Trots snö och kyla gjorde sitt bästa för att sätta käppar i hjulen för arrangören Nyborgs SK och Kalix Bandy så blev ändå SM en succé. Den lilla bandyplanen bjöd på en bana med enorma mängder snö och som till slut blev ordentligt krävande för förarna. Mycket publik och uppklarnande mot eftermiddagen gjorde även sitt till trivseln. Och publiken bjöds på ordentligt med racing.

Open
Adam Öhman bjöd upp till dans direkt genom att vinna första finalheatet. I andra finalheatet gick det sämre vilket öppnade upp för John Stenberg som gick genom finaldagen med två andraplatser och en vinst. John försvarar därmed sin SM-seger från förra året genom att återigen bli svensk mästare skotercross i klassen Open. Adam Öhman fick dock en välförtjänt silvermedalj och Robin Jonsson lyckades hålla undan i totalen för Filip Öhman. Robin tog bronset och Filip körde in på fjärdeplats. Emil Harr gjorde en riktigt stark avslutning med en vinst, andraplats och tredjeplats. Det räckte till en total femteplats med mersmak.

Stock
I standardklassen var det racing ända in i mållinjen på det sista heatet och det stod i omgångar mellan Emil Hansson, Balder Nääs och Pär Vikman. När alla gått i mål och snöröken lagt sig kunde det konstateras att Emil Hansson tog hem guldet med 151 poäng. Två poäng före Balder Nääs som tog hem silvret endast en poäng före Pär Vikman. Robert Lunden körde in på en fin fjärdeplats och Emil Sundvisson blev femma.

Dam Stock
Ja vi kan väl konstatera att Marica Renheim gjorde lite som vi misstänkte på förhand. Hon vann alla deltävlingar och fortsatte med att vinna även de tre finalheaten i finalen. Alltså maximal poängutdelning på 175 poäng. På andraplats körde Elvira Lindh in och drog därmed förbi och ifrån Matilda Johansson som körde hem bronset. Jenny Lundström visade mycket fin form under dagen och knep fjärdeplatsen framför Fanny Wikström som blev femma.

Resultat SM 2018

Open
1. John Stenberg, Lofsdalens SK, Lynx, 160p
2. Adam Öhman, Tväråns IF, Lynx, 139p
3. Robin Jonsson, Umeå AK, Arctic Cat, 116p
4. Filip Öhman, Tväråns IF, Lynx, 111p
5. Emil Harr, Tväråns IF, Lynx, 105p

Kompletta resultat Open finns här

Stock
1. Emil Hansson, NMS Boden, Lynx, 151p
2. Balder Nääs, Team Walles MK, Arctic Cat, 149p
3. Pär Vikman, Malmfältens MCK, Arctic Cat, 148p
4. Robert Lunden, Tydal MK, Ski-Doo, 114p
5. Emil Sundvisson, Åsarna SSK, Polaris, 108p

Kompletta resultat Stock finns här

Dam Stock
1. Marica Renheim, Lima MS, Lynx, 175p
2. Elvira Lindh, Borlänge SSK, Arctic Cat, 138p
3. Matilda Johansson, Älvsbyns MS, Lynx, 126p
4. Jenny Lundström, Skellefteå MS, Lynx, 116p
5. Fanny Wikström, Infjärdens RSK, Lynx, 101p

Kompletta resultat Dam Stock finns här