oppetbrevutantextTill att börja med vill vi i Team Walles MK tacka förare, funktionärer, sponsorer och publik att ni ställer upp och står ut med skotersporten som den ser ut  i sin nuvarande form.

Vi i klubben gjorde några misstag under tävlingen bland annat delgavs inte alla förare att dom blivit utesluten ur sina heat och det är vi väl medveten om men det stora problemet i den här sporten är den fruktansvärda attityden bland vissa förare och föräldrar och vi tog beslutet att sätta ner foten genom att ställa in prisutdelningen.
Tyvärr drabbar detta alla och det är såklart jättetråkigt men till slut är det nog.

Ni förare är produkten som ska säljas för att föra detta framåt och det ska ni göra genom att ställa upp som professionella idrottsmän/kvinnor med allt vad det innebär. Ni ska vara topptränade, glada, positiva och framförallt acceptera dom beslut som tävlingsledningen tar under tävlingen.

Det spelar ingen roll hur mycket arrangör, Svemo och så vidare lägger ner gällande marknadsföring, regelverk och så vidare  så länge nivån på väldigt många är på en nivå som inte skulle accepteras någon annanstans.

Vi kan börja redan i anmälan, förare är anmäld till tävlingen i Svemo TA och dyker sen inte upp på tävlingsdagen, inte ett samtal eller mejl orkar ni med. Här tycker vi att en straffavgift om åtminstone 5000:- ska tas ut + att man automatiskt stängs av nästa tävling.

Protester ska helt avskaffas så att prisutdelning kan genomföras på utsatt tid (eller överhuvudtaget).
Istället tycker vi att det ska finnas bestämmande funktionär i målfållan som man kan vända sig till vid några oklarheter, om man lämnar målfållan har man automatiskt godkänt resultatet i heatet.

Man pratar (OBS PRATAR!!!) med sina medtävlare om vad man tycker och tänker om dennes körning, eventuella oklarheter om maskinen (fusk på olika sätt) så att allt detta självsaneras, man springer inte till tävlingsledningen och protesterar sig till medaljer. Ni förare vet mycket väl vilka som fuskar så då går man rakryggat dit och påtalar detta till berörd förare istället för att komma i efterhand och gnälla och prata skit bakom ryggen om detta.

Sen tycker vi även att alla klubbar som har minst en tävlande SKA arrangera en tävling och där ska även förarna ingå i tävlingsorganisationen innan tävlingen. Det spelar ingen roll om det är Backe, Cross eller Enduro. SM, DM eller KM utan det är för att få en liten inblick i vad det innebär att arrangera en tävling som förhoppningsvis ska hålla ett tidsschema, vara utan allt för allvarliga skador, leverera spännande race och framförallt: VARA INTRESSANT FÖR PUBLIKEN.

Vi står snart utan arrangörer och det är ni förare/föräldrar som ligger bakom detta!!!!
Det är dags att sluta gnälla på ”isiga banor”, ”idiotfunktionärer”, ”världens sämsta pistmaskinförare” mm, mm. utan det är dags att hålla käften och göra det som dom flesta av er kan: KÖRA SKOTER.

Urban Backman
TEAM WALLES MK