Den 22 juli arrangerades SnoXDirt på Granbo Motocrossbana strax utanför Östersund. En motocrosstävling med en baktanke enligt initiativtagaren Niklas Höglund.

– Ja skotercrossäsongen är ju ganska kort men intensiv. Sedan under sommarhalvåret så saknar man sina skoterpolare. Därför drog jag ihop tävlingen SnoXDirt dit jag bjöd in skotercrossförare med elitlicens för att mäta krafterna på motocross, och för att umgås. Fjorton förare kom till start och sedan kom det dessutom ett gäng till som inte tävlade i crosstävlingen. Vi hade nog varit ännu flera men det stämde inte för alla, säger Niklas.

Att det var fler som vill träffa sina skoterpolare var det ingen tvekan om alltså. Och vissa åkte ända från från Älvsbyn och Piteå för att vara med. Men distanspriset vanns av Kristoffer Holm som körde ända från norska Alta (118 mil enkel resa).

– Det om något visar att man inte har några kompisar hemma, säger Niklas och skrattar.

Eventet bestod dels av tävlingen på Granbo, där klubben Krokoms motocrossklubb gjort ett fantastiskt jobb med banan, men även av middag med respektive och barn på eftermiddagen. Allt för att få umgås och stärka gemenskapen. Och Niklas hoppas att det här blir ett återkommande arrangemang.

– Ja jag resonerar så att det spelar ingen roll om det blir gocart i Söderhamn eller golf i Gällivare nästa gång men ha en sommarträff det ska vi. Risken är väl att det blir motocrosstävling här igen om jag gissar rätt. Men som sagt det viktigaste är att det blir en sommarträff, avslutar Niklas.

Resultat SnoXDirt Östersund 2017

(tre heat och poängen räknas samman från alla heat)

1. Nisse Kjellström 90p
2. Petter Nårsa 79p
3. Alexander Berglund 76p
4. Oskar Englund 72p
5. Emil Harr 69p
6. Marcus Johansson 63p
7. Sebastian Drotz  61p
8. Adam Öhman 60p
9. John Stenberg 58p
10. Ståle Eggen 52p
11. Kristoffer Holm 50p
12. Marcus Ogemar Hellgren 49p
13. Niklas Höglund 45p
14. Ted Lindborg 44p