Svenska mästerskapen i skotercross är äntligen igång i och med deltävling 1 som avgjordes i Mora. Och det blev som vanligt spännande racing.

Open
John Stenberg, Lofsdalens SK, fick äntligen allt att stämma och ledde finalen från start till mål. John skuggades närmast Oskar Norum, Umeå AK, som gjorde comeback efter sin nyckelbensskada som han drog på sig på Arctic Cat Cup. På tredjeplats körde Nisse Kjellström, SMK Söderhamn, in och lade ännu ett fint resultat till samlingen i år.

Stock
Trots den otäcka vurpan i Söderhamn och trots att han hade svårt att burka på grund av att benet var så svullet lyckades ändå Emil Harr, Gargnäs MK, ta hem segern. Men det var nära att Magnus Reiten, Singsås MK, hann ikapp i slutet av finalen. På tredjeplats körde Emil Hansson, Tväråns IF, in.

Dam Stock
I damklassen höll Ellen Bäcke, SMK Ockelbo för favorittrycket och kunde vinna båda finalheaten. Det gjorde hon framför Matilda Johansson, Älvsbyns MK, som kunde bära silverplatsen. På tredjeplats körde Elvira Lindh, Borlänge SSK, in och Elvira hade länge greppet om det andra finalheatet.

Resultat från Mora hittar du här