accnybild

Som vanligt är anrika Arctic Cat Cup i Östersund den första svenska skotercrosstävlingen att släppa eventdatumet. Det blir kvaltävling lördag 14 januari och finaldag söndag 15 januari 2017. Tävlingen är Europas största och världens äldsta skotercrosstävling. Den har arrangerats 44:a gånger på raken utan att ställas in helt. Kommande säsong är det alltså 45:e gången tävlingen körs.

Nya mästare

Förra säsongen blev det för andra gången i historien en finsk mästare i form av Aki Pihlaja (den andra finländaren som vunnit är Janne Tapio som vann fyra gånger på raken). 2017 lär han inte upprepa den bedriften då han kommer att köra i Amsoil Championship Snocross Nationals i USA. Överhuvudtaget kommer varken vinnaren i Stock eller Damer Stock att kunna försvara titeln. Regerande mästaren i Stock, Martin Moland, kommer också att vara i USA tillsammans med vinnaren i Damer Stock, Malene Andersen.

Anmälan

Eftersom SVEMO har säsongsbrytning rätt sent på året går det inte att anmäla sig till Arctic Cat Cup ännu men det går att förboka depåplats redan idag.

Mer info om Arctic Cat Cup hittar du här.