Då var det dags för SM-deltävling 2 i skotercrossen och den kommer att köras på Nolbybanan i Njurunda strax utanför Sundsvall. Arrangören hälsar att det finns gott om snö redan nu på banan och att de fyller på med ännu mer. På grund av de rådande vintrarna så går det naturligtvis inte förvänta sig en bana i pudersnö. Lördag 18 februari blir det som sagt SM och söndag 19 februari körs Sverige Cup Söder kval 2.

Läget inför SM-deltävling 2:
I Open tog John Stenberg, Lofsdalens SK, tag i taktpinnen och tog en övertygande vinst drygt 8 sekunder före Oskar Norum, Umeå AK, som tog en oväntad andraplats med tanke på att han skadade nyckelbenet så sent som Arctic Cat Cup. Strax bakom Oskar körde Nisse Kjellström, SMK Söderhamn, in. Viktor Hertén, Jakobstad MK, hade annars pallen säkrad när han var tvungen att ta en stop-and-go på grund av en förlorad kåpa. Efter Viktor körde Johan Lidman, Tväråns IF, in. Vi får hoppas att Johan tränat på sina starter för han var toksist ut i startfältet.

I Stock leder Emil Harr, Gargnäs MK, tack vare sin seger i Mora. Detta till trots att han inte kan burka ordentligt i svängarna på grund av sitt uppsvällda ben (någon som missat den otäcka vurpan i Söderhamn där Emil blev påkörd två gånger?). Bakom Emil kom Magnus Reiten, Singsås MK,  som en kanon och lyckades nästan komma ikapp Emil. Men Magnus fick nöja sig med silverplats. På tredjeplatsen körde Emil Hansson, Tväråns IF, in. Balder Nääs lyckades kriga sig till en fjärdeplats från bakre startled medan Pär Vikman, Malmfältens MCK, tog femman.

I Dam Stock, som körde två finaler, vann Ellen Bäcke båda finalerna och leder därmed SM-tabellen. På andraplats körde Matilda Johansson, Älvsbyns MS, in och Elvira Lindh, Borlänge SSK, tog en fin tredjeplats. Strax utanför pallen hittar vi Ronja Renheim, Lima MK, före Fanny Wikström, Infjärdens RSK, på en fin femteplats.

Livesändning! Hela SM-serien i skotercross livesänds och här hittar du länken till Njurundas tävling

SM-deltävling 2 skotercross Njurunda 2017

Vad
Svenska Mästerskapen i Skotercross deltävling 2 Njurunda

När
18 februari 2017

Var
Nolbybanan, Njurunda utanför Sundsvall

Första start
10.00

Arrangör
Njurunda MK

Klasser
Open, Stock, Dam Stock

Startlista
Open

Stock

Dam Stock

Övrigt
Inträde 150:- vuxen
Barn 12-18 år 100:-
Barn under 12 år gratis

Mer information
Info om SM-deltävling 2 skotercross i Njurunda 2017