clash2016På fredag 1 april drar årets Clash of Nations igång på Lugnet i Falun. Årets bana är lite kortare men ser minst sagt både häftig och utslagsgivande ut. Fördelen med den kompaktare banan är att publiken kan sitta på den stora läktaren vid hoppbacken och se tävlingen! Skotercrosskvalen kör igång 17.10 fredag 1 april och 19.00 körs head2head-duellerna igång. På lördag kör kvalen igång 10.40 och de första finalerna cirka 13.35. De klasser som körs är Stock och Open.

Open
Som vanligt är trimmade klassen Open intressant men i helgen är den högintressant. Dels för att USA-proffsen Adam Renheim (silver X-games, totalfyra i Pro Open, dubbel världsmästare och trippel svensk mästare osv osv) och John Stenberg (totalåtta i Pro Open i USA) är hemma. Men också för att norska underbarnet Elias Ishoel (trea i amerikanska Pro Lite) gör debut i Open. Så toppar vi det med svenske mästaren Oskar Norum, finska mästaren och Arctic Cat Cup-vinnaren Aki Pihlaja och tvåan i både svenska och finska serien Viktor Hertén. Plus ytterligare ett gäng fantastiska förare som minsann inte tänker bjuda bort en vinst i Clash of Nations!

Stock
Nästa getingbo är standardklassen Stock. Johan ”Lång-Johan” Eriksson har varit svårstoppad i vinter med SM-guld både i Stadioncross och Skotercross. Men på plats finns Altaexpressen Martin Moland som bland annat vunnit Arctic Cat Cup i år. Och Martins framfart vid SM-finalen i Boden är oförglömlig. Som om det inte vore nog är årets Pro Lite-mästare i den amerikanska regionala serien East Coast Snocross, Emil Hansson på plats på Lugnet för att göra allt annat än att ta det just lugnt. Dessutom har årets silvermedaljör i Stock, Andreas Mårten, mer eller mindre hemmaplan och alla som följer hockey vet att dalmasar är livsfarliga på hemmaplan. Lägg därtill att Team Walles MKs kronprins Balder Nääs nog mer än gärna petar ner kungen i slutet av säsongen. Lita på att det blir spännande!

För er som inte har möjlighet att se tävlingarna på plats så kommer den att livesändas. Kostnad för två dagars sjuk action hemma i favoritsoffan är endast 79:-

Clash of Nations

När
Fredag 1 april – lördag 2 april

Var
Lugnets skidstadion, Falun

Första start
Fredag 17.10
Lördag 10.40

Klasser
Open och Stock

Startlista
Open och Stock

Mer information
Clash of Nations webbplats