Så har säsongen 2023 kommit till sitt slut och det var en spännande och händelserik helg i norska Kirkenes när VM / WWC / EM skulle köras.
Helgen inleddes under fredagen med träning och tidskval för att sedan under lördagen avgöra det hela med två finalheat där den sammanlagda poängen räknas ihop.

I VM var det fight om pallplaceringarna ända in över mål men när poängen var räknade var det Aki Pihlaja som klev högst upp på boxen följt av Elias Ishoel och Gustav Sahlsten.
Gustav har tävling efter tävling visat att han hör hemma där i toppen och tar hem bronset efter att placera sig 4:a och 3:a i respektive final.

I WWC var det norska Malene Cottew som blev ny mästarinna följt av våra fantastiska damer Hilda Öhman och Thea Arnesson!
Hilda drog på sig en tjuvstart i första finalen men det var inget som hindrade henne och hon passerade förare efter förare för att sedan sluta på en 3:e plats i första finalen följt av en andra placering i final 2.
Thea kör hem en 2:a plats i finalheat 1 följt av en 4:e plats i finalheat 2, vilket gör att hon tar hem bronset !

I EM var det svenske Gustav Salomonsson som visade vart skåpet skulle stå och som ohotad tog hem vinsten i båda sina finaler och därav fick ställa sig högst upp och ta emot guldet!
Imponerande!

FIM Snocross World Championship
1) Aki Pihlaja (FIN)
2) Elias Ishoel (NOR)
3) Gustav Sahlsten (SWE)

Womens World Cup
1) Malene Cottew (NOR)
2) Hilda Öhman (SWE)
3) Thea Arnesson  (SWE)

European Championship
1) Gustav Salomonsson (SWE)
2) Emil Mikalsen (NOR)
3) Jan Even Romsdal  (NOR)

Vi är otroligt stolta över samtliga representanter av Team Sweden!

Vi tackar för denna säsong och hoppas få se er alla på startlinjen även nästa säsong!


TEAM SWEDEN
Petter Nårsa, Andreas Isaksson, Anton Lindström, Martin Johansson, Pontus Lundström, Gustav Salomonsson, Gustav Sahlsten, Albin Persson, Emil Hansson. Anders Berggren (Svemo)
Ida Rosell, Thea Arnesson, Davina Backteman, Matilda Johansson, Wilma Jonsson, Hilda Öhman, Thilda Persson
(Albin Lundqvist, ej på bild)