Den andra årgången av Boden Arena Super-X bjöd på både Head2head, mässa och stadioncross. Och det är inte särskilt ofta som tjejerna får vara med att köra stadioncross. Och det var faktiskt första gången i världshistorien som tjejerna fick vara med och köra Head2Head. Så all heder till Åke Karlsson på Vikmax och NMS Boden som ordnade det.

Kompletta resultat finns här

Och världens första Head2Head-tävling tog hem av Elina Öhman som tagit paus från sitt tävlande i USA för att köra i Boden. Det blev en riktigt bra tävling för kusinerna Öhman då bröderna Adam och Filip dessutom lade beslag på vinsten i och bronset i Open. Den äldsta brodern Emil var för övrigt banansvarig.

Resultat Head2Head

Open
1. Adam Öhman, Tväråns IF, Lynx
2. Juuso Loukko, Finland, Lynx
3. Filip Öhman, Tväråns IF, Lynx

Dam Stock
1. Elina Öhman, Tväråns IF, Lynx
2. Elvira Lindh, Borlänge SSK, Arctic Cat
3. Marica Renheim, Lima MS, Lynx

Helgens stora begivenhet var ju förstås stadioncrosstävlingen. Där var första priset för damerna en vattenskoter värde nästan 100 000:- och för herrarna en bra summa pengar plus en chans att ta hem Bothnia Cup (Stadion Snowcross Oulu + Boden Arena Super-X) där det också ingick en vattenskoter.

I Open seglade John Stenberg upp som favorit efter tre kvalvinster, varav en då han dömdes för tjuvstart (!). Men även Filip Öhman övertygade i kvalen och hur det än är så är det den som vinner det sista heatet (finalen) för dagen som tar hem alltihopa. Och väl där så spände John Stenberg musklerna och tog ganska omgående ledningen och kunde gå i mål som segrare.

Hela Dam Stock-klassen fick göra en något annorlunda entré till tävlingen. De fick åka i en av försvarets stora helikoptrar. Redan innan tävlingen fanns det på pappret två klara favoriter: Elina Öhman och Marica Renheim. Och ingen gjorde publiken besviken. Elina visade dock att hon var strået vassare den här dagen och då Marica hamnade i trubbel redan i starten i finalen så var fältet öppet för Elina. Dock hade hon inledningsvis en tät duell med Elvira Lindh. Marica gjorde en heroisk insats och körde upp sig till en andraplats. Lite extra imponerande är att Thea Arnesson som fått dispens att hoppa över Ungodm 14-16-klassen för att gå direkt in i Dam Stock lyckades köra in på sjätteplats.

Resultat Boden Arena Super-X

Open
1. John Stenberg, Lofsdalens SK, Lynx
2. Simon Lundström, Kiruna MK, Lynx
3. Mikko Osmo, Finland, Lynx
4. Pär Vikman, Malmfältens MCK, Arctic Cat
5. Emil Hansson, NMS Boden, Lynx
6. Jens Nordström, Infjärdens RSK, Lynx
7. Juuso Loukko, Finland, Lynx
8. Sebastian Asp, Kiruna MK, Lynx
9. Filip Öhman, Tväråns IF, Lynx
10. Adam Öhman, Tväråns IF, Lynx

Dam Stock
1. Elina Öhman, Tväråns IF, Lynx
2. Marica Renheim, Lima MS, Lynx
3. Fanny Wikström, Infjärdens RSK, Lynx
4. Matilda Johansson, Älvsbyns MS, Lynx
5. Linn Sjöberg, Finland, Lynx
6. Thea Arnesson, Njurunda MK, Lynx
7. Ronja Revelj, Team Walles MK, Polaris
8. Matilda Norberg, Njurunda MK, Ski-Doo
9. Elvira Lindh, Borlänge SSK, Arctic Cat
10. Jenny Lundström, Skellefteå MS, Lynx

Kompletta resultat finns här