norrcupenDet kommer att bli en späckad tävlingssäsong för skotercrossen i vinter. Och den kommer att dra igång redan under december när Vitådalens SK arrangerar de två första deltävlingarna i Norrcupen. Norrcupen är en rak nationell serie där varje tävling körs med två kval, lcq och final i alla klasser.

– Vi har pratat om det här i några år eftersom förarna efterfrågar fler tävlingar. Och med fler tävlingar skapar vi mer bredd. Så därför drog jag och bland annat Tomas Stenberg ihop den här serien, säger Erik Larsson som representerar Vitådalens SK och SVEMO Skotersektion.

Och det är öppet för i stort sett alla klasser: Pro Open, Pro Stock, Dam, Semi-Pro Stock, Ungdom 14-16, Ungdom 12-14 samt Racer. Den sistnämnda, Racer, ska vara en instegsklass för de som vill prova på.

De regler som gäller för Norrcupen är densamma som för Sverige Cup plus det som kommer i Tilläggsreglerna (TR) för vardera tävling. I TR hittar ni även kontaktuppgifter till respektive arrangör. Anmälan sker som vanligt via SVEMO TR.

Detta är de datum och platser som de olika deltävlingarna i Norrcupen kommer att köras:

5 december, Storklintens skidbacke i Boden, Vitådalens SK
6 december, Storklintens skidbacke i Boden, Vitådalens SK
26 december, Höghedenbanan Älvsbyn, Älvsbyns MS
23 januari, Vildmannabanan, Storuman, Storumans SK
21 februari, Kalix Motorstadion Hamptjärnsbanan, Kalix MK
2 april, Vitå, Vitådalens SK
9 april Lindbäcksstadion Piteå, Infjärdens RSK