nyhetacc2016Skotercrossens verkliga långkörare, Arctic Cat Cup, kommer med lite nytänk inför 2016-års version av Europas största skotercrosstävling. Tävlingen kommer att delas i fyra akter och köras fredag-lördag. Akt 1 fredag förmiddag körs det kval. Akt 2 fredag kväll körs det knatterace med kval och finaler. Akt 3 lördag förmiddag körs finaler och Akt 4 blir det prisutdelning och förhoppningsvis lite show på Stortorget och bankett på Restaurang Marité.

– Det gäller ju att hela tiden förnya sig som arrangör. Att köra fredag-lördag är ingenting nytt, det har testats flera gånger i Arctic Cat Cups historia. Men genom att köra kvalet på förmiddagen för de stora klasserna och knatteracet vid klockan 18 kan vi bygga om banan för knatteracet och köra en riktig tävling för dem, säger Johan Olofsson som är arrangemangsansvarig för Arctic Cat Cup. Sedan drar vi vårt strå till stacken för ett levande centrum och Stortorg genom att ha prisutdelning och andra aktiviteter på Stortorget.

Johan lovar att Arctic Cat Cup kommer att bli större och bättre än någonsin plus att man har några extra ess i rockärmen. Mer om det kommer att presenteras i höst.

Arctic Cat Cup årgång 44, kommer att köras 15-16 januari 2016.