moramk
Mora MK med Henrik Mases i spetsen har inte ens haft en vecka på sig att förbereda inför Sverige Cup och SM den 13-14 februari och ändå har det hänt flera spännande saker inför tävlingen.

– Vi kommer att livesända tävlingen från Mora. Det är Mora TV som kommer att göra livesändningarna och de har stor erfarenhet från att livesända sportevent då de bland annat sänder Mora IK:s hockeymatcher till C-More, säger Henrik Mases.

Livesändningen kommer att bli en bra produktion med tre kameror och sänds över webben. En annan rolig nyhet är att en av skotereventets samarbetspartners är Vasaloppet.

– Det är otroligt roligt att ett sådant stort event och varumärke som Vasaloppet går in och sponsrar våra skotertävlingar. Det handlar mycket om att vi båda vill stärka varumärket Mora. Och det gör vi med att arrangera bra event som når ut till en bred publik, menar Henrik.

Fler samarbetspartners som gått in med kort varsel är Cubic Mora AB, Cramo, FH Tech och Tripak.

I övrigt lovar Henrik att det kommer att bli rafflande tävlingar på Mora Motorstadion. Banan kommer att bli kompakt, knappt 500 meter, och den kommer att bli bred för att öppna upp för fler omkörningsmöjligheter.

SM i Skotercross del 2 och Sverige Cup Söder kval 2 körs söndag 14 februari respektive lördag 13 februari på Mora Motorstadion.