I en artikel på www.seriousriding.com berättas det att Suomen Moottoriliitto (Finska motorförbundet) har skrivit ett preliminärt avtal med det nya promotionföretaget LiveSports Promotions Oy. Avtalet gäller Finska mästerskapen i skotercross och gäller under tre år. Syftet är att lyfta sporten till en högre professionell nivå med bland annat livestreamning, sändning på TV och större prispengar.

LiveSports planerar att arrangera fyra-fem FM-tävlingar i skotercross redan till säsongen 2018 och planerar att marknadsföra tävlingarna i stor skala för att locka större publik. De planerar även att göra tävlingarna till större event.

Kurt Ljungqvist som är generalsekreterare på Finska motorförbundet uppges vara mycket nöjd med avtalet och hoppas att liknande avtal kan bli verklighet även för andra motorsporter i Finland. Kurt tror också att LiveSport kommer att ge sporten välbehövd uppmärksamhet och han hoppas att satsningen lockar till sig fler professionella team.

Mer information om satsningen och tävlingarna kommer ut när LiveSports presenterar sin webbplats www.livesports.com i september.

Artikeln finns att läsa på finska i sin helhet här