Efter mycket om och men är det nu helt klart att Älvsbyn och Älvsbyns MS kommer att vara värd inte bara för FIM World Snowcross Championship och FIM Women´s Snowcross World Cup. De kommer också att ta hand om FIM Europe Snowcross Championship. De tre tyngsta tävlingarna inom skotercrossen körs alltså samtidigt i Älvsbyn. Det blir träning 31 mars och tävling 1 april 2017.

– Det är oerhört hedrande att få hit två stora mästerskap under en och samma säsong. Arbetet med att planera tävlingen är i full gång och vi jobbar hårt för att få hit de absolut bästa förarna i världen. Och det finns stor chans att vi lyckas med det eftersom den amerikanska skotercrosserien har kört färdigt och det kommer bara att köras en VM-tävling. Det ökar chanserna att få hit både de bästa amerikanerna och de nordiska proffsförarna som tävlar i USA, säger Tobias Eklund som är VM-general.

Att det är både VM, World Cup och EM som körs innebär att de bästa förarna ur Open, Stock och Dam Stock kommer att vara på plats. Tävlingen uppmärksammas inte bara av skoterintresserade i närområdet. Nu går man all in på företagarnas kontor för att se till att kommun, näringsliv och föreningar ska göra det hela till en VM-vecka som älvsbyborna sent ska glömma. Se reportage på Älvsbyn Just Nu

– VM- och World Cup-tävlingarna 2015 var ett unikt tillfälle. Men vi lyckas ändå toppa det med att europamästerskapen 2017 så jag lovar er att helgen 31 mars – 1 april vill ni inte missa, avslutar Tobias Eklund.

Mer info kommer att läggas upp eftersom på www.alvsbyn2017.se