eliaswinnerSäsongens sista skotercrosstävling, Johan Eriksson Invitational, bjöd på blå himmel och varmt strålande sol. Upplagt för en fantastisk skotertävling med andra ord. Och jag tror ingen i den stora publiken blev besviken. Den korta snabba banan byggdes alldeles intill Hamra Wärdshus och den sportsliga biten arrangerades av Team Walles MK. Snabbt och proffsigt med andra ord.

Något som passade den snabbkörande norrmannen Elias Ishoel som vid sin tredje start någonsin i klassen Open lyckades ta hem guldet. Elias fick snabbt en lucka till de övriga och höll sedan ett betryggande avstånd till konkurrenterna. Silverpengen togs hem av Adam Renheim, Lima MS, som fastnade bakom Elias teamkamrat och bronsmedaljören John Stenberg, Lofsdalens SK. Adam var naturligtvis inte helt nöjd med placeringen men som det proffs som han ändå är så strålande hans leende ikapp med solen under prisutdelningen. John var desto nöjdare med att få utdelning efter några struliga tävlingar.

Och tävlingens namne då? Jo Johan Eriksson, Team Walles MK, hamnade i LCQ där han kom på tredjeplats (precis utanför för att få köra final). I efterhand menade han att det var med vilja så att han skulle få chansen att titta på tävlingen.

Resultat Johan Eriksson Invitational 2016

1. Elias Ishoel, NMK Oppdal Norge, Ski-Doo
2. Adam Renheim, Lima MS, Ski-Doo
3. John Stenberg, Lofsdalens SK, Ski-Doo
4. Oskar Norum, Umeå AK, Ski-Doo
5. Nisse Kjellström, Team Walles MK, Polaris
6. David Reponen, Storumans SK, Arctic Cat
7. Johan Dahlgren, Team Walles MK, Polaris
8. Marcus Dorsch, Umeå AK, Ski-Doo
9. Viktor Hertén, Jakobstad MK Finland, Lynx
10. Alexander Berglund, Bollnäs MK, Arctic Cat

Kompletta resultat med alla heat hittar du här