niklasomarkusInför säsongen 2016 så händer det mycket roligt i Motorhuset Polaris Racing Team. Marcus kommer att köra i Europa efter sin säsong i amerikanska ISOC-serien och han får sällskap av den nysatsande veteranen Niklas Höglund.

– Jag ser fram emot vintern, Marcus och Niklas trivs bra med varandra. De tränar tillsammans och kommer bra överens. Det är minst lika viktigt som ett bra tävlingsmaterial. Det känns skönt att ha Marcus hemma på en Polaris igen, säger teamchefen Arne Johansson med ett stort leende.

Marcus Johansson är alltså tillbaka i Europa igen och kommer att tävla på en Polaris i kungaklassen Pro Open. Marcus satsade fullt ut i det amerikanska finrummet förra säsongen när han tävlade för Team Bauerly i ISOC-serien. Omställningen var stor i början, men när väl de framskjutna placeringarna började komma skadade han sig rejält med ett otäckt benbrott. Flyget gick tillbaka hem över Atlanten igen för att avsluta säsongen med att stå vid sidan av banan och se de sista racen på vårkanten. Rehabiliteringen går bra och målet har hela tiden varit att bli fullt återställd för att kunna stå på startlinjen kommande vinter igen.

Helt ny i teamet är nysatsande ”oldtimern” Niklas Höglund. Han kommer att köra en Polaris i Pro Stock. Niklas racingkarriär startade redan 1997, men efter att hjälmen legat på hyllan sedan 2007 togs den upp igen för två vintrar sedan. Med ett guld och ett brons i Back SM första säsongen lades det mer fokus på skotercrossen. Förra säsongen gick över förväntan. Efter vinst i Semi Pro Stock i Bruksvallarna fick Niklas ett wildcard till klassen Pro Stock vid SM-deltävling 3 i Bygdsiljum. Där bärgade han hem en elitlicens. Säsongen slutade dock med en skadad hand på Clash Of Nations. Niklas är nu återställd och minst sagt taggad att vara tillbaka i skotercrossens finrum och till vintern det är dessutom tio år sedan han stod på startlinjen under Arctic Cat Cup senast, bara en sådan sak.

Foto på Marcus och Niklas för nedladdning