Det var bäddat för bataljer när SM i stadioncross 2018 avgjordes på Norrvalla i Skellefteå. Och några favoriter höll för trycket medan några försvann.

Open
Med fyrfaldige världsmästaren i skotercross, Adam Renheim, på plats blir det till att skärpa upp sig. Och allt kan ju hända i stadioncross (vi kommer till det) men Limaexpressen skulle visa sig vara omutlig. Adam som i vanliga fall tävlar som proffs i amerikanska skotercrosserien Amsoil Championship Snocross Nationals fick för en gångs skull till en riktig bra start i finalen och seglade sedan ifrån. Emil Harr och John Stenberg lade sig på andra- och tredjeplats medan Adam Öhman och Emil Hansson hade en stenhård och mycket underhållande körning om fjärde- och femteplats. Den gick Adam segrande ur.

Dam Stock
Två av de stora favoriterna var Marica Renheim och Elina Öhman. Båda har dessutom vunnit allt… utom ett guld i SM i stadioncross. Bäddat för drama med andra ord. Men fighten uteblev. Marica hamnade i en krasch direkt efter start och fastnade ihop med Emilia Dahlgren och Matilda Johansson. De andra förarna hann passera ett varv innan skotrarna bänts isär. Istället var det fördel Elina Öhman som seglade iväg i en överlägsen ledning. Men med bara några varv kvar lade hennes maskin av och nu tog Elvira Lindh över kommandot. Och hon hade regerande mästarinnan, Ellen Bäcke (som varit barnledig under försäsongen) hack i häl. Men Elvira höll undan ända in i mål med Ellen på en fin silverplats. På tredje plats körde Wilma Jonsson in en mycket välförtjänt pallplats efter en kämpig upptakt och en kämpig säsong.

Kompletta resultat finns här

SM i stadioncross 2018 Skellefteå

Resultat Open
1. Adam Renheim, Lima MS, Ski-Doo
2. Emil Harr, Gargnäs MK, Lynx
3. John Stenberg, Lofsdalens SK, Lynx
4. Adam Öhman, Tväråns IF, Lynx
5. Emil Hansson, NMS Boden, Lynx
6. Balder Nääs, Team Walles MK, Arctic Cat
7. Filip Harr, Gargnäs MK, Lynx
8. Filip Öhman, Tväråns IF, Lynx
DNF. Robin Jonsson
DNF. Pär Vikman

Resultat Dam Stock
1. Elvira Lindh, Borlänge SSK, Arctic Cat
2. Ellen Bäcke, Bollnäs MK, Polaris
3. Wilma Jonsson, Storumans SK, Lynx
4. Jenny Lundström, Skellefteå MS, Lynx
5. Fanny Wikström, Infjärdens RSK, Lynx
6. Thea Arnesson, Njurunda MK, Lynx
7. Emilia Dahlgren, Team Walles MK, Polaris
8. Matilda Johansson, Älvsbyns MS, Lynx
9. Elina Öhman, Tväråns IF, Lynx
DNF. Marica Renheim

Kompletta resultat finns här