Då drar det ihop sig till säsongsavslutning för SM och Sverige Cup i och med finalen på Kalix IP mitt i centrala Kalix. SM har körts i fyra deltävlingar där seger i varje klass har gett maximalt 25 poäng. I finalen kommer det att köras tre stycken finalheat där varje heat ger 25 poäng. Massor av poäng att köra om med andra ord och inget är avgjort redan på något sätt. Så här är läget inför finalen:

Open
Här leder John Stenberg, Lofsdalens SK, med 91 poäng. Han har vunnit alla deltävlingar utom den senaste i Bruksvallarna där rembrott satte käppar i… ja variatorn. På andra plats finns Adam Öhman, Tväråns IF, med 84 poäng. Trea är Robin Jonsson, Umeå AK, med 64 poäng.

Stock
I standardklassen har Emil Hansson, NMS Boden, en fördel i ledningen med 92 poäng. På andra plats hittar vi regerande mästaren Balder Nääs, Team Walles MK, med 87 poäng och tredjeplatsen har Pär Vikman, Malmfältens MCK, lagt beslag på.

Dam Stock
Klart poängövertag har Marica Renheim, Lima MS, skaffat sig med full pott dvs 100 poäng. På andraplats finns Matilda Johansson, Älvbyns MS, med 78 poäng och på tredjeplats hittar vi nykorade SM-mästarinnan i stadioncross Elvira Lindh, Borlänge SSK.

Tävlingarna börjar under förmiddagen med Sverige Cup. Här har sex stycken tävlingar körts varav de tre bästa tävlingarna har räknats för att ta sig till final. Väl i finalen är det noll poäng från start och det gäller att samla ihop så mycket poäng som möjligt i två finalheat.

Totalställning SM

Totalställning Sverige Cup

SM-Final Skotercross och Sverige Cup-Final Kalix

När:
Lördag 24 mars 2018

Arrangör:
Nyborgs skoterklubb, Kalix Bandy

Var:
Kalix IP, karta hos Eniro

Första start:
Klockan 10.00 (Sverige Cup) och 13.00 (SM)

Livesändning:
Livesändning och resultat finns här

Speakerljud via radio
För de på plats i närheten av Kalix IP går det att ratta in speakerljudet via FM 92.3 Mhz.

TR:
Tilläggsregler

Startlista:
Open
Stock (SM)
Dam Stock
Stock (Sverige Cup)
Ungdom 14-16
Ungdom 12-14

Övrigt:
Försäljning av mat, utställare

Bankett:
Hålls på Hotell Valhall den 24 mars klockan 20.00l. För att anmäla dig till banketten så kontakta Hotell Valhall 0923-159 00. Pris 375:-/person.
Underhållning av BMC, Will Prime och July Sax.