SM-deltävling tre avgjordes på Tåsjöberget och värden för dagen var Tåsjö SSK. Vädergudarna satte in snö med ordentligt med snörök som följd men dagen bjöd ändå på racing. Efter att ha kört tre stycken SM-deltävlingar på lika många helger så tar vi en månads paus i SM-säsongen. Nästa tävling körs 17 mars i Bruksvallarna.

Kompletta resultat hittar du här

Open
John Stenberg, Lofsdalens SK, var som vanligt den här säsongen omutlig och körde hem två stycken finalsegrar och därmed också en förstaplats med 50 poäng. Adam Öhman, Tväråns IF, började finalheat ett med en vurpa men lyckades ändå köra upp sig till en sjätteplats. I finalheat två blev det en andraplats vilket också blev Adams totalresultat med 36 poäng. Samma poäng hade Magnus Reiten, Singsås MK, men eftersom Adam hade en högre placering fick Magnus poäng räcka till en fin bronsplats på 36 poäng. På fjärdeplats hittar vi Robin Jonsson, Umeå AK, med 34 poäng och sjätteplatsen kördes hem av Marcus Sjöström, Umeå AK.

Stock
Balder Nääs, Team Walles MK, gick obesegrad genom alla heat under dagen. Han kunde till och med kosta på sig en vurpa under första kvalheatet och ändå hinna kliva på skotern och vinna. Balder tog därmed säsongens första vinst i SM. På andraplats körde märkeskollegan Pär Vikman, Malmfältens MCK, in. Emil Hansson, NMS Boden, hade det jobbigare och fick till och med ta till LCQ för att få en plats i finalen. Men väl där lyckades Emil ändå ta sig upp på pallen med en tredjeplats. Anton Dahlqvist, Infjärdens RSK, gick ut som ledare i finalen men fick till slut nöja sig med en fin fjärdeplats. På femteplats hittar vi Linus Åberg, Bollnäs MK, som tog sin körning upp till nya nivåer under helgen.

Dam Stock
Marica Renheim, Lima MS, var som vanligt aldrig hotad utan kunde ta hem sin tredje raka SM-deltävling. Fanny Wikström, Infjärdens RSK, ryckte upp sig i Tåsjö och krigade hem en fin andraplats efter diverse trubbel i de andra SM-deltävlingarna. Och Matilda Johansson, Älvsbyns MS, visade att hon är jämnheten själv genom att ta hem sin tredje tredjeplats. På fjärdeplatsen körde Ronja Mari Bråten, Hattfjelldal SSF in och på femteplats hittar vi Wilma Jonsson, Storumans SK.

Kompletta resultat hittar du här