Så är det dags för den fjärde och sista deltävlingen i årets SM-serie i skotercross. Lördag 17 mars i Bruksvallarna är sista chansen för förarna att knipa en plats i finalen som går redan helgen efter i Kalix. De 16 bästa i varje klass går vidare till finalen. Och så här ser läget ut i toppen.

Open
Leder gör John Stenberg, Lofsdalens SK, på 75 poäng. Tvåa är Adam Öhman, Tväråns IF, med 66 poäng. På tredjeplats har Robin Jonsson, Umeå AK, smugit upp med 50 poäng. Fjärdeplatsen har Jens Nordström, Infjärdens RSK, med 40 poäng. Och två poäng efter Jens är Emil Harr på 38 poäng. Av de som samlat poäng i Open får alla köra final eftersom Marcus Dorsch och Albin Lundqvist fått kasta in handduken för säsongen på grund av skador.

Stock
I standardklassen leder Emil Hansson, NMS Boden, med 70 poäng och en endaste poängs övertag mot Balder Nääs, Team Walles MK, som har 69 poäng. Pär Vikman, Malmfältens MCK, har en tredjeplats med 62 poäng. Robert Lunden, Tydal MK, är bäste norrman med 44 poäng. Emil Sundvisson, Åsarna SSK, ligger på femteplats med 34 poäng. Den som just nu har sista plats till finalen i Kalix är Gustav Salomonsson med 13 poäng. Men det är extremt tätt om sista platserna.

Dam Stock
I damklassen har Marica Renheim, Lima MS, full pott med 75 poäng. På andraplats hittar vi Matilda Johansson, Älvsbyns MS, med 60 poäng och därmed ett litet övertag på Elvira Lindh, Borlänge SSK, med 54 poäng. På fjärdeplats hittar vi Jenny Lundström, Skellefteå MS, med 48 poäng endast två poäng före Fanny Wikström, Infjärdens RSK, som skuggar på 46 poäng. Mikaela Grönlund är den som just nu har sista finalplats. Men till sista deltävlings slänger vi in en ordentlig joker i form av Ellen Bäcke som gör comeback i slutet av säsongen efter att ha fött ett barn.

Missa inte heller
Att på söndagen körs sista deltävlingen i Sverige Cup också i Bruksvallarna.

SM Skotercross deltävling 4 Bruksvallarna

När:
Lördag 17 mars 2018

Arrangör:
Team Walles MK

Var:
Vôllarbanan, Bruksvallarna Karta hos Eniro

Första start:
Klockan 11


.00

Livesändning:
Livesändning och resultat finns här

TR:
Tilläggsregler

Startlista:
Open
Stock
Dam Stock

Priser:
Entré 100 kr
Barn upp till 12 år gratis

Övrigt:
Försäljning av korv, fika och hamburgare
Mer info finns här