VM är VM och visst var det något speciellt i luften under helgens race på Boden Travet. FIM Snowcross World Championship, Womans World Cup och EM avgjordes på en relativt lång bana utformad av ingen mindre än tidigare världsmästaren Emil Öhmman, som spenderade större delen av sin vakna tid bakom maskinens spakar i helgen. Varvet tog runt 50 sekunder och banan bjöd på både rytmsektioner och rejäla flygturer, en utslagsgivande bana som förväntas på ett VM.

I VM var det tight i toppen mellan framförallt Norum, Aki och Renheim. Där Norum vann första heatet och visade otrolig styrka och fart, i andra heatet gjorde han däremot ett misstag och in the end of the day lyckades Limas Adam Renheim vinna sitt sjätte VM guld, Finlands Aki Pihjala tog ett silver och Oskar Norum ett brons.

Under Womans World Cup kunde vi däremot se Elina Öhman dominera större delen till mål i båda sina heat, fantastiskt fin och stabil körning. Norska Malene Andersen tog hand om silvret och Fanny Wikström fick en bronspeng.

EM kändes väldigt öppet med massor av förare som hade chans på pallen. Vi hade Open-åkare som gick ner och körde Stock, Sverige Cups-åkare som tog wildcard för att få köra och självklart de vanliga toppåkarna från SM. Filip Öhman visade sig vara snabbast med två heatsegrar, följt av Jens Vikman som tog ett silver och Gustav Salomonsson på tredjeplatsen.

Svensk dominans får vi ändå säga när vårt landslag vann 7/9 pallplatser i de tre klasserna! Här hemma väntar närmast Johan Eriksson Invitational som får avsluta vår säsong i Tänndalen kommande helg. Efter det får våra förare ta sommarlov och vi i Svemos skotersektion får börja arbeta med kommande säsong.