acc43notextTack vare ett ymnigt snöfall under lördag och söndag är det nu klart att den 43:e upplagan av Arctic Cat Cup, Europas största skotercrosstävling, kan köras 17-18 januari i Östersund. Det firar arrangören Östersunds snöskoterklubb med att bjuda på freestyle show. Det är Oktan som står bakom showen och den kommer att köras vid deras marknadsplats under pausen både lördag och söndag. Arrangemangsansvarige Johan Olofsson är mycket nöjd med snöläget.

– Ja det här var otroligt skönt. Nu kan vi satsa 100% på arrangemanget och börja marknadsföra hårdare när vi är säkra på att det blir av. Roligt med freestyle showen som är en helt ny grej och lockar säkert både gammal och ny publik till tävlingen. På allmän begäran kommer vi att utöka restaurangen med ett värmetält och så kommer vi att ha en tältkåta på plats med mys och aktiviteter för barn. Dessutom kör vi självklart knatterace och Cat Attack, en duelltävling med de åtta bästa förarna, säger Johan Olofsson

Att vara vinterarrangör i det klimat som råder är inte det lättaste idag. Och de senaste åren har det varit en ständig strid om snö ända in i elfte timmen för Östersunds snöskoterklubb.

– För både nattsömnen men framför allt för arrangemanget hade det varit mycket bättre om vi hade haft möjlighet att kunna spruta snö på Gräfsåsen, säger Johan. Då räcker det om det åtminstone är minusgrader och med våra kontakter skulle vi även kunna lagra snö till nästa säsong. Det är inte bara till tävlingen det behövs. Vi måste kunna erbjuda våra ungdomar och tävlingsförare träningsmöjligheter tidigt på säsongen.

Men just nu är det som sagt fullt snöföre i Östersund och om en vecka invaderas staden av skoterteam och publik.

Mer information finns på www.arcticcatcup.se

 

Arctic Cat Cup Nr 43

När: Lördag och söndag 17-18 januari 2015

Var: Gräfsåsens skoterstadion, Östersund

Entré: 100:- vuxen, ungdom från 16 år 50:-, barn upp till 16 år gratis

Första start: 9.30 båda dagarna

Klasser: U12-14, U14-16, Dam, Pro Stock, Pro Open

Övrigt: Oktan Freestyle Show i pausen lördag och söndag, Cat Attack – head to headrace med åtta inbjudna toppåkare, uppvisningsrace knatterace söndag. Marknadsområde med bland annat utställare, VIP-tält, grillar, servering, restaurang, värmetält, tältkåta med aktiviteter och mys för barn.

Startlista: Finns här

Hitta till Gräfsåsens skoterstadion: GPS 63.183394, 14.772254   Google Maps