Högsommarvärmen börjar lägga sig och det är dags att hålla utkik efter de första snöflingorna. Och första vintertecknet brukar vara datumrelease för Europas största skotercrosstävling: Arctic Cat Cup. Inte helt oväntat är det ungefär samma helg som körts de senaste åren det vill säga helgen efter trettonhelgen 12-13 januari 2019. Så boka in den helgen redan nu för den 47:e upplagan av Arctic Cat Cup.

– Vi hade ju en fantastisk vinter förra året och vi hoppas det blir något liknande. Tack vare all snö kunde vi bygga en riktigt bred och snörik bana. Till vintern har vi planerat att släppa in några klasser i knatteskoter i ordinarie tävling. Upplägget är inte helt klart än men det lutar åt några klasser med begränsat antal deltagare med knattar som har lite mer ambition mot tävling. Sedan kommer vi naturligtvis under säsongen att arrangera knatterace för alla som vill vara med på sina villkor. En annan nyhet är att vi siktar mot livesändning via webben. En sådan här tävling kostar enorma pengar att dra runt och just webbsändning har vi inte prioriterat på grund av tekniska problem och kostnadsfrågan, säger Johan Olofsson som är arrangemangsansvarig för Arctic Cat Cup.

Platsen är i vanlig ordning Gräfsåsens snöskoterstadion och arrangör är Östersunds snöskoterklubb och som sagt datumet är den 12-13 januari 2019.