amsoilsnocrosscolorado
Andra helgen i Amsoil Championship Snocross är nu avklarad och det blev med flera nordiska framgångar. Tävlingen kördes på hög höjd vilket ställer till nog med bekymmer och under fredagen var det dessutom snudd på snöstorm.

Pro Open
I fredagens omgång av Pro Open såg Adam Renheim till att de svenska tittarna fick sätta nattmackan i halsen. En vådlig vurpa redan i första kvalheatet och det var färdigkört för dagen. Adam visade hjärnskakningssymptom men han var på startlinjen redan under lördagen. Petter Nårsa hade bättre flyt och med två tredjeplatser i kvalen tog han sig direkt till final och väl där blev det en femteplats.
I lördagens omgång så var Adam tillbaka på banan. Fjärde- och sjundeplats i kvalen tog honom till LCQ där han blev trea och fick köra final. I finalen blev det en niondeplats. Petter fortsatte att köra mycket bra med en tredje- och en femteplats i kvalen. I finalen körde han in på en fin fjärdeplats.

Övriga nordiska förare i Pro Open är Elias Ishoel som under fredagen körde in på fjärdeplats och på lördagen blev 14:e man.

Pro AM Woman
Elina Öhman dominerar damklassen totalt. Hon vann båda sina kvalheat och finalen både fredag och lördag. Vad ska amerikanarna tro om svenska kvinnor, först Marica och nu Elina. Elina kör fantastiskt bra och har nu vunnit de tre första omgångarna.

Den enda som skulle kunna utmana Elina är förstås norska Malene Andersen. Det har gått lite tungt i inledningen men under fredagen blev det tredjeplats i finalen och under lördagen en andraplats.

Pro Lite
I Pro Lite gjorde Marcus Ogemar Hellgren en tjuvstart i första kvalheatet och fick ställa sig i bakre led. Han körde ändå in på fjärdeplats under fredagens första kval. I det andra kvalet blev det ytterligare en fjärdeplats. Det räckte inte till final men Marcus vann LCQ:n och i finalen blev han åtta. Alexander Berglund blev sjua och tvåa under sina kvalheat. Det räckte inte heller till final men säkrade ändå finalplats via en tredjeplats i LCQ:n. I finalen körde han in på en 12:e plats.
I lördagens omgång placerade sig Marcus som sexa och fyra i sina kvalheat vilket även Alexander gjorde fast tvärtom, fyra och sexa. Båda till LCQ där de Alexander blev sist och Marcus näst sist. Ingen final för någon av dem under lördagen med andra ord. Bara att bryta ihop och komma igen.

Bättre gick det för finländaren Aki Pihlaja som var ostoppbar under helgen. Han vann båda finalerna i helgens Pro Lite. Mycket imponerande. Martin Moland, Norge hade det tyngre då han inte lyckades ta sig till final varken under fredag eller lördag.

Nästa deltävling
Den 6-8 januari drar cirkusen till Canterbury Park i Shakopee. Den var tänkt som en tvådagarstävling från början men eftersom söndagens tävlingsdag vid öppningshelgen i Duluth ställdes in på grund av dimma så körs den söndagen den 8 januari i Canterbury Park istället. Det blir en riktigt tuff helg för förarna med andra ord.

Kompletta resultat
Finns naturligtvis på www.snocross.com