Mycket händer inom skotercrossen inför kommande säsong, både här hemma och på andra sidan Atlanten. Förare sadlar om, teamen stramar åt och tillverkarna håller igen. Det har i varje fall varit känslan under sommaren och hösten. RideX365 gick tidigt ut med att Arctic-Cat lade ner sin racingverksamhet, något som AC dementerade bara några dagar efter i sina socialamediakanaler. Däremot ser vi inte ut att få några nya Catter på startlinjen i Norden kommande säsong. Polaris tappar Oskar Norum här hemma till den amerikanska proffserien där han kliver in och tar Nårsas plats i Henteges Racing, vilket lämnar en plats öppen här hemma till en snabb ung och lovande talang som ska försöka ta sin nya Polaris till framskjutna placeringar. Vem han är återkommer vi med när det blivit officiellt. I USA får Norum sällskap av Balder Nääs som kör full säsong för Zandstra Motorsports på en Arctic-Cat i Pro Lites. Efter mycket rykten och osäkerhet hittar vi även sexfaldige världsmästaren Adam Renheim på en Ski-Doo tillsammans med Warnert Racing. Adam har allt som krävs för att kliva upp på pallen i klassen Pro, och han har siktet högt inställt. Under säsongspremiären i Duluth brukar vi få se flera svenskar på startlinjen än våra fulltidsproffs. I år åker tioårige Hampus Höglund över för att köra två klasser för Muller Motorsports på en Arctic-Cat innan han vänder hem för att fortsätta säsongen i Sverige Cupen och klassen U12-14.

Marcus Johansson byter märke efter tio år på Polaris återvänder till Ski-Doo, Marcus verkar mer förberedd än någonsin på en ny säsong och en nytändning kan vara på sin plats. Förra årets bronsmedaljör i Open, John Stenberg har aviserat en fortsatt satsning, precis som silver och bronsmedaljörerna i Stock, Filip Harr och Oskar Englund. Damklassen har vi inte hört så mycket ifrån, men vi hoppas på att minst lika stort startfält som förra säsongen då hela 16 tjejer tog SM poäng. Ungdomsklassen 12-14 fortsätter växa, dispensansökningarna har haglat in under hösten och precis som förra vinter ser det ut att bli en av våra största klasser vilket är mycket glädjande.

Ett antal frågetecken kvarstår dock att räta ut under hösten. Vem är Polaris nya stjärnförare? Vad tror vi om den där supersnabba Ski-Doon med #271 som vi fick se en glimt av senast under Johan Eriksson Invitational? Får vi någon mer förare på startlinjen i Duluth? Vad blir namnet på Europas största skotercrosstävling Arctic-Cat Cup? Häng med oss på skotercross.se under hösten när minusgraderna kryper inpå och fjälltopparna skiftar färg till vita!