smveckan-no-textSM-veckan i Örebro är igång och på lördag den 31 januari klockan 10.50 drar kvalen igång på innerplan på Örebrotravet. Sveriges bästa skoterförare finns på plats för att göra upp på den korta och tekniska banan.

– Det är en kort och teknisk tävlingsbana där starten är oerhörd viktigt. Kommunen har gjort ett fantastiskt arbete för att få till så att Örebroarna kan få se den här fullständigt unika motorsporten på hemmaplan, säger Thomas Avelin från arrangörsklubben MSK Hammaren.

På plats finns regerande mästaren i SM i stadioncross, Marcus Ogemar Hellgren, Östersunds SSK. Han har haft en fin inledning på säsongen med en andraplats i Arctic Cat Cup och en vinst i Mases Snowcross. Men det är fler som vill vinna naturligtvis. Petter Nårsa är dubbel mästare i SM i stadioncross och har inlett med vinst i Trettondagscupen, vinst i Arctic Cat Cup och en andraplats i Mases Snowcross. Emil Öhman som gör sin sista säsong var den första som vann när SM i stadioncross hade premiär i Sundsvall 2009. Lätt att gissa att han gärna tar med sig ett guld från Örebro. Men lita på att det finns 27 andra förare som gör allt för att vinna. Och precis allt kan hända.

SVT sänder som vanligt från SM-veckan och deras sändningstider finns här

SM i stadioncross 2015 Örebro

När

Lördag 31 januari 2015

Första start
Kvalen körs 10.50-12.30 (varje förare kör tre kvalheat)
Finaler (sista chansen och final) 15.35-16.00

Var
Örebrotravet
Banan är byggd på travbanans innerplan mitt framför inomhusläktaren

GPS koordinater 59°13’5.5″N 15°9’27.9″E

Startlista

Pro Open

Resultat

Resultat från SM i Stadioncross


Mer information

SM veckan Vinter 2015

Örebro kommun SM veckan 2015

MSK Hammaren (arrangör)

Skotercross.se info om SM i stadioncross