Äntligen är det raceday här i Duluth. Idag körs Amsoil Inc Dominator, en head 2 head tävling där förarna först kör ett tidskval för att kvalificera sig. Tuffa heat väntar och våra svenska förare är laddade.

I Pro Open kör Petter Nårsa vidare för Hentges Racing kommande säsong på sin Polaris. Även för Adam Renheim ser det mesta lika ut tillsammans med Warnert Racing och Ski-Doo, den stora förändringen för honom blir att han åker på fjädring från Öhlins och Revelj Racing. Svenne är på plats i Duluth och det ska bli roligt att se vad de tillsammans kan göra för Adam. I Open hittar vi även Johan Lidman på sin Arctic-Cat för Woodies Racing.

Marcus Ogemar tävlar även kommande vinter i klassen Pro Lites (vår Stock här hemma) för Team Bauerly Racing och Ski-Doo. Nisse Kjellström fortsätter på Arctic-Cat tillsammans med Lidman i Woodies Racing. På Arctic-Cat hittar vi även Alexander Berglund för Stoffle Racing och Balder Nääs, som i år kör sin första säsong i USA tillsammans med Zandstra Motorsports.

Våra svenskar får såklart sällskap av flera förare från Norden. I Pro Open tävlar Elias Ishoel för Boss Racing och Ski-Doo tillsammans med Aki Pihjala som tar steget upp från Lites. På startlinjen hittar vi även Martin Moland och Malene Andersson för Frattalone Racing samt Tore Gustavsson för Tibbets Racing.

En spännande säsong väntar, och det ser bra ut för våra svenska förare. Vi hittar dom i bra team, dom är hela och friska och kan absolut vara med i toppen och slåss om medaljerna i vardera klasser. Det här blir en bra vinter!

Kvällens tävling följer ni på snocross.com/livestream och tiderna är följande:

23:00 Dominator tidskval

23:50 Dominator tidskval

01:00 Öppningscermoni

01:20 Första elimineringsrundan

03:15 Andra elimineringsrundan följt av semifinal och final.

Så se till att hålla er vakna, let’s go racing!