smlimaadam

Så var SM-deltävling 1 avklarad. Mattsåsbanan utanför Lima bjöd på massor av snö och solsken i större delen av dagen. Som uppgjort för fantastisk skoterracingdag med andra ord.

– Jag tyckte att arrangörerna gjort ett kanonjobb. Mycket snö på en utslagsgivande bana. Det flöt på bra under hela dagen och vädret var fantastiskt, säger Rickard Stenberg från Snöskotersektionen.

I Damklassen blev det inga kval eftersom det var precis tillräckligt med förare för att fylla ett heat. Istället körde alla damerna två heat. Sedan räknades poängen ihop. Det såg ut att kunna bli hemmaseger för Marica Renheim men i jakten på förstaplatsen i heat två vurpade hon och Elina Öhman kunde ta hem förstaplatsen. De två hade samma poäng men eftersom Elina hade bättre placering i heat två vinner hon.

Damer

1. Elina Öhman
2. Marica Renheim
3. AnnaCarin Karlsson

Pro Stock

Största klassen Pro Stock hade Jonatan Eriksson från Lycksele MK en bra dag. Han vanna sina två kval och i finalen seglade han snabbt upp till förstaplatsen och behöll den ända in i mål.

Pro Stock

1. Jonatan Eriksson
2. Viktor Hertén
3. Magnus Renström

Desto mer spännande blev det i Pro Open. Hemmaföraren Adam Renheim är snabb på banan men har inte samma klipp i starten. I båda kvalen hamnade han långt ner men lyckades ändå köra upp sig och vinna båda två. Även i finalen var han långt efter och inte förrän under de sista varven lyckades han ta sig förbi Ståle Eggen.

Pro Open

1. Adam Renheim
2. Ståle Eggen
3. Filip Eriksson

Kompletta resultat finns på SM-deltävling 1 Lima-sidan.

Bilder från tävlingen finns här.

Film från tävlingen finns här.