sm-kör-vidare-kiruna-utan-textDen 22-23 mars är det inte bara gruvor och rymdcenter som drar besökare till Kiruna. Då är det dags för fjärde och sista kvalet till SM i skotercross samt Sverige Cup Norr kval 3. Laddat för en späckad skoterhelg alltså.

Skotercross SM-kval 4 lördag 22 mars
Till det sista SM-kvalet i skotercross dyker det upp lite nya intressanta förare. Dels är Emil Öhman, Älvsbyns MS och Marcus Johansson, Östersunds SSK tillbaka efter skador. Att de är på gång märktes inte minst i VM-finalen i Skellefteå. Dessutom kommer Petter Nårsa, Moskosels SK hem från USA. Efter en lite halvtung säsong avslutade han med en trejdeplats. Skulle tro att Petter är laddad för SM-guld? Fler toppförare som är tillbaka från USA är John Stenberg som även han har visat framfötterna med pallplats. Tråkigt nog får vi inte se Johan Lidman på startlinjen på grund av skada.
Som om nu detta inte vore nog så kommer dessutom säsongens suverän i USA, Marica Renheim, Lima MS, hem för att mäta krafterna med bland annat Elina Öhman, Älvsbyns MS.
Platsen är Loussabacken i Kiruna och första start är 10.00.

Sverige Cup Norr kval 3 söndag 23 mars
Även här är det sista chansen att kvala till finalen som både för SM och Sverige Cup redan helgen efter kvalen i Kiruna.
Och även här är platsen Loussabacken i Kiruna och första start är 10.00