Äntligen är det dags att sparka igång skotercrossäsongen på allvar i Europa också. Och det gör vi med 45:e upplagan av Arctic Cat Cup som körs på anrika Gräfsåsens skoterstadion i Östersund lördag 14 januari och söndag 15 januari. Snöläget ser bra ut och det rapporteras att det ska komma ytterligare lite snö. Så någon däruppe är väldigt mån om att det ska bli Arctic Cat Cup.

– Det här är ju en klassisk ont-i-magen-arrangemang. Man har aldrig en susning när eller om det tänker komma någon snö men det brukar alltid ordna sig till slut. Nu har jag hållit på med det här i så pass länge så till i år har jag faktiskt varit helt lugn, säger Race director Johan Olofsson.

Open
Som vanligt är det ett tungt startfält som kommer till Arctic Cat Cup. I Open märks framför allt SM-mästaren Oskar Norum, hemvändande USA-proffset John Stenberg, comebackande proffset Johan Lidman, tvåan i finska- och svenska mästerskapen Viktor Hertén, nyblivna Arctic Cat-föraren Nisse Kjellström och en hel drös duktiga förare som har kapacitet att vinna. Sebastian Asp och Simon Lundström har redan varit igång och tävlat med mycket bra resultat.

Stock
I Stock, detta getingbo, är det om möjligt ännu svårare att sia om hur det går. Här finns förare som SM-tvåan Andreas Mårten, SM-trean Balder Nääs, Bröderna Emil och Filip Harr, Jens Nordström, Lukas Johansson, Emil Hansson, Per Vikman, Niklas Grönlund, Magnus Reiten, Tobias Larsen och superveteranen Fredrik Granberg som aldrig går att räkna bort.

Damer Stock
Damer Stock seglade det plötsligt upp en klar favorit. Trots att Marica Renheim lagt sina vrålframgångsrika skotervantar på hyllan kan hon inte riktig hålla sig borta. Hon gör en minicomeback och kommer att köra Arctic Cat Cup för att kvala in till SM i stadioncross som körs i Söderhamn. Marica är regerande världsmästare på damsidan och dessutom vinnare av den amerikanska proffsserien tre år på raken. Innan dess vann hon tre raka SM-guld. Men hon kommer inte få en lätt match. Dubbla SM-mästarinnan Emilia Dahlgren, SM-tvåan Ronja Renheim, förra årets Rookie Ellen Bäcke är förare som inte nöjer sig med något annat än medaljer av den ädlare valören. Damer Stock har glädjande nog 25 startande (endast två mindre än Open).

Ungdomsklasserna
Ungdom 14-16 skulle man kunna sia om att Tim Strandberg, Gustav Sahlsten, Topi Posti och Jesper Bergström ligger bra till för att göra upp om vinsten. Ungdom 12-14 är ännu svårare att sia om speciellt i år eftersom klassen 28 startande vilket gör det till den näst största klassen och förra årets dominanter har gått upp en klass. Som sagt Arctic Cat Cup är första tävlingen på året och det är nu det visar sig vem som har konserverat formen och om träningen gett någon verkan under året.

Webbsändning och liveresultat
MittMedia i form av ÖP-TV kommer att eftersända Arctic Cat Cups finaler på söndagen. Det kommer att gå att följa tävlingen via RaceMonitor på www.arcticcatcup.se och via RaceMonitors app.

Första start
Tävlingarna kör igång klockan 9.30 både lördag och söndag. Paus cirka 12.00. Cat Attack körs cirka 11.30 på söndagen.

Entré
100 kr för vuxna, 50 kr för barn och ungdomar 10-16 år, barn upp till 10 år gratis.

Tillgänglighet
Vid marknadsområdet finns en tillgänglighetsanpassad läktare. Även tillgänglighetsanpassad toalett finns i närheten. Säg till i entrén om ni behöver hjälp till läktaren och om ni behöver någon ytterligare hjälp då området runt läktare och toalett består av trampad snö och kan vara lite besvärlig att ta sig fram över med rullstol.

Mat
Grillar med hamburgare, kaffe, läsk och annat finns på plats. Även kiosk med gobitar, korv och annat smått och gott finns. För den som vill värma sig och äta supergod gulaschsoppa kan göra det i restaurangen.

Marknadsområde och lekland
Utställare finns på plats och visar maskiner och dekaler. Dessutom har Scandic Syd en kåta och lekland på plats.

Startlista Arctic Cat Cup 2017

Mer information Arctic Cat Cup 2017

Arctic Cat Cup på facebook