Det har rapporterats en del avhopp från Damklassen till säsongen 2018 så därför känns det extra roligt att rapportera ett inhopp. Thea Arnesson, Njurunda MK, tar steget från ungdomsklassen upp till Damklassen kommande säsong. Thea körde in på en tiondeplats i klassen Ungdom 12-14 vid Sverige Cup-finalen i Östersund i år. Något som gav henne blodad tand och dispens att gå direkt till Damklass utan att passera klassen Ungdom 14-16.

– Jag ser verkligen fram emot den här säsongen, att få köra mot de andra tjejerna och dessutom köra en skoter som är helt ny för mig. Jag har inga särskilda mål uppsatta utan jag kommer att försöka träna så mycket jag kan, ha kul och visa vad jag går för, säger Thea.

Hon kommer att köra en Lynx RS 600 som är lite större och starkare än den maskin hon är van vid. Men det lär inte vara något hinder för Thea som känner att hon hittat rätt i tillvaron.

– Min storebror Oskar körde snöskoter och han har alltid peppat mig att jag borde testa. När jag väl testade så var det sjukt roligt och jag fastnade verkligen för sporten, berättar Thea.

Nu är det bara att hoppas att det kommer ordentligt med snö längs Sundsvallskusten i vinter så att Thea får en chans att träna ordentligt.