Nya regler är på väg men något som redan är klart är att Sverige Cup kommer att köras på ett annorlunda sätt än de senaste åren.

Inga regioner
Sverige Cup kommer att köras som en nationell serie. Det betyder att förarna inte är bundna att köra i norr- eller söderregion längre. De kan välja att köra alla tävlingar om de så vill. Dock får förarna bara tillgodoräkna sig poäng från max hälften av tävlingarna. Det vill säga om det körs totalt sex stycken Sverige Cup-tävlingar och föraren är med i alla sex så får den ändå bara tillgodoräkna sig poäng från tre av tävlingarna. På det sättet kan den som vill köra många tävlingar göra det och den som bara vill köra tävlingarna i närområdet kan göra det. Den här förändringen kommer förhoppningsvis göra att det blir fler deltagare per tävling.

Poängen som förarna samlar i Sverige Cup är enbart för att kvala till finalen. Väl i finalen står alla förare på noll poäng (precis som förut).

Arrangör av SM-deltävling ska även arrangera Sverige Cup-tävling
En SM-arrangör förbinder sig alltså att även arrangera en tävling i Sverige Cup. Dock så har arrangörerna stora möjligheter att planera tävlingarna så att det passar dem.

Höjda avgifter
Startavgifterna i Sverige Cup har höjts till säsongen 2018.
Ungdom 400 kr
Stock 600 kr

Klasser
Samma klasser som tidigare dvs. Sverige Cup Stock, Ungdom 14-16 och Ungdom 12-14.

Final 2018
Arrangör av SM- och Sverige Cup-final är redan utsedd och det blir Nyborgs SK.