Det var till Bygdsiljum förarna begav sig för att genomföra den tredje och sista deltävlingen i SC/SM för 2024, nu återstår finalen den 6 april som likt förra året körs i Älvsbyn på Höghedens motorstadion!

OPEN
Under helgens deltävling fick vi se Petter Nårsa göra comeback på skotern efter att i höstas meddelat att han lägger hjälmen på hyllan. Han visade på bra fart och stabil körning vilket resulterade i vinst i båda sina kvalheat, i finalen åker han däremot av skotern och får avbryta heatet.
En förare som även han visar på bra fart och körning är Emil Hansson som placerar sig 1-2 i kvalheaten och avrundar dagen med en vinst i finalen och kliver högst upp på pallen med ett leende!
John Stenberg ska man aldrig räkna bort och efter att ha placerat sig 4-1 i kvalen och en andra plats i finalen är de han som tar emot silverpengen efter Hansson.
Sällskap på pallen får dom av Linus Dahlberg som tar hem tredjeplatsen efter Stenberg, Linus placerar sig 7-3 i de inledande kvalheaten under dagen.

DAM
I damklassen körs de två finalheat och den sammanlagda poängen räknas ihop, här är det Wilma Jonsson som dominerar genomgående under helgen med två stycken vinster och står därmed som totalsegrare!
Thilda Persson och Tilde Karelius visar på stark och fin körning och placerar sig som tvåa respektive trea i båda finalheaten vilket gör att Thilda tar hem andraplatsen och Tilde tredjeplatsen för dagen!
Hilda Öhman drar på sig en skada i första finalen, vi håller tummarna att se henne tillbaka på banan snart igen!
Vi saknade också Davina Backteman på startlinjen inför helgen och hoppas även där att få se henne tillbaka på skotern!

SVERIGECUP
Går vi över till Sverigecupen och stock-klassen är det Gustav Vesterlund som står som segrare efter körd final, följt av Marcus Sjöström och Albin Persson!
I Ungdom 14-16 ser totalen ut enligt följande efter två körda finalheat, Emil Petterson högst upp på pallen följt av Sixten Johansson och Hampus Höglund!
Ungdom 12-14 som även dom kör två finaler ser ut enligt följande, Alf Granberg kliver återigen högst upp på pallen följt av William Brännström och Ted Naarttijärvi!
Upplägget ser likadant ut i dam 12-16 med två finalheat och det är Elise Jonsson som står som segrare följt av Victoria Laine och Holly Vesterlund!

I Guldhjälmsklassen är alla vinnare och vi ser återigen ett stort startfält, riktigt roligt att se!

Fullständiga resultat finner ni här på skotercross.se under respektive flik i menyn.

De 16 främsta efter genomförda deltävlingar är kvalificerade till final, övriga är reserver enligt ordning i sammanlagt kvalresultat.

I SM är ingenting avgjort förens sista racet är kört!
Under finalen i Älvsbyn körs det tre stycken finalheat som var och en är värd 25p för en förstaplacering, det vill säga att det fortsatt är många viktiga poäng att slåss om innan vi kan kora en vinnare!
Tabellen för herrarna och damerna är tighta och det blir en spännande dag att följa.
Såhär ser det ut inför kommande final:

OPEN
Magnus Reiten – 65p
John Stenberg – 63p
Emil Hansson – 63p

DAM
Wilma Jonsson – 65p
Hilda Öhman – 62p
Tilde Karelius – 56p

I Sverigecupen nollställs poängtabellen inför finalen och de hela avgörs under tre finalheat.
Topp 3 i samtliga klasser ser ut enligt följande efter genomförda deltävlingar:

STOCK
Gustav Vesterlund
Felix Andersson
Albin Persson

UNGDOM 14-16
Sixten Johansson
Emil Pettersson
Hampus Höglund

UNGDOM 12-14
Alf Granberg
Calle Eklund
William Brännström

DAM 12-16
Elise Jonsson
Holly Vesterlund
Nelly Eriksson

Mer information angående finalen och bankett kommer att publiceras här och på våra sociala medier!