ellenbruksSM-serien ångar på för fjärde helgen på raken och nu landar cirkusen i Nyborg utanför Kalix. I och med att vi är på nordligare breddgrader är det även dags för alla Sverige Cupare i norra poolen att få börja köra. Lördag 27 februari blir det först Sverige Cup Norr kval 1 med start klockan 11.00. Sedan blir det lite paus och Nyborgs Bandyplan putsas iordning för dagens höjdpunkt, SM i Skotercross deltävling 4. Den kör igång 17.00 och kommer alltså att köras helt i elljus. Lita på att det blir spektakulärt!!!

Här följer en liten sammanställning om hur läget ser ut i SM-serien inför deltävling 4.

Open
Tack vare jämn körning har Oskar Norum, Umeå AK ett bra grepp om totalledningen i Open. Han vann premiären i Njurunda, var tvåa i Mora och trea i Bruksvallarna. Idel pallplaceringar och leder alltså med 67 poäng. På andraplats ligger David Reponen, Storumans SK. Han startade med en tredjeplats i Njurunda men hamnade utanför pallen i Mora men kom tillbaka storstilat med en andraplats i Bruksvallarna. David har samlat ihop 56 poäng. På tredjeplats hittar vi Viktor Hertén, Jakobstads MK Finland, med 50 poäng. Viktor deltog aldrig i Njurunda men han vann å andra sidan både i Mora och Bruksvallarna. Fem poäng efter på fjärdeplats hittar vi Adam Öhman, Älvsbyns MS, med 45 poäng. På femteplats ligger Nisse Kjellström, Team Walles MK, på 39 poäng.

Stock
I Stock tronar Johan ”Lång-Johan” Eriksson, Team Walles MK, på första plats. Johan vann i Njurunda, blev tvåa i Mora och vann på hemmaplan i Bruksvallarna och har samlat ihop 72 poäng. Johan, som är regerande svensk mästare i Stock, har samma fina flyt i körningen även i år och kommer att bli svårslagen . Men allt kan hända och bara tio poäng bakom ligger klubbkompisen Balder Nääs, Team Walles MK. Balder har imponerande jämn körning med pallplatser i de tre tidigare SM-deltävlingarna. Brons i Njurunda och Mora, samt silver på hemmaplan i Bruksvallarna, vilket ger 62 poäng. På tredjeplats finns Andreas Mårten, Mora MK, som slog till och överraskade de flesta med en riktig kampseger på hemmaplan i Mora. Andreas har samlat ihop 57 poäng. Fyra ligger Fredrik Kirkhus, Singsås MK Norge, på 42 poäng och femma ligger Emil Harr, Gargnäs MK, med 39 poäng. Jens Nordström, Infjärden RSK, ligger sexa även han med 39 poäng.

Damer Stock
Högst upp med tre vinster av tre möjliga hittar vi Ellen Bäcke, SMK Ockelbo. Både i Njurunda och Mora hade hon en relativ enkel resa medan hon fick jaga Emilia Dahlgren ända in på sista varvet innan hon gick om. Ellen leder med maximala 75 poäng. Just Emilia Dahlgren, Team Walles MK, ligger totaltvåa, med två andraplatser, Mora och Bruksvallarna, medan det gick mindre bra i Njurunda. Totalt har Emilia 58 poäng. På andraplats hittar vi Ronja Renheim, Lima MS, som verkar ha hittat farten efter flera år av skadeproblem. Ronja har 54 poäng. På fjärdeplats ligger Elvira Lindh, Borlänge SSK, med 44 poäng. Femma är Victoria Kirkhus, Singsås MK Norge, med 42 poäng och sexa på samma poäng (42) ligger Jenny Lundström, Skellefteå MS.

Svenska Mästerskapen Skotercross del 4 Nyborg

Var
Nyborgs Bandyplan utanför Kalix

När
27 februari 2016

Första start
17.00

Klasser
Open, Stock, Damer Stock

Startlista
Open, Stock, Damer Stock

Mer information

 

Sverige Cup Norr kval 1 Nyborg

Var
Nyborgs Bandyplan utanför Kalix

När
27 februari 2016

Första start
11.00

Klasser
Semi Stock, Ungdom 14-16, Ungdom 12-14

Startlista
Semi Stock, Ungdom 14-16, Ungdom 12-14

Mer information