I helgen avgjordes SM och Sverige Cups finalen i skotercross på Byvallens motocrossbana i Sveg. Härjedalens AK stod för ett välorganiserat arrangemang och en klassisk skotercrossbana med lite längre varvtider och kuperad terräng.

Förmiddagen inleddes med Sverige Cup där de 16 främsta i varje klass kvalificerat sig till finaldagen, först ut var U12-14 följt av U14-16 och Stock. När dagen var över för dessa lovande åkare såg resultaten ut såhär:

3) Alexander Forsberg

Dessa tre stockåkare kvalificerade sig nu dessutom för en Elitlicens till nästa år för att köra SM, grattis!

Direkt när tvåtaktsröken lagt sig från Sverige Cupen var det dags att kora tre stycken Svenska Mästare. Ellen Bäcke såg till att damklassen blev den minst dramatiska genom att säkra guldet så snabbt hon bara kunde. I Stock och Open var det däremot kamp intill de sista avgörande varven. Filip Harr gjorde dessutom en riktigt stark insats genom att vinna samtliga av dagens heat, vilket resulterade i att Vikman var tvungen att sluta sämst tvåa i det sista heatet… Så här slutade resultaten: