens tävling i Storuman blir slutresultat för årets Sverigecup.
Dock räknas endast dom 3 bästa resultaten i enlighet med hur kvalserien normalt sett körs.
Vid lika poäng på dom 3 bästa resultaten räknas antal segrar, antal andraplatser osv. baserat på dom 3 räknade resultaten. Om särskiljning inte heller då är möjlig räknas resultatet i sista tävlingen (dvs Storuman).

Update:
Tävlingen i Storuman körs som en vanlig deltävling , dvs en seger ger 25 poäng gäller både SM och SC.

Vi hoppas ni alla förstår att vi är lika frustrerad som er över den uppstådda situationen men vi måste självklart följa dom regler som ställs upp från samhället och sätta befolkningens hälsa främst.

Då tävlingen genomförs utan publik är det ett gyllene tillfälle att surfa in på Svemoplay.se och de tävlingen live.

Förare och team, vi uppmanar er att tänka på maxgränsen på 500 personer att förhålla sig till. Håll teamet tight i helgen och hänvisa släkt och supporters till Svemoplay.se