sm-backe-affischDet är nästan 30 år sedan en stor backtävling för snöskoter arrangerades av Team Walles MK. Men nu gör man det med besked. Fredag 11 april 2014 med start klockan 13.00 drar årets SM-final i backe igång. Platsen är Hamrafjället i Tänndalen.

Tävling i Tänndalens huvudbacke
– Det är en stor ära, med mycket glädje och stolthet, som Team Walles MK önskar tävlande, publik, sponsorer, funktionärer och samarbetspartners välkomna till årets SM-Final i Backe, säger Urban Backman, tävlingsansvarig för SM-finalen i Backe. 
Att få köra tävlingen i Tänndalens huvudbacke samtidigt som den stora skoteravslutningen arrangeras och mitt i brinnande turistsäsong är helt fantastiskt och vi lovar att vi ska göra vad vi kan för att ni ska få en eftermiddag fylld med action och fartfyllda skoterrace.

En av Sveriges bästa arrangörer
Tack vare att tävlingen arrangeras på Hamrafjället finns det absolut ingen oro för snöbrist, trots det sena datumet. Team Walles MK är heller inga nybörjare på att arrangera skotertävlingar utan tvärt om en av Sveriges bästa arrangörsföreningar. Dessutom med en hel del hemmaförare på startlinjen.

– Vi hoppas på rookien Gustav Salomonsson som gör sin debutsäsong i klassen 12-14 år. Anton Bodin är mannen vi hoppas stort på i klassen 14-16 år. I Pro-Stock har vi Emil Dahlsten som är på banan igen efter sin otäcka knäskada för två år sedan och i klassen Pro-Open har vi åldermannen Jörgen Backman som gör comeback efter 4 års uppehåll, han var förövrigt Svensk Mästare redan 2005 men då var det skotercross det handlade om, fortsätter Urban.

Klasserna
Klasserna som körs är Ungdom 12-14 år, Ungdom 14-16 år, Sport 800 (alla tre körs i Riksmästerskap) Pro Stock, Pro Open och Racer (dessa tre körs som Svenskt Mästerskap).

Storslagen skoterhelg
Men det är inte bara SM-final i Backe som körs under helgen. Det blir dessutom veteranskoterträff med Best in show, Hamra Hill Climb (backtävling för alla), Road Show med de flesta av de stora leverantörernas 2015-års modeller, Stort mässområde och After skoter och Night Club med bland annat Rydell och Quick. Mer om detta hittar ni här

Missa alltså inte den späckade skoterhelgen i Tänndalen!

Boende
För boende kontakta oss på 0684-155 00
Tänndalen.com

Bankett
Bankett SM-final 2014.

2-rätters inkl entré till nattklubben.
Toast skagen
Helstekt biff med potatisgratäng
Pris: 395:-/pers

Anmälan till:
Hamra Wärdshus
0684-232 00
wardshuset@hamrafjallet.se

Mer information hittar ni här:

Team Walles MK

Team Walles MK Facebooksida

Webbkameror över Hamrafjället

Karta över tävlingsbanan