smkirunautantextDet fjärde och sista SM-kvalet avgjordes den 22 mars i Kiruna. Trots att några extra förare kommit till var det ett litet startfält som kom till start. I både Pro Open och Pro Stock var det bara ett 20-tal förare som kom till start. I damklassen var det fyra (4) förare. Men som vanligt i svensk skotercross var det bra kvalitet på startfältet. Kiruna bjöd på ett fint vårvinterväder med både sol och moln. Mycket snö på banan dock så drog tävlingen ut lite på tiden.

Pro Open
Filip Eriksson fick till en riktigt dunderstart och kom ut som ledare. Efter några varv tog Emil Öhman över ledningen men fick ge upp på grund av maskinproblem. Filip kom upp i ledningen igen och höll den stabilt ända in i mål. Marcus Ogemar Hellgren var lika stabil på andraplatsen och körde därmed hem värdefulla poäng för att ta sig till SM-finalen. Tredjeplatsen bärgades av Nisse Kjellström som gjorde sitt bästa därbak i snöröken.

Pro Stock
Finalen gjordes upp av de två teamkompisarna Roger Karlsson och Alexander Berglund. Roger kom ut bra i start och fick tidigt en skaplig lucka till Alexander. Ett tag var det bara några skoterlängder mellan de båda. Men Roger höll ledningen hela finalheatet och kunde ta hem förstaplatsen. Alexander tog hem andraplatsen före Adam Öhman.

Damklass
Under vintern har Elina Öhman varit överlägsen i damklassen. Men nu var ISOC-vinnaren Marica Renheim på plats. Det visade sig att de båda finalheaten skulle handla om dessa. I första finalen tog Elina starten och höll ledningen ända in i mål. I det andra finalheatet var rollerna ombytta och Marica kunde köra hem det heatet. Eftersom reglerna säger att om man har samma poäng och placering är det den som vann det senaste heatet som tar hem segern, så kunde Marica kliva upp på förstaplatsen. Elina Öhman tog andraplatsen och Matilda Johansson knep bronset.

 Resultat

Pro Open Resultat
1. Filip Eriksson
2. Marcus Ogemar Hellgren
3. Nisse Kjellström
4. Marcus Johansson
5. David Reponen
6. John Stenberg
7. Petter Nårsa
8. Emil Andersson
9. Anton Dahlqvist
10. Henrik Revelj
11. Jesper Degerbjörk
12. Albin Lundqvist
13. Mathias Johansson
14. Robin Ottosson
15. Johan Dahlgren

Pro Stock Resultat
1. Roger Karlsson
2. Alexander Berglund
3. Adam Öhman
4. Dennis Jonsson
5. Magnus Renström
6. Markus Lundgren
7. Jens Nordström
8. Emil Sundvisson
9. Andreas Sjöström
10. Robin Jonsson
11. Jonas Stenberg
12. Rasmus Talus Hjelm
13. Balder Nääs
14. Fredrik Granberg
15 Simon Wikberg

Dam Resultat
1. Marica Renheim
2. Elina Öhman
3. Matilda Johansson
4. Emma Nilsson