Nu är den klar, tävlingskalendern för säsongen 2020. Med race från norr till söder ska SM avgöras på sex stycken race, nytt för i år är att samtliga SM deltävlingar samkörs med Sverige Cupen samma dag. Kom nu ihåg att boka era startnummer och skriv in dessa helger i era kalendrar.

Kalendern hittar ni här:
Tävlingskalendern

Skellefteå MS står alltså som värd för årets SM och Sverige Cups finaler. Så här skriver dom i deras pressmeddelande:

”I SM-finalen deltar de främsta förarna i Sverige, Finland och Norge och arrangörerna uppskattar att ungefär 50 förare kommer till start.

– Vi är peppade och ser fram emot att visa upp Skellefteå och Vitberget som arena. Efter SM-veckan fick vi fin respons på vår delaktighet och det gav mersmak, säger Johan Hisved på Skellefteå Motorsällskap i ett pressmeddelande.

Lika många tävlande väntas i finalen i Sverige Cup, där förarna tävlar om avancemang till kommande års SM-serie.

Förutom skoter planeras även familjeaktiviteter och andra kringarrangemang i samband med tävlingarna.

– Målet är att skapa en underhållande helg för alla parter och locka publik från de norra delarna av Norden, säger Johan Hisved.

Från Visit Skellefteås sida hoppas man att arrangemanget ska locka många till stan.

– Vi vet att motorintresset är stort i regionen. Evenemang som skapar inresande ger också kommunala skatteintäkter och tydliga utfall på våra restauranger, butiker och boendeanläggningar, säger Jenny Hultdin Forslund på Visit Skellefteå”