tasjosm2Efter ett långt uppehåll är det äntligen dags för SM-deltävling 2 som går i Tåsjö. Nu kör SM-serien igång på allvar då den körs i två deltävlingshelger och sedan avslut med final i Älvsbyn.

Tyvärr har hemmaåkaren Mattias Karlsson (bilden) fått kasta in handduken efter ett brutet ben. Men det kommer naturligtvis vara en massa andra förare på plats.

Bland annat kommer nykorade världsmästaren Adam Renheim som dessutom leder SM-serien i Pro Open. Tvåan i samma klass, Ståle Eggen, är dock upptagen med att köra norska mästerskapen i helgen. Trean Filip Eriksson är dock på plats.

I Pro Stock ser ställningen ut som följer: 1. Jonathan Eriksson, 2. Viktor Hertén Finland, 3 Magnus Renström.  I damklassen är det Elina Öhman som barrikaderat sig på förstaplatsen före Marica Renheim och AnnaCarin Karlsson.

I skrivande stund har Pro Stock flest anmälda med 34 förare, tätt följd av Pro Open med 31 förare. Damklassen lockar 12 förare till Tåsjöbacken.

Vädret ser ut att bli mycket bra. Enligt rapporter kommer natten mot lördag bjuda på moln och ner mot -19 grader. Under morgonen stiger temperaturen och dagen ska bjuda på mycket sol och en behaglig vintertemperatur på runt -5 grader.

Upplagt för en klassisk skotercrosshelg med andra ord! Välkommen!

Mer information om SM-deltävling 2 Tåsjö