elinausaElina Öhman, Älvsbyns MS, har dubbla SM-guld och dubbla Women World Cup-guld. Nu siktar hon på att ta sig an tvåfaldiga mästarinnan Marica Renheim i ISOC-serien. Elina kommer att köra för Team Southside Polaris och kommer att köra full säsong i amerikanska ISOC-serien.

– Det här har jag drömt om och det är ju naturligtvis nästa steg i karriären. Dessutom kan jag göra det tillsammans med min sambo Petter Nårsa, säger Elina.

Det är inte bara steget till USA som är stort. Elina har alltid tävlat på Lynx och nu blir det byte till Polaris. Dock tror hon att bytet ska gå bra, speciellt med tanke på att Petter också bytt till Polaris och hon kan därför få stor hjälp att lära känna skotern.

Team Southside Polaris kör vanligtvis den regionala tävlingsserien East Coast SnoCross Series (ECS) i USA med inhopp i den nationella ISOC-serien. Men till i år så stöttar man Elina i hela nationella ISOC-serien. Den stöttningen gör man i samarbete med Davies Racing.

Så nästa säsong kommer världens två bästa kvinnor i skotercrossen åter att köra samma serie. Och båda kommer från Sverige.