Boka in den 2-3 mars 2018 för då är förra säsongens stora succé, Boden Arena Super-X, tillbaka. Precis som förra gången kommer tävlingen att köras på Boden Arenas fotbollsplan. Men till 2018 har arrangören Åke Karlsson, VIKMAX AB, flera stora nyheter på gång.

– Det gäller att hela tiden utveckla ett arrangemang för att göra det bättre, intressantare och ännu mer spännande. Till 2018 så utökar vi arrangemanget och kör i två dagar med mässa, filmvisning och massa andra aktiviteter. Dessutom kör vi en så kallad Head2head-tävling på fredagen och stadioncross på lördagen, säger Åke.

Den största nyheten är dock att det blir en särskild damklass både i Head2Head och i stadioncrossen.

– Vad jag vet så är det första gången någonsin i världen som tjejerna får vara med i en egen klass och köra både Head2Head och stadioncross. Överhuvudtaget är det dåligt med tillfällen för tjejer att köra stadioncross och jag tycker att det är självklart att de ska få vara med också. Det behövs fler tjejer inom motorsport, berättar Åke.

Men det är inte slut på nyheter där. Den här gången kommer Boden Arena Super-X att vara del av en stadioncrosscup kallad Bothnia Cup. Den består av två tävlingar, den ena är Boden Arena Super-X, och den andra är Stadion Snowcross Oulu som körs i Uleåborg, Finland, den 24 februari.

– Det kommer att bli bra med prispengar för toppen i respektive skotercrosstävling men som grädde på moset blir det ännu mer för cupsegraren, säger Åke.

Det lokala näringslivet och kommunen i Boden går all-in och stöttar arrangemanget.

– Jag vill passa på att tacka mina huvudsponsorer Kjellin Mining & Entreprenad, Bodens kommun och Bodens Energi som hjälper till och gör det här möjligt. Dessutom är jag extra glad över att vi kommer att ha en ”äkta” hemmaförare då den hårdsatsande föraren Emil Hansson gått över till klubben NMS Boden och Team Kjellin, avslutar Åke.

Mer info om tävlingen kommer att läggas ut på www.vikmax.se